Rántott máj

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott máj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet sertésmáj
vagy
8 szelet borjúmáj
vagy
8 szelet marhamáj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A panírozáshoz:
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint tojás
igény szerint liszt
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A májat ereitől megtisztítjuk, megborsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, s bő forró olajban ropogósra kisütjük.

2. Csak készen sózzuk meg.

Burgonyapürével köríthetjük, és vékony citromkarikákkal díszíthetjük.

A Rántott velő hasonlóan készül. A velőt hártyáitól megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk, bundázzuk, és ugyanúgy sütjük, mint a májat.

Burgonyapüré

Kép nélkül
100 dkg burgonya
5 dl tej
5 dkg vaj
ízlés szerint

1. A burgonyát héjában megfőzzük, és burgonyatörőn átnyomjuk.

2. A tejet a vajjal és a sóval felforrósítjuk, a krumplit még melegen beleöntjük, majd habverővel jó habosra keverjük. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig vízfürdőben tartjuk.

Rántott máj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9328 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Rántott máj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
twitter