Citrusmáz
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
vagy
Elkészítés:
1. Kis, hőálló tálba tesszük a szitált porcukrot, a sótlan vajat és a finomra reszelt citrushéjat.
2. Annyi gyümölcslevet adunk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
3. A tálkát forró vízzel teli edény fölé tesszük, tartalmát addig kevergetjük, amíg a máz sima és fényes lesz; levesszük a gőzről.
4. Hosszú spatulával kenjük a süteményekre.
Narancs és zöldcitrom vagy citrom héja és leve egyaránt használható.
Ha a narancs vagy citrom vékonyan hámozott héját megszárítjuk, kávédarálón ledaráljuk, hetekig eltarthatjuk jól záródó üvegben, sütéshez használhatjuk.