Most van szezonja - július

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3673 találat

Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Zöldséges tésztasaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, a fokhagymát, a majoránnát, a leöblített és lecsöpögtetett kapribogyót, a szardellát és az oregánót egy nagy salátástálba. Ízesítsük sóval, borssal, és keverjük jól össze.
2...
Svájci sárgabaracktorta
Svájci sárgabaracktorta
Baracktorta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához egy tálba mérjük a lisztet, ráhintjük a sót és kis darabokban a vajat. A víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.
2. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaf...
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos, parmezános padlizsán
Paradicsomos párolt padlizsán | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Ehhez a recepthez kisebb padlizsánokat válasszunk. Hosszában vékonyan szeleteljük fel őket, és bőséges mennyiségű forró vízben főzzük 5 percig. Csepegtessük le, és tegyük tiszta konyharuhára, egy m...
Articsóka konstantinápolyi módra
Articsóka konstantinápolyi módra
Párolt vegyes zöldség | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsóka felső kétharmadát és a szárát levágjuk. A kemény külső leveleket eltávolítjuk, és a szálait kihúzogatjuk.
2. Üvegtálba tesszük, 2 evőkanál citromlével megöntözzük, és vízzel leöntjük...
Napraforgómagos meglepetés
Napraforgómagos meglepetés
Lekváros aprósütemény, Napraforgómagos aprósütemény | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót tálba szitáljuk.
2. A vajat a barna cukorral robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük.
3. Belekeverjük a f...
Articsóka velencei módra
Articsóka velencei módra
Párolt articsóka | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsókaszíveket citromlébe áztatjuk, hogy ne színeződjenek el.
2. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
3. Mélyebb serpenyőben, a felforrósított...
Sült cukkinivirágok
Sült cukkinivirágok
Rántott cukkinivirág | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojássárgáját az ásványvízzel, a borral, 1 evőkanál olajjal, a sóval és a borssal felverjük, és apránként beleöntjük a lisztet. A masszát kb. 20 percig pihenni hagyjuk.
2. A pihentetési idő lete...
Paprika-paradicsom egytál
Paprika-paradicsom egytál
Olasz lecsó | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, húsukat csíkokra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk.
2. Az olajat mélyebb edényben felhevítjük, a hagymát és a fokhagymát üveg...
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia paprikával
Grillezett szardínia | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hag...
Tintahal nápolyi módra
Tintahal nápolyi módra
Borral párolt tintahal | 95 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tintahalat előkészítjük (csápjait, szemét, kemény rágószervét leválasztjuk, és a tintástasakot óvatosan eltávolítjuk), megmossuk és felkarikázzuk.
2. A mazsolát beáztatjuk 3 evőkanál borba. A ha...
Csirke ördög módra
Csirke ördög módra
Fűszeres sült csirke | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, ollóval a háta vonalában felvágjuk, és a testet laposra nyomjuk.
2. A cseresznyepaprikát, a zsályaleveleket, a rozmaringot apróra vágjuk, és az olajjal, a c...
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Zöldségekkel töltött sült padlizsán
Zöldséggel töltött padlizsán | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt megmossuk, szárait levágjuk, és egymástól kb. 2 cm távolságban hosszanti irányban csíkosra hámozzuk.
2. 15 percig sós vízbe tesszük, majd szárazra töröljük. Hosszanti irányban az egyi...
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló tengerész módra
Vénuszkagyló | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, ...
Padlizsántekercsek
Padlizsántekercsek
Paradicsomos-halas töltött padlizsán | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánokat megmossuk, meghámozzuk és hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük.
2. A kapribogyót, a mazsolát és a fenyőmagot finoman felaprítjuk. A fokhagymát meghá...
Áfonyás fagylalt
Áfonyás fagylalt
Joghurtos gyümölcsfagylalt, Tejszínes gyümölcsfagylalt , Áfonyafagylalt | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az áfonyát pürésítsük a cukorral és a citromlével, majd adjuk hozzá a joghurtot.
2. A tejszínhabot verjük fel, majd forgassuk óvatosan a gyümölcsös krémbe.
3. Mélyhűtőben 6 óra alatt fagyasszuk ...
Hering zöldbabbal
Hering zöldbabbal
Füstölt hering zöldséggel tálalva | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A heringfilét megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A krumplit héjában, sós, köményes vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Melegen tartjuk.
2. A babot megtisztítjuk, ...
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Gnocchi húsmártással, Gnocchi búzadarából | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához a lisztet és a darát összekeverjük.
2. A sáfrányt a langyos vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez öntjük, és kevés sóval egyenletes tésztává gyúrjuk.
3. Kis adagokra osztjuk, és ezekbő...
Olasz töltött paprika
Olasz töltött paprika
Töltött paprika zöldséges töltelékkel | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Tűzálló edénybe tesszük.
2. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, minden fél paprikába két szelet paradicsomot r...
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Hússal töltött paradicsom | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A tetejét-kalapját levágjuk, a magjait óvatosan kikanalazzuk. A paradicsomot finoman megsózzuk.
2. A száraz bagettet összemorzsoljuk, és a tejbe áztatj...
további találatok...