Nyári ételek

Feltételek: nyári

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1698 találat

Feketeribizli-dzsem
Feketeribizli-dzsem
Ribizlilekvár | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe.
2. A fekete ribizlit befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe tesszük, és hozzáöntjük a vizet. Kis lángon 15-20 percig főzzük. A fekete ribizlinek vastagabb ...
Tobago Fizz koktél
Tobago Fizz koktél
Narancsos-citromos koktél, Rummal készült koktél, Tejszínnel készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a jégkockákat egy shakerbe, öntsük rá a zöldcitrom- és a narancs levét, a rumot, a tejszínt, a cukorszirupot, és rázzuk össze.
2. Szűrjük írkávés-pohárba.
3. Szódavízzel töltsük fel, fogpi...
Kávéfagylalttorta
Kávéfagylalttorta
Kávéfagylalt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet a tejszínnel együtt lábosba öntjük és felforraljuk.
2. A tojássárgáját fémtálban kikeverjük a kristálycukorral, beleöntjük a forró tejet, majd gőz fölött, fakanállal állandóan keverve addi...
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk félbe, majd tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Forraljuk fel, főzzük, kb. 45 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. Készítsük elő a zsem...
Szilvás sütemény
Szilvás sütemény
Szilvás aprósütemény | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 23 cm-es tepsit.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a barnacukrot robotgéppel, nagy seb...
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab
Szardellás lóbab | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lóbabot kevés sós vízben ne túl puhára főzzük meg.
2. Közben készítsük el a mártást: keverjük össze a felaprított szardellafilét a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségben majoránnával, ...
Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Görögdinnyébe töltött gyümölcs
Görögdinnyébe töltött gyümölcs
Vegyes gyümölcssaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A dinnye felső harmadát cakkosan levágjuk, húsát kiszedjük, és a magokat kiszedve, a felét kockákra vágjuk (a másik felét felhasználhatjuk másra).
2. Az őszibarackot, a körtét és az almát meghámoz...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő
Bodzavirágpezsgő | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nádcukrot szórjuk 2 műanyag erjesztőhordóba vagy 2 nagyobb vödörbe, és öntsük hozzá a forralt vizet. Fedjük le, majd hagyjuk kihűlni.
2. Finoman rázogassuk meg a virágfejeket, hogy ne maradjanak...
Kaliforniai paprika taboule-val
Kaliforniai paprika taboule-val
Töltött paprika taboule-val töltve | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A bulgurt tálba szórjuk, forró vízzel leöntjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt megpuhul. Leszűrjük, és félrerakjuk.
2. Az uborkát, a paradicsomot és az újhagymát egy tálban összekeve...
Barackturmix
Barackturmix
Sárgabarack turmix | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A narancs levét kicsavarjuk.
2. A barackot megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk a tejjel, a cukorral és a narancslével.
3. Hosszú poharakat egyharmad részig megtöltünk jégkockával, ráöntjük ...
Sült articsóka
Sült articsóka
Sült articsóka | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Letépjük az articsókák külső leveleit, amíg világosabb levelekhez nem jutunk. Próbaképpen harapjunk bele a letépett levélbe, mégpedig ott, ahol oda volt nőve. Ennek könnyen kell mennie! Ezután levá...
Spagettini tökkel
Spagettini tökkel
Spagettini | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tököt meghámozzuk, megmossuk, majd a húsát csíkokra gyaluljuk. A paprikát megmossuk, négyfelé vágjuk.
2. A szezámmagot serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd kivesszük. A vajat megolvas...
Fehér sangria
Fehér sangria
Grapefruitbólé (1) | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a bort, a grapefruitot, a Cointreau-t és a citromlét egy puncsostálba.
2. Jól hűtsük le.
3. Közvetlenül a szervírozás előtt adjuk hozzá a jégbe hűtött pezsgőt és sok jégkockát is. Díszítsü...
Padlizsános tészta
Padlizsános tészta
Zöldséges szélesmetélt | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra. A padlizsánok végeit levágjuk, megmossuk és megszárítjuk. Az egyik padlizsánt bekenjük a fele mennyiségű olajjal, és a sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük, amí...
Fügebarbecue Marsala borral
Fügebarbecue Marsala borral
Grillezett füge | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fügét bevagdossuk három-négy metszéssel. Két sütőlemezt fóliával kibélelünk, hogy a fügék hatosával egyetlen rétegben elférjenek benne. A fügéket talpra állítjuk, és hogy szép fényesek legyenek, ...
Nyári zöldségsaláta
Nyári zöldségsaláta
Vegyessaláta mustáros öntettel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy edényben kissé sós vizet forralunk, a zöldbabot 5 perc alatt roppanósra főzzük, hozzáadjuk a többi zöldséget.
2. A tűz hőfokát visszavéve további 3-4 percig gyöngyözve főzzük a zöldségeket. A...
Sailors' punch
Sailors' punch
Hideg puncs | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a rumot, a brandyt, az őszibarackbrandyt, a citromlét, a cukrot és vizet egy puncsostálba.
2. Kevergessük, hogy a cukor feloldódjon, azután jól hűtsük le.
3. Közvetlenül a szervírozás előt...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
további találatok...