Csirkelepény paradicsomos salsával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkelepény paradicsomos salsával
Adag: 1 tepsi (40 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt, darabolt csirkehús
4 db pita
3 dkg vaj
10 dkg szeletelt gomba
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 kiskanál friss korianderlevél
1 evőkanál olaj
2 db avokádó
vagy
6 dkg morzsolt márványsajt
ízlés szerint citromlé
A pardicsomos salsához:
2 db összevágott paradicsom
1 db kimagozott, összevágott csípős paprika
2 gerezd összevágott fokhagyma
3 szál összevágott újhagyma
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
2 evőkanál citromlé
A tálaláshoz:
1 csipet pirospaprika
2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, majd a gombát megsütjük benne. A zsebes kenyeret éles késsel óvatosan két lapba vágjuk, és az alsó felére a csirke, a gomba, a hagymás keverék meg a sajt negyedét terítjük. Korianderlevelekkel megszórjuk, és a kenyér felső felét ráfektetjük, összenyomjuk.

2. A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. A megtöltött pitákat gáztepsire fektetjük, és a forró sütőbe tolva 5-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje kissé megpirul, a belseje pedig megolvad.

3. Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékony cikkre szeljük. Citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon.

4. A töltött kenyereket éles késsel 10-10 cikkre vágjuk, és melegen, a hideg avokádó és a paradicsomos salsa kíséretében tálaljuk. Jó, ha adunk hozzá sűrű tejfölt, amelynek a savóját leöntöttük, és a kis tálkába halmozva a tetejét pirospaprikával megszórjuk.

5. A paradicsomos salsához a hagymát a paradicsommal, az újhagymával, a fokhagymával, a paprikával meg a citromlével összekeverjük, borsot őrölünk rá. Lefedve tálalásig jégbe hűtjük.

A csirkelepény eredeti hazája Mexikó, és a quesiladasnak nevezik. Kész tortillából sütik, de elősütött pizzalapból is készíthető.
Zsíros tejföl helyett sűrű kefírt is vehetünk hozzá, de a savóját mindenképpen öntsük le.
Csirkelepény paradicsomos salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Csirkelepény paradicsomos salsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
pinterest