Pácolt sajt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt sajt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg feta sajt
vagy
50 dkg gomolyasajt
1 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál babérlevél
1 evőkanál friss, összevágott kakukkfű
1 és ¼ dl olívaolaj
1 gerezd nagy szemű, szeletelt fokhagyma
kevés őrölt bors

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a mézet a felszeletelt fokhagymával, az olívaolajjal, az összevagdalt friss kakukkfűvel, a babérlevéllel, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.

2. A feta vagy gomolya sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a fekete olajbogyóval együtt a páclébe keverjük.

3. Egy kevés borsot őrölünk bele, és a tálat letakarva 120-180 percig pihentetjük, közben időnként megkeverjük.

4. A babérlevelet kidobjuk, és a sajtot szűrőlapáttal tálra szedjük.

Ha a sajt túl sós lenne, vízzel öblítsük le, papírtörlővel szárítsuk meg.
Pácolt sajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Pácolt sajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
cikkek