Kesudiócurry

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 65 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kesudiócurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl kókusztej
2 db kimagozott, finomra aprított zöld chilipaprika
1 rúd fahéj
25 dkg kesudió
1 darabka 3 cm-es, friss galangagyökér
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderlevél
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál őrölt kurkuma
8 levél curry

Elkészítés:

1. A pandanusz levelet hosszában 3 részre vágjuk, és nagy csomóba kötjük. Egy lábosban összekeverjük a kókusztejet, fokhagymát, gyömbért, kurkumát, galanga gyökeret, chilit, curryleveleket, fahéjrudat és a pandanusz leveleket, és felforraljuk. A hőt csökkentve, lassú tűzön 20 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a kesudiót, és további 30 percig főzzük, vagy míg a kesu megpuhul.

3. A curryt levesszük a tűzről; a galanga gyökeret, a fahéjat és a pandanusz levelet kidobjuk. Meghintjük a korianderrel, rizzsel és néhány más étellel együtt tálaljuk.

Kesudiócurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kesudiócurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok