Forró granedillafelfújt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Forró granedillafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg grenadillapép
10 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
A sütéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A tetejére:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Négy kis sütőformát úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy a formák szája fölött gallért alkosson. Körbekötjük madzaggal. A sütőpapírt a formákban megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük porcukorral, a felesleget kiszórjuk.

2. Nagy tálban jól összekeverjük a tojássárgáját, a gyümölcspépet, a citromlét és a porcukor felét. Nagy tálban, elektromos habverővel felverjük a tojásfehérjéket. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék porcukrot, minden alkalommal keményebbre verve a habot.

3. A tojáshabot adagonként nagy fémkanállal a gyümölcsös masszához keverjük. A masszát a formákba kanalazzuk. Lapos pengéjű késsel, körkörös mozdulattal belevágunk a masszába, 2 cm-re a forma szélétől. A formákat nagy sütőlemezre tesszük, és 20-25 percig sütjük, amíg a felfújt jól feljön, és átsül. Levágjuk a papírgallérokat, és a felfújtakat szitált porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

A grenadilla egyes Amerikában honos golgotavirágfajok sárga vagy lilás színű bogyótermése. Jobb szupermarketekben keressük.
Forró granedillafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1354 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Forró granedillafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon