Tükörtojásos rizspalacsinta padlizsán-sambollal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tükörtojásos rizspalacsinta padlizsán-sambollal
Adag: 6 főre (12-15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
26 és fél dkg rizsliszt
11 dl kókusztej
12 db tojás
1 és ¼ dl meleg víz
1 teáskanál porcukor
2 teáskanál
A padlizsán-sambolhoz:
2 db finomra aprított zöld chilipaprika
2 db finomra aprított piros chilipaprika
2 db kockára vágott padlizsán
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderlevél
dl olaj
2 szál finomra aprított újhagyma
1 teáskanál lágy barna cukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy kis tálba tesszük az élesztőt, a meleg vizet és a cukrot. A tálat meleg, huzatmentes helyre tesszük 10 percre, vagy míg habzani kezd.

2. A rizst szétterítjük egy tepsiben, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk, míg aranyszínű lesz. Kissé kihűtjük, áttesszük a robotgépbe, és finom porrá őröljük.

3. Egy nagy tálban összekeverjük az őrölt rizst, a rizslisztet és a sót. Apránként hozzákeverjük az élesztőkeveréket és a kókusztejet, és sima tésztát keverünk belőle. Lefedve meleg, huzatmentes helyre tesszük 60 percre.

4. Egy 23 cm átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal. 0,8 dl tésztát öntünk a serpenyőbe, vagy annyit, hogy vékonyan bevonja a serpenyő alját; a serpenyő alján körbefuttatjuk a tésztát, hogy bevonja. Egy tojást a serpenyő közepére ütünk, és alacsony hőfokon 5-10 percig sütjük (az időtartam aszerint változik, hogy milyen serpenyőt használunk). Amikor a széle ropogós és aranyszínű, és a tükörtojás megsült, óvatosan kicsúsztatjuk a serpenyő oldalán. Lefedjük, és melegen tartjuk, míg a többit kisütjük. A tükörtojásos rizspalacsintákat padlizsán-sambollal tálaljuk.

5. A padlizsán-sambolhoz a padlizsánt megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk; leöblítjük, és alaposan leitatjuk róla a nedvességet. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a padlizsánt, és magas hőfokon sütjük 10 percig, vagy míg aranybarna lesz. A padlizsánt kivesszük a serpenyőből, és összekeverjük az újhagymával, cukorral, chilivel, korianderrel és citromlével.

Tükörtojásos rizspalacsinta padlizsán-sambollal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tükörtojásos rizspalacsinta padlizsán-sambollal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest