Csokoládéhab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládéhab
Eljárások: gőzölés, hűtés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl lágy tejszínhab
3 db tojás
6 dkg porcukor
2 teáskanál rum

Elkészítés:

1. A csokoládét kis tűzálló tálba tesszük; a tűzálló tálat forró vízbe állítva felolvasztjuk a csokoládét. Hagyjuk kissé hűlni.

2. A tojást és a cukrot elektromos habverővel 5 percig verjük, amíg sűrű és világos lesz, és megnő a térfogata.

3. A keveréket áttesszük egy nagyobb tálba. Fémkanállal a cukros tojásba keverjük az olvasztott csokoládét és a rumot; belekeverjük a nem túl kemény tejszínhabot. Gyorsan és könnyedén összedolgozzuk az egészet.

4. Kisebb sütőformákba vagy desszertespoharakba kanalazzuk, és 120 percre behűtjük, amíg megszilárdul.

Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár