Kagylós kosárkák

Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet zsúrkenyér
3 dkg vaj
A töltelékhez:
100 dkg friss fekete kagyló
vagy
1 doboz kagylókonzerv
4 dkg puha vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor összevágott snidling
1 csokor összevágott petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Ha friss kagylóból készítjük, először lesikáljuk, majd fél liter vízben addig főzzük, amíg ki nem nyílik. Azokat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk. Utána a kagylókat a héjból kiszedjük, leitatjuk.

A fokhagymát a vajban snidlinggel, petrezselyemmel, sóval, borssal megpároljuk.

2. A sütőt 180 °C-ra (gáz: 4) bemelegítjük. A kenyérszeletekből 8 cm-es pogácsaszaggatóval 12 korongot szúrunk ki, és mindkét felüket olvasztott vajjal megkenjük. Egy mélyedésekkel ellátott tepsi üregeibe nyomkodjuk, és a sütőben ropogósra sütjük.

3. A kagylókat a forró kis kosarakba töltjük, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, és a sütőbe visszatéve még 5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Friss kagyló helyett alaposan lecsepegtetett konzerv kagylóból is készülhet. Nem olajos, hanem natúr konzerv kagyló jó hozzá. A kenyeret 6 órával korábban megpiríthatjuk, a kagylót 2 órával korábban megfőzhetjük, csak tölteni, sütni kell a tálalás előtt.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Kagylós kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1770 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Kagylós kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
hírlevél