Forró granedillafelfújt



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Négy kis sütőformát úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy a formák szája fölött gallért alkosson. Körbekötjük madzaggal. A sütőpapírt a formákban megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük porcukorral, a felesleget kiszórjuk.
2. Nagy tálban jól összekeverjük a tojássárgáját, a gyümölcspépet, a citromlét és a porcukor felét. Nagy tálban, elektromos habverővel felverjük a tojásfehérjéket. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék porcukrot, minden alkalommal keményebbre verve a habot.
3. A tojáshabot adagonként nagy fémkanállal a gyümölcsös masszához keverjük. A masszát a formákba kanalazzuk. Lapos pengéjű késsel, körkörös mozdulattal belevágunk a masszába, 2 cm-re a forma szélétől. A formákat nagy sütőlemezre tesszük, és 20-25 percig sütjük, amíg a felfújt jól feljön, és átsül. Levágjuk a papírgallérokat, és a felfújtakat szitált porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.