Mustármorzsás sertésborda Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, salátacentrifuga, salátástál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, panírozás zsemlemorzsával, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg zsemlemorzsa
4 db sertésborda
2 teáskanál mustárpor
1 db tojás
⅔ dl extraszűz olívaolaj
3 dkg fehér liszt
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
Elkészítés:
1. A lisztet és a mustárport összekeverjük egy kis tálban.
2. A hosszában félbevágott sertésbordát a mustárporos lisztbe mártjuk, lerázzuk a felesleget.
3. A kissé felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk.
4. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A sertésbordákat adagonként, oldalanként körülbelül 3 perc alatt aranyszínűre sütjük. A mustármorzsás sertésbordát salátával kínáljuk.