Most van szezonja - február

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

2905 találat

Toros káposzta római tálban
Toros káposzta római tálban
Székelykáposzta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A római tálat előző este, vagy legalább pár órára vízbe áztatom.
2. Először hagyományos módon pörköltet készítek. A kockára vágott szalonnát megpirítom egy serpenyőben, pár perccel később rádobom ...
Szegedi gulyás
Szegedi gulyás
Húsos-káposztás egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat magas tűzön felmelegítjük. Belerakjuk a húst és a bacont, és 4-5 perc alatt barnára pirítjuk.
2. A tűz hőfokát csökkentjük, a húshoz és baconhoz adjuk a hagymát, kaliforniai paprikát, k...
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Nyers zöldségek mártogatóval | 95 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tejfölös mártogatóhoz a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órára behűtjük.
2. Villával vagy tompa késsel díszítőcsíkokat húzunk a kígyóuborka héjába, majd kb. ...
Vöröskáposzta-savanyúság
Vöröskáposzta-savanyúság
Ecetes vöröskáposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát finomra legyaluljuk (porcelán- vagy zománcozott) tálba tesszük., megsózzuk, éjszakára állni hagyjuk.
2. Másnap lecsöpögtetjük, jól kifacsarjuk. Az ecetet a cukorral és a fűszerrel felf...
Kép nélkül
Csülök római tálban sütve
Sült csülök, Csülök savanyúkáposztával | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csülköket megmossuk, lecsepegtetjük, bevagdaljuk, a megtisztított fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, a fűszerekkel gazdagon megszórjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A római tálat...
Sütőtökös pite
Sütőtökös pite
Sütőtökös pite | 120 perc | olcsó | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy 20 cm átmérőjű, kiemelhető aljú, lapos gyümölcstortaformát az olvasztott vajjal kikenünk.
2. A tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán vagy munkafelületen 2 mm vékony körlappá nyújtjuk. Ki...
Satay szósz
Satay szósz
Satay szósz | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mogyoró szemeket szárazon megpirítjuk.
2. A chilipaprika zöld szárát, ha kevésbé csípősen szeretjük a magjait is, eltávolítjuk.
3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk.
Le...
Kép nélkül
Kelkáposztaleves
Kelkáposztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott kelkáposztát vékony metéltre vágjuk, 1,5 liter sós vízben néhány perc alatt megfőzzük.
2. Közben a forró olajon a liszttel világos rántást készítünk, a borssal, a pirospaprikával és a...
Sárgaborsóleves
Sárgaborsóleves
Sárgaborsó leves | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A borsót a megtisztított hagymával együtt a hideg vízben feltesszük főni, 15-20 perc múltán megsózzuk.
2. Ha megpuhult, miután kiemeltük belőle a hagymát, zúzott fokhagymával és pirospaprikával íz...
Mézes, narancsos kacsamell
Mézes, narancsos kacsamell
Narancsos kacsa | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben az olajon, közepes tűzön 1 perc alatt megfuttatjuk a babérlevelet és a rozmaringot.
2. Hozzáadjuk a kacsamellet, 2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a...
Sült rizstészta pirított zöldséggel
Sült rizstészta pirított zöldséggel
Pirított zöldséges tészta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy wokot vagy mély, vastag aljú serpenyőt félig töltünk olajjal. Felhevítjük 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne.
2. A 7 cm-es darabokra tört tésztát több adag...
Kép nélkül
Disznótoros káposzta
Disznótoros káposzta | 120 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Lehetőleg csontos, zsíros, bőrös húsokból, véres, húsos tokaszalonna darabokból készítsük. Ha a sertés öregebb volt, akkor a húst, ha a sertés fiatal volt, akkor a káposztát tesszük fel előbb főzni...
Káposztalé-leves
Káposztalé-leves
Disznótoros leves | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A sárgarépát és a fehérrépát apró kockákra vágjuk, megpároljuk és amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott húst és a torma felét, együtt pároljuk néhány percig, majd annyi vizet öntünk rá, ...
Török piláf
Török piláf
Gyümölcsös piláf | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A rizst 60 percig vízben áztatjuk, majd leszűrjük. A hagymát a vajon megpároljuk, majd a kardamomit, a tört köményt, borsot, kurkumát meg a köményport, sót, babérlevelet hozzáadjuk (a darabos fűsze...
Kép nélkül
Remoulade-mártás
Remoulade-mártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A majonézbe óvatosan belekeverjük a többi hozzávalót.
Ízlés szerint kevés porcukorral ízesíthetjük.
Nem hígul fel a majonéz, amennyiben a tejszínt cukor nélkül habbá verjük, s úgy adjuk a mártás...
Kép nélkül
Szárazbableves
Bableves füstölt hússal | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított babot előző napon langyos vízbe beáztatjuk (így hamarabb megfő).
2. Másnap vízben feltesszük főni.
3. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a darabokra vágott oldalast, a megtiszt...
Sült babpüré
Sült babpüré
Babpüré | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot a negyedekbe vágott hagymával az egész és a morzsolt babérral, a kakukkfűvel és a chilipaprikával együtt nagy főzőedénybe tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és felforralju...
Gyors lencseleves
Gyors lencseleves
Lencseleves | 10 perc | átlagos ár | kezdőknek
Az olajon megpárolom a hagymát, majd kicsit pirítom a lisztet, fűszerezem és felöntöm a vízzel. Beleteszem a leszűrt lencsét és a fokhagymát, összeforralom. Kicsit pürésítem botmixerrel (de ez el is m...
Walesi ragu
Walesi ragu
Vegyes zöldséges bárányragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, póréhagymát, sárgarépát, paszternákot és a zellert, majd 5 percig pároljuk.
2. Belekeverjük a bárányt, 1 teáskanál sóval meghintjük. Let...
Kép nélkül
Zöldséges bableves
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A megválogatott és megmosott fehér gyöngybabot főzés előtt egy-két órával áztatjuk be. Áztatás után a babot 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
Ha félig megfőtt, hozzátesszük a karikára vágott pet...
további találatok...