Tizenkétféle leves

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tizenkétféle leves
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál vékonyra szeletelt újhagyma
3 dkg szójacsíra
2 dkg csíkokra vágott spenót
2 és fél dkg csíkokra vágott kínai kel
3 dkg szeletelt csiperkegomba
4 dkg ferdén vékonyra szeletelt zöldbab
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 db tojás
30 dkg sertésmáj
vagy
30 dkg báránymáj
1 evőkanál friss korianderlevél
20 dl víz
2 evőkanál halszósz
1 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
3 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
½ teáskanál őrölt feketebors
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott zöldcitrom

Elkészítés:

1. Lassú tűzön forró vízben 5 percig főzzük a májat, kihűtjük, és vékonyan felszeleteljük (1 kép). A csirkemellet vékonyan felszeleteljük. A kínai gombát tűzálló tálba tesszük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 20 percig ázni hagyjuk; jól lecsepegtetjük, és felszeleteljük. A karfiolt rózsákra szedjük, a zöldbabot felszeteljük (2. kép)

2. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, és közepes tűzön kb. 5 percig pirítjuk, míg halvány aranyszínű lesz. Beletesszük a máj- és csirkeszeleteket, és összekeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és még 1 percig pirítjuk, majd beleöntjük a halszószt, és még 2 percig főzzük.

3. Egy nagy lábosba tesszük a kínai gombát, zöldbabot, karfiolt, csiperkét és a hagymás keveréket. Beleöntjük a vizet, felforraljuk, és addig főzzük, míg a zöldségek kissé megpuhulnak. Hozzáadjuk a kínai kelt, a spenótot és a szójacsírát (3. kép), és még 5 percig főzzük. Belekeverjük az újhagymát és a koriandert.

4. A tojásokat beleütjük a levesbe, és azonnal megkeverjük. (A tojás darabokra válik, és megfő.) Hozzáadjuk a szójaszószt és a borsot, és azonnal tálaljuk a zöldcitromcikkekkel, hogy a vendégek a levesbe préseljék.

Tizenkétféle leves Tizenkétféle leves Tizenkétféle leves
Tizenkétféle leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tizenkétféle leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár