Epres-grenadillás muffin

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Epres-grenadillás muffin
Adag: 2 főre (6 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 és ¼ dkg grenadillapép
8 ¾ dkg apróra vágott, friss eper
1 csipet
10 ¾ dkg élesztős liszt
½ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
3 dkg porcukor
½ db tojás
1 dl tej
3 dkg olvasztott vaj
A formához:
igény szerint olvasztott vaj
vagy
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal.

2. A lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot tálba szitáljuk. Belekeverjük az epret. A közepébe mélyedést készítünk.

3. Hozzáadjuk a grenadilla pépet, valamint az összekevert tejet és tojást. Egyszerre beleöntjük az olvasztott vajat, és villával megkeverjük, hogy éppen csak összeálljon. (Nem szabad túlságosan simára eldolgozni; a tészta legyen darabos.)

4. A masszát az előkészített formába kanalazzuk, és 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Lapos pengéjű késsel meglazítjuk a muffinokat, majd drótrácsra tesszük őket hűlni.

A tetejüket édes krémsajttal vagy tejszínhabbal és félbevágott, friss eperrel díszíthetjük. Esetleg megszórhatjuk porcukorral is.

A muffint természetesen a legjobb frissen elfogyasztani, de hosszabb ideig is tárolható. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük légmentesen záró fagyasztótasakba, végül fagyasszuk le. Ezzel a módszerrel körülbelül 3 hónapig tárolhatjuk. Felhasználáskor engedjük kiolvadni szobahőmérsékleten, és ha szükséges, középmeleg sütőben átmelegítve tálaljuk.
Epres-grenadillás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1264 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Epres-grenadillás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon