Tükörtojásos rizspalacsinta padlizsán-sambollal



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy kis tálba tesszük az élesztőt, a meleg vizet és a cukrot. A tálat meleg, huzatmentes helyre tesszük 10 percre, vagy míg habzani kezd.
2. A rizst szétterítjük egy tepsiben, és a sütőben kb. 15 percig pirítjuk, míg aranyszínű lesz. Kissé kihűtjük, áttesszük a robotgépbe, és finom porrá őröljük.
3. Egy nagy tálban összekeverjük az őrölt rizst, a rizslisztet és a sót. Apránként hozzákeverjük az élesztőkeveréket és a kókusztejet, és sima tésztát keverünk belőle. Lefedve meleg, huzatmentes helyre tesszük 60 percre.
4. Egy 23 cm átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal. 0,8 dl tésztát öntünk a serpenyőbe, vagy annyit, hogy vékonyan bevonja a serpenyő alját; a serpenyő alján körbefuttatjuk a tésztát, hogy bevonja. Egy tojást a serpenyő közepére ütünk, és alacsony hőfokon 5-10 percig sütjük (az időtartam aszerint változik, hogy milyen serpenyőt használunk). Amikor a széle ropogós és aranyszínű, és a tükörtojás megsült, óvatosan kicsúsztatjuk a serpenyő oldalán. Lefedjük, és melegen tartjuk, míg a többit kisütjük. A tükörtojásos rizspalacsintákat padlizsán-sambollal tálaljuk.
5. A padlizsán-sambolhoz a padlizsánt megsózzuk, és 20 percig állni hagyjuk; leöblítjük, és alaposan leitatjuk róla a nedvességet. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a padlizsánt, és magas hőfokon sütjük 10 percig, vagy míg aranybarna lesz. A padlizsánt kivesszük a serpenyőből, és összekeverjük az újhagymával, cukorral, chilivel, korianderrel és citromlével.