Limonádé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Limonádé
Adag: 1 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl szódavíz
igény szerint jégkocka
A citromszörphöz:
6 nagyobb citrom
13 dl forró víz

Elkészítés:

1. A citromokat alaposan megmossuk, felszeleteljük, tálba tesszük a szegfűszeggel, és leöntjük forró vízzel. Egész éjjel állni hagyjuk. A vizet nagy fazékba szűrjük. A citromszeleteket és a szegfűszeget kidobjuk. Beletesszük a cukrot, kis lángon, forralás nélkül addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük 10 percig, amíg kissé szirupszerű lesz, és besűrűsödik; lehűtjük.

2. Whiskys pohárba jeget teszünk. Ráöntünk 2-3 evőkanál citromszirupot, feltöltjük szódavízzel. Citromszeletekkel és mentalevelekkel díszítjük.

Limonádé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Limonádé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
twitter