Tizenkétféle leves



Elkészítés:
1. Lassú tűzön forró vízben 5 percig főzzük a májat, kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük (1 kép). A csirkemellet vékonyan felszeleteljük. A kínai gombát tűzálló tálba tesszük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 20 percig ázni hagyjuk; jól lecsepegtetjük, és felszeleteljük. A karfiolt rózsákra szedjük, a zöldbabot felszeteljük (2. kép)
2. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, és közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk, míg halvány aranyszínű lesz. Beletesszük a máj- és csirkeszeleteket, és összekeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és még 1 percig pirítjuk, majd beleöntjük a halszószt, és még 2 percig főzzük.
3. Egy nagy lábosba tesszük a kínai gombát, zöldbabot, karfiolt, csiperkét és a hagymás keveréket. Beleöntjük a vizet, felforraljuk, és addig főzzük, míg a zöldségek kissé megpuhulnak. Hozzáadjuk a kínai kelt, a spenótot és a szójacsírát (3. kép), és még 5 percig főzzük. Belekeverjük az újhagymát és a koriandert.
4. A tojásokat beleütjük a levesbe, és azonnal megkeverjük. (A tojás darabokra válik, és megfő.) Hozzáadjuk a szójaszószt és a borsot, és azonnal tálaljuk a zöldcitromcikkekkel, hogy a vendégek a levesbe préseljék.
![]() |
![]() |
![]() |