Most van szezonja - március

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

900 találat

Parajos-juhsajtos pitta
Parajos-juhsajtos pitta
Spenótos sajtos pite | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecs...
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.
2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.
3. Forra...
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.
2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, d...
Zöldségleves fokhagymával
Zöldségleves fokhagymával
Vegyes zöldségleves | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomokat 2 percre forró vízbe. Szűrjük le, hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg m...
Zöld lasagne bolognai módra
Zöld lasagne bolognai módra
Húsos lasagne, Zöldséges lasagne | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Közepes lángon egy serpenyőben olajon pároljuk puhára a zöldségeket.
2. Tegyük a serpenyőbe a darált húst, vegyük feljebb a lángot, és pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és forraljuk addig, mí...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Vörös márna spenóttal
Vörös márna spenóttal
Sült tengeri márna | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.
2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.
...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
Spenótos gombócok
Spenótos gombócok
Spenótos gombóc | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy edényben az olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a kb. 1 cm-es kockákra vágott zsemlét.
2. A spenótot tisztítsuk meg, és forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Ezután s...
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbara crumble, Körtés morzsasütemény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeveréses sütő esetében 160 fokra. A gyümölcsöt kis sütőtálba rakjuk, és 2,5 deka cukorral és az őrölt fahéjjal megszórjuk. Alaposan...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Cannelloni spenóttal
Cannelloni spenóttal
Spenóttal töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A friss spenótot (amelyből használhatunk mélyhűtött pürét is: egyszerűen hagyjuk kiolvadni, és jól nyomkodjuk ki) megtisztítjuk és megmossuk. Bő forró vízbe tesszük, és egyszer felfőzzük, majd lesz...
Angolna zöld mártásban
Angolna zöld mártásban
Angolna fehérboros mártásban | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.
3. A halat beletesszük...
Rozsos saláta
Rozsos saláta
Rozssaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Néhány órára áztassuk vízbe a rozst, hogy a szemek megduzzadjanak, majd főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Ajánlatos ezt egy nappal korábban elvégezni.
2. A megmosott almát és uborkát vágjuk kis kocká...
Halfilé parajágyon
Halfilé parajágyon
Rakott hal | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A parajt megtisztítjuk, blansírozzuk (2-3 perc főzés után hideg vízzel leöblítjük), kinyomkodjuk, felaprózzuk, edénybe helyezzük a vajjal.
2. Sóval, borssal és sze...
Vegetáriánus tésztabatyuk
Vegetáriánus tésztabatyuk
Zöldséges tésztabatyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vargányát a csomagoláson lévő útmutató szerint vízbe áztatjuk.
2. A lisztből, 2 tojásból, az olajból, sóból, esetleg kevés víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába ...
további találatok...