Csirkés omlett kókuszmártással

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés omlett kókuszmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db grillcsirke
8 db tojás
1 nagyobb finomra aprított paradicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
2 szál apróra vágott újhagyma
A kókuszos mártáshoz:
4 dl kókusztej
1 darabka 2 cm-es, frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál citromlé
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 rúd fahéj

Elkészítés:

1. A csirkecsontokat eltávolítjuk, és a húst csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a csirkehúst, a paradicsomot és a kaprot. Egy nagy kancsóban felverjük a tojásokat az újhagymával.

2. Egy 25 cm átmérőjű teflonbevonatú, olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütjük a tojáskeverék egynegyedét. Amikor az omlett megsült, a közepébe tesszük a csirkehús-keverék egynegyedét, és az oldalait behajtva csomagocskát formálunk. Az omlettet óvatosan áttesszük egy tányérra, és ugyanezt megismételjük a többi keverékkel. A kókuszos mártással tálaljuk.

3. A mártáshoz egy kis lábosba tesszük az összes hozzávalót, és kevergetve, lassú tűzön 15 percig főzzük, míg a mártás kissé besűrűsödik.

Csirkés omlett kókuszmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirkés omlett kókuszmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár