Datolyapuding karamellöntettel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Datolyapuding karamellöntettel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott, apróra vágott datolya
1 teáskanál vaníliaesszencia
2 db kissé felvert tojás
16 dkg porcukor
18 és fél dkg élesztős liszt
2 és fél dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj
Az öntethez:
18 és fél dkg barna cukor
1 és ¼ dl tejszín
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 20 cm átmérőjű szögletes tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Az aljára sütőpapírt teszünk. Kis lábosba tesszük a datolyát a vízzel. Felforraljuk, levesszük a tűzről. Beletesszük a szódabikarbónát, félretesszük, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl.

2. Elektromos habverővel kis tálban világosra és simára keverjük a vajat és a porcukrot. Apránként hozzáadjuk a felvert tojásokat, minden lépésnél újra jól megkeverjük. Alaposan elkeverjük benne a vaníliaeszenciát. Nagy tálba öntjük.

3. Fémkanállal belekeverjük a folyadékba a lisztet és a datolyát, amíg az egész éppen csak összeáll. Túlságosan eldolgozni nem szabad. Az előkészített formába öntjük, és 50 percig sütjük, amíg a puding közepébe szúrt tűt tisztán tudjuk kihúzni. A tepsiben hagyjuk 10 percig, mielőtt kiborítjuk.

4. Kis edényben addig kevergetjük a cukrot, a tejszínt és a vajat, amíg a vaj és a cukor elolvad. Felforraljuk, kis lángra tesszük, így főzzük 2 percig. A pudingot cikkekre vágjuk, tálalótálakra tesszük. Ráöntjük a forró öntetet. Azonnal tálaljuk, esetleg tejszínnel és málnaszemekkel díszítjük.

Datolyapuding karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Datolyapuding karamellöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár