Most van szezonja - december

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3764 találat

Toros káposzta római tálban
Toros káposzta római tálban
Székelykáposzta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A római tálat előző este, vagy legalább pár órára vízbe áztatom.
2. Először hagyományos módon pörköltet készítek. A kockára vágott szalonnát megpirítom egy serpenyőben, pár perccel később rádobom ...
Céklalé
Céklalé
Céklalé | 15 perc | olcsó | kezdőknek
A finomra reszelt nyers cékla levét gyümölcspréssel, esetleg gyümölcscentrifugával kinyerjük.
Natúr állapotban vagy kevés mézzel, citromlével elkeverve elsősorban reggelire fogyasszuk.

Szegedi gulyás
Szegedi gulyás
Húsos-káposztás egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat magas tűzön felmelegítjük. Belerakjuk a húst és a bacont, és 4-5 perc alatt barnára pirítjuk.
2. A tűz hőfokát csökkentjük, a húshoz és baconhoz adjuk a hagymát, kaliforniai paprikát, k...
Édesburgonya-püré
Édesburgonya-püré
Édesburgonya-püré | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az édesburgonyát forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
2. Az almát 1,3 dl vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
3. A burgonyát és az almát áttörjük, összekeverjük a felmelegített k...
Libamájszeletek roston, sült almával
Libamájszeletek roston, sült almával
Sült libamájszeletek | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A libamájat megtisztítjuk, az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben jól megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, majd egyforma szeleteket, illetve érmeket vágunk belőle.
2. A libamájakat ...
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Nyers zöldségek mártogatóval | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tejfölös mártogatóhoz a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órára behűtjük.
2. Villával vagy tompa késsel díszítőcsíkokat húzunk a kígyóuborka héjába, majd kb. ...
Almalekvár
Almalekvár
Almalekvár | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az almát vékonyan meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.
2. Ép zománcú edénybe tesszük, a citromlével megöntözzük és lassú tűzön, lefedve, puhára pároljuk. Időnként kevergessük me...
Cékla-alma turmix
Cékla-alma turmix
Almaturmix, Céklaturmix | 15 perc | olcsó | kezdőknek
1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk.
Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakában fogyasztható.
Tej...
Vöröskáposzta-savanyúság
Vöröskáposzta-savanyúság
Ecetes vöröskáposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát finomra legyaluljuk (porcelán- vagy zománcozott) tálba tesszük., megsózzuk, éjszakára állni hagyjuk.
2. Másnap lecsöpögtetjük, jól kifacsarjuk. Az ecetet a cukorral és a fűszerrel felf...
Almabefőtt
Almabefőtt
Almakompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vízből és a cukorból a fűszerekkel szirupot főzünk.
2. Az almát megmossuk, lecsurgatjuk, meghámozzuk, felekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházát és a forró szirupba dobjuk. Egyszerre annyit készít...
Kép nélkül
Csülök római tálban sütve
Sült csülök, Csülök savanyúkáposztával | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csülköket megmossuk, lecsepegtetjük, bevagdaljuk, a megtisztított fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, a fűszerekkel gazdagon megszórjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A római tálat...
Sütőtökös pite
Sütőtökös pite
Sütőtökös pite | 120 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy 20 cm átmérőjű, kiemelhető aljú, lapos gyümölcstortaformát az olvasztott vajjal kikenünk.
2. A tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán vagy munkafelületen 2 mm vékony körlappá nyújtjuk. Ki...
Ördögcsirke
Ördögcsirke
Gyümölcsös párolt csirke | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összekeverjük a lisztet, a paprikát meg a cayenne-borsot és megforgatjuk benne a felkockázott csirkehúst (1. kép).
2. A fölösleges lisztet lerázzuk. Forró olajon megpároljuk a kockára vágott hagym...
Almával töltött kacsa
Almával töltött kacsa
Töltött kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kacsát kívül-belül bedörzsöljük a sóval és borssal összezúzott fokhagymával, majd villával óvatosan megszurkáljuk a bőrét.
2. Az előzőleg vízben áztatott szilvát durvára vágjuk, hozzáadjuk a há...
Kép nélkül
Kelkáposztaleves
Kelkáposztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott kelkáposztát vékony metéltre vágjuk, 1,5 liter sós vízben néhány perc alatt megfőzzük.
2. Közben a forró olajon a liszttel világos rántást készítünk, a borssal, a pirospaprikával és a...
Friss nyári csalamádé
Friss nyári csalamádé
Vegyessaláta hagyományos öntettel | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karikára vágott paprikát, az 5-7 mm vastag szeletekre vágott, éretlen, de már színesedő paradicsomot, a vékony csíkokra vágott fejes káposztát, az 5-7 mm vastag szeletekre vágott salátauborkát, a...
Satay szósz
Satay szósz
Satay szósz | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mogyoró szemeket szárazon megpirítjuk.
2. A chilipaprika zöld szárát, ha kevésbé csípősen szeretjük a magjait is, eltávolítjuk.
3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk.
Le...
Kép nélkül
Őzpörkölt
Őzpörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
Mivel az őz húsa nagyon száraz, kikenjük a bográcsot zsírral. A bogrács aljára a csontosabb húsokat rakjuk, majd ezekre az összes hozzávalót, és a bort. Erre kerül a többi hús, és végül a belsőségek. ...
Sült rizstészta pirított zöldséggel
Sült rizstészta pirított zöldséggel
Pirított zöldséges tészta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy wokot vagy mély, vastag aljú serpenyőt félig töltünk olajjal. Felhevítjük 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne.
2. A 7 cm-es darabokra tört tésztát több adag...
Mézes, narancsos kacsamell
Mézes, narancsos kacsamell
Narancsos kacsa | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben az olajon, közepes tűzön 1 perc alatt megfuttatjuk a babérlevelet és a rozmaringot.
2. Hozzáadjuk a kacsamellet, 2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a...
további találatok...