Nemzetközi ételek

Feltételek: nemzetközi étel

Szűrők megjelenítése ▾

népek konyhái
tájegység
jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

11239 találat

Rántott ponty mákos bundában
Rántott ponty mákos bundában
Rántott ponty | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész, lebőrözött pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük.
2. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba és a mákkal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
3. Forró vaj-olaj keverék...
Frozen blue daiquiri koktél
Frozen blue daiquiri koktél
Citromos koktél, Rummal készült koktél, Curacao-val készült koktél | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a rumot, a kék curacao likőrt, a friss zöldcitromlevet, valamint a jeget turmixgépbe.
2. Keverjük néhány másodpercig, hogy kásás maradjon.
3. Majd öntsük egy koktélospohárba, és díszítsük ...
Articsóka római módra
Articsóka római módra
Töltött articsóka | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mentát megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a mentával.
2. A citromot kifacsarjuk és a citromleve...
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta
Svéd gomba | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
2. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a paradicsompürét és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
3. Ráöntjü...
Mandulás sütemény
Mandulás sütemény
Mandulás sütemény | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat tegyük egy edénybe, és gépi habverővel keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a lisztet, a mandulát, a sütőport, a kristálycukrot, 3 evőkanál vizet és a konyakot, és alaposan gy...
Panforte
Panforte
Diós gyümölcskenyér, Gyümölcskenyér kandírozott gyümölccsel, Mandulás gyümölcskenyér | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Keverjük össze a cukrozott gyümölcshéjakat a dióval, a liszttel és a fűszerekkel egy nagyobb...
Wontonleves
Wontonleves
Rákkal töltött wonton | 50 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A finomra vágott garnélarákot, a sertéshúst, a gombát (amely lehet szárított siitake- vagy vargányagomba is), a metélőhagymát tegyük tálba, és keverjük össze 1-1 teáskanál szezámolajjal, tamari vag...
Török rizstészta raguval
Török rizstészta raguval
Gyümölcsös bárányragu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük és vékony karikákra vágjuk. Az almák felét meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és kockákra vágjuk. A vörö...
Fekete kagylós penne
Fekete kagylós penne
Penne tenger gyümölcseivel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Áztassuk be a kagylókat egy nagy edény hideg vízbe. Jól tisztítsuk meg, sikáljuk meg őket, és távolítsuk el a szakállukat.
2. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött....
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a padlizsán szárát, vágjuk le kb. 1 cm vastagon a padlizsán vastagabbik végét is, majd vájjuk ki a húsát.
2. A kivájt padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk kb. 60 percig állni.
3. Forrósíts...
Thai marhahússaláta
Thai marhahússaláta
Marhahússaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsunk fel egy serpenyőt közepesen magas tűzön. Sózzuk és borsozzuk meg a hátszínszeleteket, és grillezzük meg őket (5-8 perc alatt közepesen véres lesz).
2. Szedjük ki a serpenyőből, és hag...
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Párolt paprika | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a paprikákat hosszában 1 cm-es csíkokra. A fokhagymát pirítsuk meg az olajban, közepes lángon.
2. Adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, és takarjuk le egy fedővel. Pároljuk körülbelül 15 percig k...
Zöld spárgás metélt
Zöld spárgás metélt
Zöldséges szélesmetélt | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát megmossuk, az alsó harmadát meghámozzuk, fás végét levágjuk. Az alaplevet felforraljuk, és alacsony hőmérsékleten kb. 8 percig főzzük benne a spárgát.
2. A mogyoróhagymát megtisztítju...
Cannelloni spenóttal
Cannelloni spenóttal
Spenóttal töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd lesz...
Tormás zsemle
Tormás zsemle
Tormás zsemle | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban a felkockázott zsömléket összekeverjük a sáfránnyal, felöntjük a forró húslevessel , ízesítjük sóval, cukorral, borssal és szerecsendióval, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vajat.
...
Coupe Jacques
Coupe Jacques
Fagylalt gyümölccsel tálalva | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a Maraschino likőrrel, és hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
2. Egy-egy üvegpohár aljára málnafagylaltot teszünk, elosztjuk rajta az...
Radicchiotekercsek
Radicchiotekercsek
Töltött salátalevél | 30 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Válogassuk ki a leghosszabb és legépebb, megtisztított radicchioleveleket.
2. A kisebb salátaleveleket, petrezselymet, sajtokat, ricottát vagy túrót és a tejet turmixoljuk össze, majd ízesítsük s...
Krémes eperfagylalt
Krémes eperfagylalt
Eperfagylalt | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukrot és a vizet addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután felforraljuk, majd keverés nélkül 5 perc alatt sziruppá főzzük. A lángról levéve körülbelül 60 percre félretesszük.
2...
Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel
Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel
Tésztasaláta tenger gyümölcseivel | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát nagy fazék forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, áttesszük egy nagy tálba, majd 1-2 evőkanál majonézt keverünk hozzá. Lehűtjük szobahőmérsékletűre, miközben időnként megkeverj...
Zöld tésztasaláta
Zöld tésztasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
2. A cukorborsót megmossuk, a végeit levágjuk, és a borsóhüvelyeket forrásban lévő vízben leöblítjük, majd lecsepegtetj...
további találatok...