Száraz halcurry

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Száraz halcurry
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál friss, finomra aprított korianderlevél
30 dkg durvára vágott vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál halszósz
2 teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
2 teáskanál kurkuma
1 db kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
1 teáskanál
3 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A halat (pl. tengeri sügért) 4 cm-es kockákra vágjuk. Egy alacsony tálba tesszük a haldarabokat, és ráöntjük a halszószt.

2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, fokhagymát, kurkumát, chilit és sót, és krémmé keverjük.

3. Egy magas oldalú serpenyőben felhevítjük az olajat; óvatosan beletesszük a fűszerkrémet (sercegni fog), belekeverjük az olajba, a hőt csökkentve lassú tűzön 10 percig főzzük. Ha a keverék kezdene megégni, egy kis vizet adunk hozzá. Amikor a krém megfőtt, aranybarna lesz, és olaj lesz a szélén.

4. A haldarabokat kivesszük a halszószból, a serpenyőbe tesszük, megkeverjük, hogy a fűszerkrém bevonja. Közepesre növeljük a hőfokot, és kb. 5 perc alatt megfőzzük a halat; úgy forgatjuk, hogy egyenletesen főjön meg. Áttesszük a halat egy meleg tálra. Ha a serpenyőben maradt lé nagyon folyékony, gyors tűzön elfőzzük a levét, hogy besűrűsödjön, aztán a halra kanalazzuk. A koriandert a halra szórjuk, rizzsel és citromcikkekkel tálaljuk.

Száraz halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Száraz halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest