Sonkás batyu

Adag: 4-5 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl víz
2 dkg vaj
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
1 doboz konzerv gomba
20 dkg darabolt szárnyashús
1 csokor összevágott snidling
2 evőkanál tejszín
8 szál snidling
3 dkg vaj
4 szál összevágott újhagyma
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét a keményítővel és a vízzel simára keverjük. Teflonserpenyőben, mindig csak egy kevés vajon 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle (1. kép).

2. A töltelékhez a vastag snidling vagy fokhagymaszálakat forró vízzel leöntjük (2. kép), és 1-2 percig áztatjuk, majd leitatjuk.

3. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, és a füstölt szárnyashúst (csirkét vagy pulykasonkát), meg a gombát belekeverjük. A tejszínnel felöntjük (3. kép), és a tűzön 3 percig kevergetjük, hogy kissé besűrűsödjön. Az összevagdalt snidlinggel és borssal ízesítjük.

4. A tölteléket a palacsinták közepére kanalazzuk, a szélüket összefogjuk (4. kép), és a kis batyukat a meglágyított snidling- vagy fokhagymaszálakkal átkötjük. Bő, forró olajba rakva ropogós pirosra sütjük.

Sonkás batyu Sonkás batyu Sonkás batyu Sonkás batyu
A kis batyuk jó előre összeállíthatók, csak sütni kell tálalás előtt.
Sonkás batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Sonkás batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
facebook