Habcsók eperkrémmel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habcsók eperkrémmel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított eper
25 dkg porcukor
3 és ¼ dl felvert tejszínhab
A tepsi kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Két 32x28 cm-es tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A tepsikbe illő nem tapadó sütőpapírdarabokat vágunk.

2. Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót körülrajzolva 12 kört rajzolunk a papírokra, és a papírokat a rajzos oldalukkal lefelé a tepsikbe rakjuk.

3. A tojásfehérjét közepes tálba tesszük. Elektromos habverővel habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, amíg a massza fényes és sűrű lesz, és az összes cukor elfogy.

4. A masszából az előkészített tepsikben köröket formálunk, majd 40 percig, alacsony hőmérsékleten sütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és hagyjuk, hogy a habcsók a sütőben hűljön ki.

5. Az eper felét teljesen folyékonnyá turmixoljuk. A maradék epret felszeleteljük, és a tejszínhabba keverjük.

6. Tálalás előtt két habcsókot összeragasztunk a tejszínes-epres keverékkel, úgy tesszük tányérra. A habcsók alá eperszószt öntünk. Miután a desszertet összeállítottuk, szolgáljuk fel nyomban. Tálaláskor a desszertet díszíthetjük félbevágott eprekkel vagy eperlevelekkel.

Habcsók eperkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1372 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Habcsók eperkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj