Nyári ételek

Feltételek: nyári

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1688 találat

Kaliforniai paprika taboule-val
Kaliforniai paprika taboule-val
Töltött paprika taboule-val töltve | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bulgurt tálba szórjuk, forró vízzel leöntjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt megpuhul. Leszűrjük, és félrerakjuk.
2. Az uborkát, a paradicsomot és az újhagymát egy tálban összekeve...
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nádcukrot szórjuk 2 műanyag erjesztőhordóba vagy 2 nagyobb vödörbe, és öntsük hozzá a forralt vizet. Fedjük le, majd hagyjuk kihűlni.
2. Finoman rázogassuk meg a virágfejeket, hogy ne maradjanak...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Sült articsóka
Sült articsóka
Sült articsóka | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Letépjük az articsókák külső leveleit, amíg világosabb levelekhez nem jutunk. Próbaképpen harapjunk bele a letépett levélbe, mégpedig ott, ahol oda volt nőve. Ennek könnyen kell mennie! Ezután levá...
Fehér sangria
Fehér sangria
Graefruitbólé | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a bort, a grapefruitot, a Cointreau-t és a citromlét egy puncsostálba.
2. Jól hűtsük le.
3. Közvetlenül a szervírozás előtt adjuk hozzá a jégbe hűtött pezsgőt és sok jégkockát is. Díszítsü...
Padlizsános tészta
Padlizsános tészta
Zöldséges szélesmetélt | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra. A padlizsánok végeit levágjuk, megmossuk és megszárítjuk. Az egyik padlizsánt bekenjük a fele mennyiségű olajjal, és a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük, amí...
Nyári zöldségsaláta
Nyári zöldségsaláta
Vegyessaláta mustáros öntettel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy edényben kissé sós vizet forralunk, a zöldbabot 5 perc alatt roppanósra főzzük, hozzáadjuk a többi zöldséget.
2. A tűz hőfokát visszavéve további 3-4 percig gyöngyözve főzzük a zöldségeket. A...
Fügebarbecue Marsala borral
Fügebarbecue Marsala borral
Grillezett füge | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, ...
Sárgabaracklekvár
Sárgabaracklekvár
Baracklekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. Vágjuk félbe a sárgabarackot, vegyük ki a magját, majd helyezzük tálba a gyümölcsöt, és rétegenként szórjuk meg a cukorral.
3. Fedjük le...
Három gyümölcsből készült saláta mézzel
Három gyümölcsből készült saláta mézzel
Vegyes gyümölcssaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a dinnyét, a kivit és a szőlőt egy tálba.
2. Keverjük ki a lime levét a mézzel és a fahéjjal, és locsoljuk rá a gyümölcsre, majd tegyük be a hűtőbe 60 percre.
3. Tálaláskor szórjuk meg a l...
Sailors' punch
Sailors' punch
Hideg puncs | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a rumot, a brandyt, az őszibarackbrandyt, a citromlét, a cukrot és vizet egy puncsostálba.
2. Kevergessük, hogy a cukor feloldódjon, azután jól hűtsük le.
3. Közvetlenül a szervírozás előt...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Sütőben szárított paradicsom
Sütőben szárított paradicsom
Szárított paradicsom | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vizsgáljuk át a paradicsomot, és távolítsunk el minden hibás részt. Éles késsel vágjuk félbe (a hosszúkás alakúakat hosszában), majd ejtsünk kereszt alakú bemetszéseket mindegyik félbe, és nyomjuk ...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Paradicsomos padlizsánkrém
Paradicsomos padlizsánkrém
Padlizsánkrém | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, közben mossuk meg és villával szurkáljuk meg a padlizsánokat, hogy levet engedjenek.
2. Süssük őket sütőrácson körülbelül 60 percig, míg teljesen meg nem puhulnak...
Klasszikus paradicsom-chutney
Klasszikus paradicsom-chutney
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk össze a paradicsomot, és tegyük egy befőzőfazékba. Tegyük hozzá a mazsolát, a hagymát és a porcukrot.
2. Öntsük bele az ecetet és forraljuk fel a keveréket. Fedetlenül főzzük 120 percig, a...
Dinnyemártás
Dinnyemártás
Dinnyemártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A dinnyét meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk. A gyümölcs húsát darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha van rúdmixerünk).
2. A hagymát meghámozzuk, darabokra vá...
Abruzzói zölborsóleves
Abruzzói zölborsóleves
Zöldborsóleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1.A lisztből és a tojásból gyúrjunk sima, ruganyos tésztát. Takarjuk le, és pihentessük 20 percig.
2. Nyújtsunk belőle vékony lapokat, majd vágjuk 1 cm széles csíkokra, aztán a csíkokat négyzetekre -...
Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal
Sáfrányban posírozott körte kardamomos fagylalttal
Párolt körte | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bort, a cukrot, a sáfrányt, a vaníliát, a narancsok levét és reszelt héját összemelegítjük egy serpenyőben, majd a forráspontig hevítjük. Mérsékeljük a tűz hőmérsékletét, és 15 percig gyöngyözve ...
Meggyes fagylalt
Meggyes fagylalt
Meggyes fagylalt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejfölt, a tejszínt (30 %-ost válasszunk hozzá) és a sűrített tejet egy kézi habverővel homogén állagúra keverem, a vaníliaaromát is hozzáadom. Az elkészült fagyialapot pár órára hűtőbe teszem, h...
további találatok...