Nemzetközi ételek

Feltételek: nemzetközi étel

Szűrők megjelenítése ▾

népek konyhái
tájegység
jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

11098 találat

Spagetti körtével és dióval
Spagetti körtével és dióval
Diós spagetti, Körtés spagetti | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük. Lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.
2. Közben a megtisztított, felszeletelt körtét lábosba tesszük. Felö...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos párolt padlizsán | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy m...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Polip vörösborban
Polip vörösborban
Borban párolt polip | több mint 2 óra | drága | tapasztalatot kíván
1. A polip fejét levágjuk, méghozzá a csápjai és a tasakja között. A tasak bőrét lehúzzuk, kifordítjuk, és a belsőségeket eltávolítjuk. A fogó csápokat szétnyitjuk, a rágószerveit eltávolítjuk.
2. A ...
Májas piláf
Májas piláf
Májas piláf | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A rizst forró, sós vízzel leöntjük, lehűtjük, és leöntjük róla a vizet.
2. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, a hagymát megpirítjuk benne, majd a fenyőmagot...
Párolt tonhal
Párolt tonhal
Párolt tonhal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a leöblített rozmaringot is finomra vágjuk, és olyan edényben, amit majd a sütőbe is betehetünk, a forró olívaolajon megpároljuk.
2. A sütőt 1...
Meleg almás charlotte
Meleg almás charlotte
Almás charlotte | 100 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk ketté, vágjuk ki a magházakat, szeleteljük 2 cm vastag szeletekre. Tegyük rá a vajat, és dugjuk be a forró sütőbe. Időnként kevergessük.
2. A formába rakáshoz a ka...
Hagymával rakott burgonya
Hagymával rakott burgonya
Sajtos rakott burgonya, Zöldséges rakott burgonya | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 percig főzzük. Közben a pórét felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük és összekeverjük.
2. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy réteg burgonyát ki...
Joghurtos sütemény
Joghurtos sütemény
Joghurtos sütemény | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A joghurtot összekeverjük a tojással, a porcukorral és a citromhéjjal.
2. Felolvasztunk 6 dkg vajat, és belekeverjük a joghurtmasszába. Apránként beletesszük a lisztet meg a sütőport is, és tésztá...
Nyárson sült hús
Nyárson sült hús
Bárány saslik, Marhahúsos saslik, Rablóhús vegyes húsból | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lehetőleg puha húst megmossuk, kb. 3 cm-es kockákra aprítjuk, és tálkába tesszük. Minden oldalról megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval.
2. Az olívaolajjal és a citromlével megöntözzük. Letaka...
Póréhagyma olajban
Póréhagyma olajban
Párolt póréhagyma | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréhagyma zöldjét levágjuk, a fehér részét alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kb. 5 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A vöröshagymát meghámozzuk, felvágjuk, és nagyobb serpenyőben felforrósíto...
Borjúlábszár milánói módra
Borjúlábszár milánói módra
Osso buco | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A (velős csontos) hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, a lisztben megforgatjuk.
2. Az olajat és a vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, a húst mindkét oldalról alaposan megbarnítjuk, kivesszük,...
Vadnyúlragu
Vadnyúlragu
Vadnyúlragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A nyulat főzésre előkészítjük, feldaraboljuk. A belsőségeket hűtőszekrénybe tesszük. A nyúlhúst nagyobb tálba rakjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk és felaprítjuk. A fűszerek...
Posírozott tojás joghurttal
Posírozott tojás joghurttal
Bevert/posírozott tojás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a sóval együtt a joghurtba tesszük, összekeverjük. Tálalócsészében meleg helyre tesszük.
2. Sós vizet forralunk az ecettel. A tojást belecsorgatjuk, és 3 p...
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúhús tonhalas mártással
Borjúszelet tonhalmártással/vitello tonnato (3) | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vastag tekerccsé felgöngyölt húst főzőcérnával összekötjük, és edénybe tesszük.
2. A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk, és a húshoz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ...
Grillezett halak
Grillezett halak
Grillezett rák, Roston sült hal | 70 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A grillt előmelegítjük. A nyelvhalat és a márnát konyhakészre előkészítjük, az ördöghalfilével és a garnélával együtt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, 4 evőkanál olívaolajjal bekenjük, és lefedv...
Sertéskaraj marsalában
Sertéskaraj marsalában
Sült karaj boros mártásban | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és liszttel megszórjuk.
2. Serpenyőben 3 dkg felforrósított vajon a hússzeletek mindkét oldalát másfél percig pirítjuk.
3. A marsalával felön...
Ikrapástétom
Ikrapástétom
Halkrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyér héját levágjuk, a belét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
2. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az ikrával és a kenyérrel összeturmixoljuk.
3. Apránként az olívaolajat és a ...
Lasagne marche-i módra
Lasagne marche-i módra
Húsos lasagne, Gombás lasagne | 105 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit. Nyújtsunk vékony lapot sodrófával vagy tésztagéppel, és vágjuk fel olyan hosszú és széles csíkokra, amekkora a sütőtálunk.
2. Ezeket a tésztalapokat bőséges, ...
Fozen Banana Mama koktél
Fozen Banana Mama koktél
Vegyes gyümölcskoktél, Rummal készült koktél | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a fehér rumot, a banánlikőrt, a sötét rumot, a kókuszkrémet, az ananászlét, 2-3 szem szamócát, valamint a zúzott jeget a turmixgépbe.
2. Pár másodpercig turmixoljuk, hogy kásás maradjon.
3...
további találatok...