Friss gyümölcs karamellás mascarponéval

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Friss gyümölcs karamellás mascarponéval
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ kg friss vegyes gyümölcs
10 dkg barna cukor
6 dkg vaj
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál mascarpone
vagy
1 evőkanál tejszín

Elkészítés:

1. Kis edénybe tesszük a vajat, a barna cukrot és a tejszínt. Kis lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, és majdnem felforr. Kis lángon főzzük még 3 percig.

2. Kiválasztunk bármilyen idénygyümölcsöt – bogyósok, füge, szilva, sárgabarack, őszibarack – és kanálnyi mascarponéval vagy tejszínnel kínáljuk. (Friss ricottával is finom.)

3. A karamellt a mascarponéra vagy a gyümölcsre öntjük. Azonnal tálaljuk.

Friss gyümölcs karamellás mascarponéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Friss gyümölcs karamellás mascarponéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
ételfotó