Tamarinduszos hal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tamarinduszos hal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál tamarindpüré
1 és ¼ dl kókusztej
6 szelet tőkehal
vagy
6 szelet kardhal
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál currypor
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 evőkanál citromlé
2 db finomra aprított piros chilipaprika
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a fokhagymát, a tamarinduszt, a ceyloni curryport, a kurkumát, a citromlét és a chilit.

2. Egy alacsony tűzálló edénybe tesszük az egyenként 15 dkg-os halszeleteket. A szeletek mindkét oldalát bekenjük a fokhagymás keverékkel; lefedve 60 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a halszeleteket, és közepes hőfokon mindkét oldalon 2 percig sütjük. Belekeverjük a kókusztejet, lefedjük, és lassú tűzön 10 percig főzzük, vagy míg a halat omlósnak érezzük, ha próbaképp megszúrjuk egy villával.

Ceyloni currypor

Ceyloni currypor
2 levél szárított curry
6 evőkanál koriandermag
3 evőkanál római kömény
1 teáskanál édeskömény
0.5 teáskanál lepkeszegmag
3 kisebb chilipaprika
3 szem szegfűszeg
1 teáskanál kardamom
1 rúd tört fahéj

1. Egy kis serpenyőben keverve sütünk koriandermagot, rómaikömény magot, édeskömény magot és lepkeszeg magot 8-10 percig, vagy míg a fűszerek sötétbarnák lesznek, időnként megkeverjük, nehogy odaégjenek.

2. A pörkölt fűszereket szárított chilivel, szegfűszeggel, kardamom maggal, összetört fahéjrúddal és szárított currylevéllel robotgépbe tesszük, és finom porrá őröljük.

3. Lehűtjük, és áttesszük egy légmentesen záródó üvegbe.

Tamarinduszos hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tamarinduszos hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár