Pop cake

Pop cake
Mi is az az amerikai eredetű Pop cake, vagy más néven sütinyalóka vagy sütigolyó? Az édességek királynője: mennyei ízű, szájban omló, pálcikákon ülő költemények.

Elsőnek az esztétikai élmény

A pop cake-ek világában még nem született csúnya édesség, annyira formatervezett, kivitelezésében ezerarcú, igazán szemet gyönyörködtető remekművek. A pop cake dekoráció olyannyira szembetűnő, hogy amikor a cukrászdákban a szemünk a kristálytiszta üveglapra tapad, ami mögött nyálcsorgató sütemények várakoznak, akaratlanul is ezekre a tökéletes formájú golyócskákra szavazunk elsőnek. Minden hozzávalójuk beszerezhető akciósan a Lidl újság segítségével, amely a takarékos online alapanyag-beszerzés elsődleges forrása! Mindig van rajtuk valami csillogó, vagy rászórt, ami beleolvadt a csokoládébevonatba. Metálos csillogású, kék vagy zöld, ici-pici golyócskák, erőteljes fukszia-szivecskék, aranymáz, bézs négyzetrácsos háló, még több csokoládédarabka, fehércsoki-öntet örökre megszilárdulva, ahogy éppen csöpögtették, ébenfekete csillagok ezüst csíkokkal, és a skála végtelenül széles. A látvány lehengerlő és titokzatos, olyan, mintha Aliz Csodaországába csöppennénk bele és meg kellene ennünk ahhoz, hogy újra emberméretűek legyünk. Igen, ez tényleg maga a varázslat, mert olyan ízharmóniát robbant a szánkban, ami azonnal megelégedettséggel tölt el, ahogy beleharapunk. Vannak olyan pop cake kreálmányok, amelyek úgynevezett mini cukrász-alkotások a maguk nemében: ahelyett, hogy golyókat formálnának amiket később díszítenek, például egyforma léggömb formát alakítanak ki és azt díszítik már-már élethűen, még a kis zsákocskák sem hiányoznak az oldalukról. Ezek a művészi remekek aztán fogadásokon, születésnapokon, rendezvényeken, hotelekben, vagy akár esküvőkön is a nassolni vágyók szolgálatára állnak. Vannak olyan pop cake-ek is, amelyeket nem tűznek pálcikákra, helyettük emeletes édességtartó tálcákra teszik és úgy tálalják fel: apró gombácskák, vagy virágok kialakításával nagyon érdekes pop-cake gyűjteményeket lehet készíteni. Itt a lényeg mindig az, hogy nagyjából ugyanolyan fazonú, méretű és hasonló dekorációkkal ellátott, rendszerint kicsi sütemények egymás mellett foglalnak helyet úgy, hogy az esztétikailag felcsigázzon minden édességkedvelőt. Létezik még pop cake matrioska baba is, hupikék-törpikék-fejei, Harry Potter seprű, rózsa, focilabda, manók, négylevelű lóhere, szivárvány, húsvéti tojás, nyúl, egyetemi végzős sapka, akvárium színes halakkal, púderszínű teáskanna, masnis, fényes, muffinformájú, alma levelekkel, Hófehérke, ananász a rozettájával, fekete-fehér sakktábla, csipkés és még sok minden más.

Az íze és elkészítésének módja

A pop cake-ek belseje pont a külső, a szilárdabb egység ellentéte: omlósan puha és végtelenül gazdag csokoládéval. Az ízbimbókat totálisan bizsergető édesség olykor nem csupán csokoládés, hanem mogyoróvajas, karamellás, gesztenyés, vaníliás vagy akár répatortás is lehet. Vannak pop cake formák, amik megkönnyítik a szabályos golyó formájú pop cake-ek elkészítését, sőt, pop cake készítő gépeket is lehet kapni, de ezek hiányában is sikeresen elkészíthető otthon álmaink pop cake-je. Hozzávalókat be tudunk szerezni a Lidl akciós újság segítségével akár alacsonyabb áron, ami nagy segítség, mert gyorsan és könnyedén lehet navigálni az online árkedvezmények gyűjteményében. Hurkapálcikákra is szükségünk lesz, amik a sütinyalókánk vázát képezik majd. Itt történik a csokoládé bevonat, illetve a cukormáz ráolvasztása, valamint a dekoráció, ami önmagában is egy tökéletes pop cake élmény. 

Kapcsolódó recept: 

RÉPATORTÁS CAKE POP

 

 

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Pop cake
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó könyvek

Világkonyha Világkonyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne...

Az én alapszakácskönyvem Az én alapszakácskönyvem
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Alexandra Kiadó (2012)

Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejtette, hogy...

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat
Szerzők: Ducasse, Alain, Robert, Frederic
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák -...

Torták, sütemények, csemegék Torták, sütemények, csemegék
Szerző: Berry, Mary
Kiadó: Vince Kiadó (2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű...

Kapcsolódó cikkek