Csirkés szendvics

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés szendvics
Adag: 8 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
1 db vékonyra szeletelt kenyér
1 kisebb fej salátalevél
40 dkg majonéz
7 dkg reszelt zeller
5 dkg összevagdalt dió
15 dkg puha vaj
ízlés szerint flekkenfűszer
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz: 6) bemelegítjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk és a húsdarabokat flekkenfűszerrel bedörzsöljük, 2 dkg vajjal bekenjük. A sütőbe téve megsütjük de nem pirítjuk meg, majd kihűtjük.

A salátát leveleire szedve megmossuk, leitatjuk.

2. A húst összevagdaljuk, a majonézbe forgatjuk, majd a zellerrel, a dióval, sóval, borssal ízesítjük.

3. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, megvajazzuk, a felére csirkesalátát kenünk, és mindegyikre salátaleveleket fektetünk. A kenyérszeletek maradékát a vajas felükkel lefelé ráborítjuk, kissé összenyomkodjuk és folpackba csomagolva 60 percre jégbe hűtjük.

4. A szendvicseket kicsomagolva 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

A szendvicsek becsomagolva akár 4 óra hosszat is pihenhetnek a hűtőszekrényben.
Csirkés szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Csirkés szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
szótár