Bruschetta a tenger gyümölcseivel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, sütő, tűzhely
Eljárások: áztatás, beforralás, darabolás, szeletelés, főzés, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
Az éti és óriás kagylót áztassuk hideg vízbe 1 órára. Az éti kagyló szakállát tépjük le és alaposan sikáljuk meg a héját. Hideg, folyó víz alatt mossuk meg. Csepegtessük le. Nagy serpenyőben, az olaj felében pirítsuk 2-3 percig a petrezselymet és a fokhagymát. Adjuk hozzá az éti és óriás kagylót és öntsük fel a bor felével. Fedjük le a serpenyőt és közepes tűzön pároljuk 5-10 percig. Rázogassuk meg a serpenyőt többször, amíg a kagylók kinyílnak. A főzés során keletkezett levet öntsük le és tegyük félre. A tintahalat tisztítsuk meg. Hideg, folyó víz alatt alaposan mossuk meg. A paprikát vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat és a csutkát és vágjuk kockára. A mogyoróhagymát serpenyőben pirítsuk meg a vajon és a megmaradt olajon. Adjuk hozzá a paprikát és jól süssük át, miközben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Adjuk hozzá a maradék bort és erős tűzön főzzük tovább. Amikor a bor elpárolgott, adjuk hozzá a kagylók levét és a sáfrányos tejet. Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk magas hőfokon, míg a szósz besűrűsödik. Adjuk hozzá az éti és óriás kagylókat, a garnélát és a tintahalat és gyakori kevergetés mellett főzzük még 3 percig. Készítsünk bruschettát. A tenger gyümölcseit terítsük szét rajta és forrón tálaljuk.