Húsételek olaszosan

Feltételek: olasz húsétel

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző hús
jellemző összetevő
összetevő kizárása
húsételfajták
népek húsételei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

339 találat

Fűszeres kacsamell olívával
Fűszeres kacsamell olívával
Narancsos kacsa, Sült kacsamell | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kacsamellfilék fehér bőrét kus rombuszokban bevagdossuk, majd a kacsamellet bőrével lefelé széles serpenyőbe tesszük.
2. A tűzhelyet közepes lángra állítjuk, és a kacsamellet kb. 15 percig sütjü...
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjúfrikandó
Párolt borjú mártással | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a sonkáról a zsíros részeket, és ezt használjuk zsiradékként a húshoz.
2. A szegfűszegeket szúrjuk bele a hagymákba.
3. Először a sonkáról levágott zsíros részekből olvasszuk ki a zsira...
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu
Tojásos bárányragu | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kárdit tisztítsuk meg: szedjük szét, vegyük le róla a szúros leveleket, és a külső oldaláról zöldséghámozóval vágjuk le a rostos szálakat. Daraboljuk fel, mossuk meg, és sós vízben főzzük meg. Sz...
Carpaccio
Carpaccio
Carpaccio | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bélszínt légmentesen alufóliába vagy folpackba csavarjuk, és kb. 60 percre a fagyasztóba tesszük.
2. A parmezánból hámozóval finom forgácsokat vágunk. A citromot félbevágjuk, az egyik felét kifa...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. A sárgarépát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk. Az ...
Hátszínszeletek borsmustárral
Hátszínszeletek borsmustárral
Sült hátszín | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és szárítsuk meg a borsmustárleveleket, vágjuk őket nagyobb darabokra, és tegyük félre.
2. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat közepesnél kicsit magasabb lángon. Süssük meg a hússzeleteke...
Ossobuco
Ossobuco
Osso buco | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forgassuk meg a húsos velőscsontot a lisztben. Óvatosan rázzuk le a felesleget.
2. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb, vastag falú serpenyőben közepes lángon. Akkora legyen a serpenyő, hogy belefér...
Balzsamecetes marhasült
Balzsamecetes marhasült
Szeletben sült bélszín | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a húst 4 szeletre, nagyjából 3-4 cm vastagra, attól függően, milyen alakú a húsdarab.
2. Forgassuk a lisztbe, és rázzuk le róla a felesleget.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben ...
Szardíniai hústekercsek
Szardíniai hústekercsek
Töltött marhahús szelet | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Klopfoljuk a hússzeleteket vékonyra.
2. Aprítsuk finomra a fokhagymát, a petrezselymet és a szalonnát.
3. Osszuk szét ezt a keveréket arányosan a hússzeleteken, majd mindegyiket tekerjük fel, és ...
Pulykamellrolád
Pulykamellrolád
Töltött pulykamell, Tésztában sült pulykamell | 115 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (a gázsütőt 6-os fokozaton). Egy éles késsel vágjuk ketté a pulykamellet. Óvatosan klopfoljuk ki, vigyázzunk, hogy ne verjük túl a húst.
2. Olvasszuk fel a vajat e...
Rosa di Parma
Rosa di Parma
Főzött/párolt bélszín, Töltött bélszín | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az egy darabban vett bélszínt késsel vágjuk be, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Sodrófával vagy klopfolóval kicsit ütögessük meg, hogy olyan legyen, mint egy nagy hússzelet. Sózzuk, borsozzuk ...
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Borjúszelet aszalt paradicsommal
Fehérboros borjúszelet | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hússzeleteket forgassuk a sóval, borssal és száraz fűszerkeverékkel ízesített lisztbe.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és a fokhagymát valamint a sonkát a rozmaringgal megszórva nagy l...
Borjúszelet citromos mártásban
Borjúszelet citromos mártásban
Citromos borjú | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mindkét citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Az egyiket a díszítéshez szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a másik héját lereszeljük, majd kifacsarjuk. A citromfüvet megmossuk, száraz...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykamell szárított paradicsommal
Pulykaragu | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pulykát vágjuk vékony, körülbelül 8 centiméteres csíkokra.
2. Pirítsuk a mogyoróhagymát és a chilipaprikát az olajban egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, körülbelül 5 percig.
3. Tegyük hoz...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Paradicsomos csirkeragu | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást talál...
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Rántott borjúszelet sajttal, sonkával
Sajtos borjúfilé, Rántott borjú | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a hússzeleteket műanyag fólia közé, és húsklopfolóval verjük ki egészen vékonyra.
2. Forgassuk a sóval, borssal és ízlés szerinti fűszerkeverékkel ízesített lisztbe, mártsuk a tojásba, majd...
Velencei borjúmáj polentával
Velencei borjúmáj polentával
Borjúmáj ragu | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát vékonyan szeleteljük fel. Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az olívaolajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Sózzuk, borsozzuk.
2. A májat vágjuk vék...
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj velencei módra
Borjúmáj ragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk. A borjúmájat megmossuk, és szárazra töröljük. A petrezselyemzöldet megmossuk, és szárazra töröljük. A borjúmájat vékony szeletekre vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk....
Grillezett húsok
Grillezett húsok
Grillezett vegyes húsok | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a pulykamellet, a kolbászt, a szalonnát, a paprikát és a hagymát kb. 3 cm-es darabokra.
2. Egy tálban forgassuk össze a húsokat és a zöldségeket 3 dl olívaolajjal és a felaprított rozmarin...
további találatok...