Most van szezonja - július

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3716 találat

Mángoldos-ricottás tortelli
Mángoldos-ricottás tortelli
Sajttal töltött tortellini, Zöldséges tortellini | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, csináljunk a közepébe mélyedést. Tegyük bele a tojásokat és a sót, majd dolgozzuk össze sima tésztává. Letakarva hagyjuk kelni 20 percig.
2. Egy fazékban forra...
Cukkinis-sajtos rétes
Cukkinis-sajtos rétes
Zöldséges rétes | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, lereszelt cukkinit és az apróra vágott hagymát addig pároljuk, míg teljesen elfő a levük.
2. Hozzáadjuk a villával szétnyomott feta sajtot, a lereszelt juhsajtot, az előre felvert toj...
Paradicsomleves
Paradicsomleves
Paradicsomleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott paradicsomok magját, héját eltávolítjuk, majd áttörjük.
2. A tészta kivételével az összes többi hozzávalóval együtt az áttört paradicsomot lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
3. Hozzáad...
Articsóka római módra
Articsóka római módra
Töltött articsóka | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mentát megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit lecsipkedjük, és finomra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a mentával.
2. A citromot kifacsarjuk és a citromleve...
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán húsos töltelékkel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk hosszában félbe a megmosott padlizsánt, teáskanállal vájjuk ki a belsejét, és vagdaljuk kockákra.
2. Forrósítsunk fel kb. 3 evőkanál olajat, és pirítsuk meg benne a félbe vágott padlizsánt....
Hideg paradicsomkonszomé
Hideg paradicsomkonszomé
Zöldségkonszomé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konszoméhoz tegyük a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a tormát, a fokhagymát, a sherryecetet, a citromlét és -héjat, a sót és a borsot turmix- vagy robotgépbe, és turmixoljuk össze. Ha s...
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Langyos tésztasaláta koktélparadicsommal
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk és négyfelé vágjuk. A fenyőmagot serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, gyakori kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk.
2. A cukkinit megtisztítjuk és hosszában 0.5 cm...
Töltött paprika
Töltött paprika
Töltött paprika rizses-húsos töltelékkel | 105 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sárga, piros vagy zöld paprikák tetejét a száruknál vágjuk be úgy, hogy kerek, felnyitható tetejük legyen, de a tetőt ne vágjuk egészen le. Vegyük ki a csutkáját, magjait, a fehér hártyáit, és te...
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Paprika fokhagymával és kapribogyóval
Párolt paprika | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a paprikákat hosszában 1 cm-es csíkokra. A fokhagymát pirítsuk meg az olajban, közepes lángon.
2. Adjuk hozzá a paprikát, sózzuk, és takarjuk le egy fedővel. Pároljuk körülbelül 15 percig k...
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog csípős paprikával és sajttal töltve
Hot dog | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjunk mindegyik kolbászba nyílást, és töltsük meg megmosott és keresztben felszeletelt paprikával és csíkokra vágott sajttal. Kössük át vékony zsineggel, hogy ki ne potyogjon belőle a töltelék.
...
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Hagymával, paradicsommal töltött padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk le a padlizsán szárát, vágjuk le kb. 1 cm vastagon a padlizsán vastagabbik végét is, majd vájjuk ki a húsát.
2. A kivájt padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk kb. 60 percig állni.
3. Forrósíts...
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Cukkinis-fetás hajdinatortilla
Tortilla | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A lisztet, a tojásfehérjét és 2 dl vizet keverjünk csomómentesre (folyékony tejszín állagúra).
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (köztük a kakukkfüvet, melyről csippentsük le a leveleket), majd só...
Sloppy Joe miniburger
Sloppy Joe miniburger
Hamburger darált marhahúsból | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk benne 3-4 perc alatt puhára a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. A darált marhahúst is tegyük...
Focaccia paradicsommal és bazsalikommal
Focaccia paradicsommal és bazsalikommal
Paradicsomos focaccia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük el a pizzatésztát . Miközben gyúrjuk, fokozatosan dolgozzuk bele az olaj felét. Hagyjuk 120 percig kelni egy meleg helyen.
2. Melegítsük elő a sütőt 225 fokra (a gázsütőt a 7-es fokozat...
Tésztaleves zöldségekkel és pestóval
Tésztaleves zöldségekkel és pestóval
Tésztaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pestóhoz vágjuk fel a bazsalikomot, és vele együtt a fenyőmagot és a fokhagymát keverjük simára egy mixerrel.
2. Tegyük hozzá a sajtot és az olajat, és jól keverjük össze.
3. Forraljuk fel a z...
Nyúl ischiai módra
Nyúl ischiai módra
Nyúlragu, Borban párolt nyúl | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Vágjuk a nyúlhúst kisebb darabokra (lehetőleg 8 egyenlő nagyságúra), és öblítsük le őket víz és ecet egyenlő arányú keverékével.
2. Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsunk kevés olívaolaj...
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Meleg rozmaringos paprikasaláta
Paprikasaláta, Párolt paprika | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes tűz fölött, dobjuk bele a rozmaringot, és süssük benne puhára a hagymát 3 perc alatt.
2. Adjuk hozzá a fokhagymát is, majd ebben a rozmaring...
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Párolt csirkemell paradicsommártásban
Paradicsomos csirkeragu | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot (nagyobb szeműeket válasszunk) meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. (Ha a gerezdek közepén zöld hajtást talál...
Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
Padlizsán-dip | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A villával megszurkált padlizsánt (kb. 10-15 perc alatt) sütőben megsütjük.
2. A sült padlizsán héját és magvait eltávolítjuk, majd megcitromozzuk és fakéssel apró darabokra vágjuk.
3. Hozzáadjuk...
Hagymás-szalonnás lóbab
Hagymás-szalonnás lóbab
Lóbabos egytál | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A babot hüvelyezzük ki, és folyó vízben mossuk meg.
2. A felaprított hagymát és a felkockázott (lehetőleg) olasz tokaszalonnát olívaolajon pirítsuk meg. A legjobb ha ezt cserépedényben tesszük.
...
további találatok...