Citromos keksz



Elkészítés:
1. Két sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Elektromos habverővel a vajból és a cukorból könnyű krémet keverünk. Alaposan belekeverjük a tojást, a citromlevet és a héjakat.
2. A masszát nagy tálba tesszük. Lapos pengéjű késsel belekeverjük a kétféle lisztet és a marcipánt, lágy tésztát készítünk. A masszát kettéosztjuk. A felét lisztezett felületen könnyedén átgyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.
3. A tésztából 4 cm átmérőjű rudat formálunk. Műanyag fóliába csavarjuk, és 60 percre behűtjük. Ezt tesszük a massza másik felével is. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket az előkészített sütőlemezekre helyezzük, és 10-15 perc alatt halvány aranysárgára sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni. A kekszeket a mázba mártjuk. Ha kedvünk van, díszíthetjük is őket.
4. A citrommáz készítésekor kis edényben összekeverjük a porcukrot, a zöldcitromhéjat, a zöldcitromlevet és a vizet. Simára keverjük. Ha túlságosan sűrű lenne, gyümölcslével vagy vízzel hígítjuk.