Thai húspogácsák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai húspogácsák
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány darált sertéshús
2 szál összevágott újhagyma
3 evőkanál összevágott konzerv vízigesztenye
2 evőkanál összevágott mentalevél
10 dkg reszelt sárgarépa
½ dl chiliszósz
3 kiskanál chiliszósz
1 db simára kevert tojás
4 dkg morzsolt zsemlebél
2 evőkanál friss, összevágott koriander
2 kiskanál gyömbérpor
½ kiskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra (gáz: 7-8) bemelegítjük. A húst a tojással, a morzsával, a hagymával, ha van, vízigesztenyével, 2 evőkanál chilimártással és a többi ízesítővel összegyúrjuk.

2. A húsmasszából púpozott kiskanálnyit kiszakítva vizes kézzel gömböket formázunk, és kiolajozott tepsire egymás mellé ültetjük. Kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

3. A forró húspogácsákat a 0,5 deci chilimártással megkenjük. Az uborkát megmossuk, héjastól 5 mm vastagra szeljük, és a tálat ezzel alapozzuk. A meleg húspogácsákat ráhalmozzuk, és paprikacsíkokkal meg reszelt répával koronázzuk.

A nyers húspogácsákat 6 órával korábban összeállíthatjuk, csak sütni kell tálalás előtt.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Thai húspogácsák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
Thai húspogácsák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Finom falatkák Finom falatkák
(Vince Kiadó, 1999)

Sör- vagy borkorcsolyaként ismert apró falatkákkal kínáljuk a délután vagy a vacsora után érkező vendégeket. A kötet szemgyönyörködtető fotói arra buzdítanak, hogy kedvet kapjunk a hagyományos repertoár felújítására. E... bővebben...
lexikon