Burmai csirke

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burmai csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd zúzott fokhagyma
150 dkg egész csirke
vagy
150 dkg darabolt csirke
2 és fél dl csirkehúsleves
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 szál apróra vágott fenyérfű
1 rúd fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt kardamom
¼ teáskanál chilipor
2 teáskanál őrölt kurkuma
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. Ha egész csirkét vettünk, feldaraboljuk.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; beletesszük a hagymát, és kevergetve üvegesre pároljuk.

3. Hozzáadjuk a babérleveleket, kurkumát, chiliport, kardamomot, római köményt, koriandert, gyömbért, fahéjat, fenyérfüvet, fokhagymát és a friss gyömbért. 1 percig kevergetve pirítjuk, míg illatozni kezd.

4. Beletesszük a csirkedarabokat, és megkeverjük, hogy a keverék bevonja. Belekeverjük a levest, és lassú tűzön 45-60 percig főzzük, míg a csirke megpuhul.

Mianmarban (az egykori Burmában) nem vízfelszívásos módszerrel főzik a rizst. Ehelyett nagyon sok forró vízben főzik meg, lecsepegtetik, majd visszateszik a tűzre, és lefedik, így fejezik be a főzését.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Burmai csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1605 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Burmai csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest