Most van szezonja - március

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

908 találat

Spenótos lasagne
Spenótos lasagne
Zöldséges lasagne | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megtisztítjuk a spenótot, alaposan megmossuk, majd sós vízben 5 percig blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük és jól kinyomkodjuk.
2. A vöröshagymát is megtisztítjuk és apróra vágjuk. A paradicsomo...
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Spenótos gnocchi paradicsomszósszal
Paradicsomos gnocchi, Spenótos gnocchi | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a paradicsomszószt. Kevergessük akacsony láng felett 5 percig. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
2. A gnocchihoz keverjük össze a ricottát (vagy a a túrót) é...
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Zöldségsaláta joghurtos öntettel
Joghurtos vegyessaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A meghámozott kígyóuborkát hasábokra vágjuk, a szárzellert, az újhagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük.
2. A retket és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. A zöldségeket tálba tesszük, ...
Medvehagyma-leves
Medvehagyma-leves
Medvehagymaleves | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát és a szétnyomott fokhagyma-gerezdeket felöntjük a kész húslevessel és 4 deci tejszínnel.
2. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát.
3. Sóval, borssal í...
Makrélasaláta
Makrélasaláta
Zöldséges halsaláta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először készítsük el az alaplevet: a felaprított zöldségeket és a többi hozzávalót forraljuk fel, és főzzük 30 percig.
2. Közben a friss makrélákat tisztítsuk meg, a belsőségeket vegyük ki, és fol...
Görög zöldsaláta
Görög zöldsaláta
Citromos/ecetes-olajos fejessaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A salátát vágjuk keskeny csíkokra.
2. A mogyoróhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony karikákra.
3. Tegyük a salátát, a hagymát és a kaprot egy edénybe, öntsük le a citromlével, és olajjal.
4...
Parajos-juhsajtos pitta
Parajos-juhsajtos pitta
Spenótos sajtos pite | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pároljuk üvegesre a hagymát. A felengedett spenótot vagdaljuk apróra, adjuk a hagymához, és pároljuk az egészet kb. 10 percig. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecs...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves zabpehellyel
Spenótleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.
2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.
3. Forra...
Spenótos tésztafelfújt
Spenótos tésztafelfújt
Csőben sült tészta | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A makarónit a csomagoláson található útmutató szerint bő, sós vízben kifőzzük.
2. A spenótot átválogatjuk, megtisztítjuk és megmossuk. Nedvesen egy lábasba tesszük, és közepes hőmérsékleten melegí...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenótos-ricottás cannelloni paradicsomszósszal
Spenóttal töltött cannelloni, Túróval töltött cannelloni | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Távolítsuk el a spenótlevelek kemény szárát, főzzük a spenótot egy nagy edényben, forrásban lévő vízben 1 percig. Szűrjük le jól.
2. Apróra vagdaljuk össze a spen...
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt
Spenótfelfújt | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.
2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, d...
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Zöld-sárga tál
Zöld-sárga tál
Párolt karfiol | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk és beletesszük a mustármagot. Addig pirítjuk, amíg pattogzani nem kezd.
3. Hozzáadjuk a többi fűszert, a zúzott fokh...
Rozsos saláta
Rozsos saláta
Rozssaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Néhány órára áztassuk vízbe a rozst, hogy a szemek megduzzadjanak, majd főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Ajánlatos ezt egy nappal korábban elvégezni.
2. A megmosott almát és uborkát vágjuk kis kocká...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Vegetáriánus tésztabatyuk
Vegetáriánus tésztabatyuk
Zöldséges tésztabatyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vargányát a csomagoláson lévő útmutató szerint vízbe áztatjuk.
2. A lisztből, 2 tojásból, az olajból, sóból, esetleg kevés víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába ...
Vörös márna spenóttal
Vörös márna spenóttal
Sült tengeri márna | 100 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vörös márnát a kés hátával óvatosan a faroktól a fej felé haladva lepikkelyezzük. Kívül és belül megmossuk, szárazra töröljük.
2. Egy kevés citromhéjat lereszelünk, majd a citromot kifacsarjuk.
...
Zöld lasagne bolognai módra
Zöld lasagne bolognai módra
Húsos lasagne, Zöldséges lasagne | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Közepes lángon egy serpenyőben olajon pároljuk puhára a zöldségeket.
2. Tegyük a serpenyőbe a darált húst, vegyük feljebb a lángot, és pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és forraljuk addig, mí...
további találatok...