Satay marhahúsból ananászmártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Satay marhahúsból ananászmártással
Adag: 10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl szójaszósz
2 evőkanál olaj
2 gerezd tört fokhagyma
1 kiskanál gyömbérpor
Az ananászmártáshoz:
2 és fél dl ananászlé
½ dl szójaszósz
2 evőkanál chiliszósz
½ kiskanál vöröshagymapor
5 dkg vaj
½ kiskanál fokhagymapor

Elkészítés:

1. 15 hurkapálcikát félbetörünk, hogy 30 nyársunk legyen, majd 30 percre hideg vízbe áztatjuk. A húst lehártyázzuk, és rostjaira merőlegesen vékonyan felszeleteljük, utána kétujjnyi széles, hosszú csíkokra vágjuk. Úgy húzzuk a hurkapálcikákra, hogy a húsdarabot többször átszúrja, és tálba fektetjük.

2. A szójamártást az olajjal, a fokhagymával és a gyömbérrel összekeverjük, a nyársakra öntjük, és folpackkal lefedve néhány órára, akár egy éjszakára jégbe hűtjük. Ha módunkban áll, a húst a páclében többször megforgatjuk. Utána lecsepegtetjük, és forró rostra fektetve parázs fölött 8-10 perc alatt - időnként megfordítva, a páclével időnként vékonyan megkenegetve megsütjük. Az ananászmártással tálaljuk.

3. A mártáshoz az ananászlevet a vajjal, a vörös- és fokhagymaporral meg a chilimártással összekeverjük, kevergetve kb. 5 percig főzzük, és melegen tálaljuk.

Satay marhahúsból ananászmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Satay marhahúsból ananászmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
recept beküldése