Csoki-gyümölcs torta liszt nélkül



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. Egy 24 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformát kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. Teljesen kibéleljük sütőpapírral.
2. Elektromos habverővel a tojásfehérjét lágy habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot; addig keverjük, amíg sűrű és fényes lesz, a cukor pedig feloldódik.
3. Fémkanállal belekeverjük a gyümölcsöket, a gyömbért, a mandulát, a darabos és az olvasztott csokoládét. Éppen csak összedolgozzuk.
4. A formába öntjük, és 60 perc hosszat sütjük, amíg a tűt tisztán húzzuk ki a közepéből. Kivesszük a sütőből, és 15 percig a formában hagyjuk állni, csak azután tesszük drótrácsra hűlni.
5. Amikor teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát. Esetleg tehetünk rá csokoládéleveleket is.