Mini sajtos röszti
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre (15 darab)
Elkészítés:
1. A burgonyát vízben vagy megszurkálva a mikrohullámú készülékben nem túl puhára főzzük. Kihűtjük, meghámozzuk, és durvára reszeljük. A sóval meg keményítővel összekeverjük.
2. Teflonserpenyőben egy kevés vajat forrósítunk, és kiskanálnyi burgonyamasszát belerakva 1 sajtkockát (a 30 kockára vágott sajtdarabból) fektetünk a közepére. Erre egy másik adag massza kerül, és az egészet kanállal kissé széthúzzuk, hogy kerek lepényt kapjunk.
3. Erős lángon mindkét felén 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőlapáttal kivesszük, és amíg valamennyi tésztával el nem készültünk, melegen tartjuk.
A krumplit jó előre megfőzhetjük, de mindig csak közvetlenül tálalás előtt szabad kisütni.