Most van szezonja - május

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1212 találat

Kép nélkül
Feketeribizli-szörp nyersen
Feketeribiszke szörp | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított gyümölcsöt ledaráljuk, üvegedénybe tesszük, felöntjük a citromsavas vízzel, és 24 órát állni hagyjuk.
2. Másnap tiszta vászonruhán átszűrjük, jól kipréseljük, és hozzáadjuk a cukr...
Kép nélkül
Ribizlibor
Feketeribiszke bor | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A ribizlit megmossuk, alaposan lecsurgatjuk és összezúzzuk. Leszemezni nem szükséges. 24 óra állás után kipréseljük, és a visszamaradt törkölyre öntjük a vizet.
2. Újabb 24 óra múltán leszűrjük é...
Málnaszörp hidegen
Málnaszörp hidegen
Málnaszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tisztított, megmosott málnát összezúzzuk és uborkásüvegbe tesszük.
2. A vizet felforraljuk, belekeverjük a tartósítót és a citromsavat, lehűtjük, és a málnára öntjük. 24 órát állni hagyjuk, maj...
Kép nélkül
Feketeribizli-bor
Feketeribiszke bor | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
Száraz bor készítése:
1. Az összezúzott gyümölcsöt 4-5 napig előerjesztjük és utána kipréseljük. Minden liter tiszta lére 2 liter vizet és 25 dkg cukrot számítunk.
2. A vizet a visszamaradt törköly...
Zöldborsós karaj
Zöldborsós karaj
Párolt sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk.
2. Lisztbe forgatjuk és hirtelen kevés olajban kisütjük.
3. A lábos aljára tesszük a fehérre sütött hússzeleteket úgy, hogy több rétegben helyezkedjen...
Kép nélkül
Párolt zöldborsó
Vajas zöldborsó | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A kifejtett zöldborsószemeket olvasztott vajra tesszük, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés vizet ( csirkelevest ).
2. A petrezselymet finomra aprítjuk, és m...
Áfonyamártás
Áfonyamártás
Áfonyamártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mártás elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis serpenyőbe tesszük, és kevergetve lassan felforraljuk.
2. Óvatosan 5-10 percig pároljuk, míg az áfonya megpuhul és pépes lesz. Megkóstoljuk, és ízlé...
Egyszerű málnaszörp
Egyszerű málnaszörp
Málnaszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, megmosott málnát összezúzzuk, és egy nagy uborkásüvegbe tesszük.
2. Másnap vászonruhán leszűrjük, jól kinyomkodjuk és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot ...
Genovai piskótatorta
Genovai piskótatorta
Málnatorta | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a papírt megkenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
2. Egy fazekat félig megtöltünk vízzel, felforraljuk, majd...
Orosz saláta
Orosz saláta
Franciasaláta, Majonézes vegyessaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát kis kockákra vágjuk.
2. A zöldségeket jól lecsepegtetjük. Az egészet egy salátástálba tesszük.
3. A majonézt a salátára öntjük, és jól összekeverjük.
Tálalásig hideg helyre tess...
Málnaöntet
Málnaöntet
Málnamártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A forró szirupba a málnát belekeverjük, de ne főzzük!

Málnakrém
Málnakrém
Málnahab, Málnakrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A málnát megszórjuk a cukorral, és megvárjuk, míg levet ereszt. Egy nagy tál fölött egy kanál sűrűségű szűrőn áttörjük a málnát - a szűrőben maradt magokat kidobjuk.
2. Egy kis tálban habbá verjük...
Tejszínes-zöldborsós spagetti
Tejszínes-zöldborsós spagetti
Zöldborsós spagetti | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben. Beletesszük a zöldborsót, és alacsony hőfokon 2-3 percig pároljuk (1. kép).
2. A tejszínt kimérjük, beleöntjük a serpenyőbe (2. kép), felforraljuk, 1-1,...
Erdei gombás rizottó
Erdei gombás rizottó
Gombás rizottó | 80 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szárított gombát hőálló tálba tesszük, annyi forrásban levő vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 30 percig áztatjuk. Óvatosan kiszedjük, és leitatjuk róla a vizet. Az áztatóvizet papírfilteren átszű...
Vajas spárga
Vajas spárga
Párolt spárga | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát 20 cm hosszúra vágjuk. Ha a vége túl vastag, a szárát vékonyan meghámozzuk. A szálakat összekötjük cérnával, vagy fémszűrőbe tesszük, így majd könnyebben vehetjük ki a fazékból anélkül, h...
Walesi ragu
Walesi ragu
Vegyes zöldséges bárányragu | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, póréhagymát, sárgarépát, paszternákot és a zellert, majd 5 percig pároljuk.
2. Belekeverjük a bárányt, 1 teáskanál sóval meghintjük. Let...
Sült spárga serrano sonkával
Sült spárga serrano sonkával
Spárga serrano sonkában sütve | 20 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A olívaolaj felét beleöntjük egy sütőtálba, amiben a spárgák egymás mellé fektetve is elférnek, és körülfolyatjuk, hogy egyenletesen vonja be az edény alját. A sonk...
Csokoládés epertorta
Csokoládés epertorta
Epertorta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. (A lisztet, a kakaót...
Vörösáfonya-szósz
Vörösáfonya-szósz
Áfonyamártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat serpenyőbe tesszük.
2. Felforraljuk, állandóan kevergetve 5-10 percig főzzük a megfelelő sűrűségig.
Hűtőszekrényben tároljuk.

Kép nélkül
Cseresznyeszörp
Cseresznyeszörp | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt ledaráljuk, és puhára főzzük. Ha kihűlt, a levét leszűrjük, és gyöngéden kipréseljük a visszamaradt gyümölcshúst. Minden liter léhez 50 dkg cukrot adunk és 15 percet...
további találatok...