Kávékrémtorta

Adag: 1 tortaforma (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl Tia Maria
1 adag kávékrém
12 és fél dkg paradió
10 dkg blansírozott mandula
8 dkg mogyoró
2 evőkanál sima liszt
18 és fél dkg porcukor
A díszítéshez:
ízlés szerint drazsé
A meghintéshez:
ízlés szerint átszitált porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Teljesen kibéleljük sütőpapírral. A dióféléket sütőlemezre tesszük, és 5-10 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Tiszta konyharuhával alaposan ledörzsöljük a héjukat. Kávédarálóban finomra őröljük őket.

2. A dióféléket nagy tálba tesszük; hozzáadjuk a lisztet és 12,5 dkg cukrot; jól összekeverjük. A tojásfehérjét elektromos habverővel lágy habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, addig keverjük, amíg fényes és sűrű, krémet kapunk, és a cukor teljesen feloldódik. Fémkanállal, három részletben belekeverjük a diós keveréket a tojásosba. Az egészet a formába kanalazzuk; lesimítjuk. 35-40 percig sütjük, amíg érintésre ruganyos lesz. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A tésztát sima munkafelületre borítjuk. Éles, fűrészes késsel három lapra vágjuk. A felső réteg legyen a torta alja. Ezt a réteget megkenjük a likőr felével. Elkenjük rajta a kávékrém egyötödét.

5. Erre jön a második tortalap. Megkenjük a maradék likőrrel, és elsimítjuk rajta a maradék kávékrém egynegyedét. Erre jön a harmadik tortalap. A többi kávékrémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát. A tetejét csokoládédrazsékkal díszítjük; meghintjük porcukorral. Behűtjük 1 órára, vagy amíg megszilárdul.

Kávékrém

Kép nélkül
3-4 teáskanál instant kávé
20 dkg vaj
15 dkg olvasztott keserű csokoládé
2-3 teáskanál porcukor
2 teáskanál meleg víz

1. Kis tálban, elektromos habverővel habosra keverjük a vajat. Fokozatosan beleöntjük az olvasztott csokoládét, simára keverjük.

2. Hozzáadjuk a porcukrot, valamint a meleg vízben feloldott instant kávét; simára keverjük.

Kávékrémtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Kávékrémtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek