Most van szezonja - szeptember

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

4626 találat

Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Szilvasajt
Szilvasajt
Szilvalekvár | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A gyümölcsöt egy befőzőüstben vagy egy vastag falú edényben 30-40 perc alatt sűrű masszává főzzük a vízzel.
2. A gyümölcsöt villával vagy burgonyanyomóval áttörjük. A masszát egy tál felett átpass...
Mexikói mártás
Mexikói mártás
Paradicsom-paprika mártás | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben a kis kockákra vágott hagymát és sárgarépát a vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, felöntjük 7,5 dl vízzel, hozzáa...
Brokkolis tészta
Brokkolis tészta
Szarvacskatészta sajtmártásban, Zöldséges szarvacskatészta | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedjük. A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A gorgonzolát darabokra törjük.
2...
Sült paradicsomos bulgursaláta
Sült paradicsomos bulgursaláta
Bulgursaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban forró vízzel leöntjük a bulgurt úgy, hogy ellepje. Körülbelül 30 percig áztatjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeveréses sütőt 200 fokra. A para...
Fettuccine padlizsánnal, zöldolívával
Fettuccine padlizsánnal, zöldolívával
Zöldséges fettucine | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld olívákat, ha szükséges kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, majd a héjával együtt felkockázzuk és besózzuk. 20 percig állni hagyjuk (hogy a kesernyés ízétől megszabadítsuk)...
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge
Édes-savanyú füge | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ecetet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűborsot, a fekete borsot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat, a mézet és a cukrot. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor felol...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
Articsóka olajban
Articsóka olajban
Articsóka olajban | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Levágjuk az articsóka szárait és leszedjük a külső leveleit (5-6 réteg), s csak a halvány, zsenge leveleket, az articsóka "szívét" hagyjuk meg. Egy 2,5 centiméteres részt levágunk a tetejéről, majd...
Paprikában sült tojás
Paprikában sült tojás
Töltött paprika tojással töltve | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Először a paprika filmszerű héját távolítsuk el: szúrjunk bele egy villát a csumájánál és forgassuk meg nyílt láng fölött, ezután már egy késsel könnyen lehúzhatjuk a héját.
2. A paprikát vágjuk h...
Fokhagymás-bazsalikomos zöldségleves
Fokhagymás-bazsalikomos zöldségleves
Vegyes zöldségleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, a burgonyát, a paradicsomot és a sárgarépát meghámozzuk. Minden zöldséget kockákra vágunk, a zöldbabot is.
2. A vaj felét egy lábosban felolvasztjuk, és 5 percig pároljuk...
Csípős bolognai spagetti
Csípős bolognai spagetti
Csípős spagetti, Spagetti húsos paradicsommártással | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Közepes tűzön felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. A hagymát és a chilit 10 perc alatt puhára (és a hagymát aranyszínűre) pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a darált húst és a kockára vágott füstölt szal...
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz
Zöldséges kuszkusz | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgarépát és a cukkinit vágjuk hosszúkás csíkokra, a hagymát pedig vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát egy lábosba, öntsünk hozzá olajat és nagy lángon, hirtelen pirítsuk meg.
3. Adjuk hoz...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Tésztasaláta paradicsommal és kenyérkockával
Zöldséges tésztasaláta | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Tegyük a paradicsomot, a fokhagymát, a majoránnát, a leöblített és lecsöpögtetett kapribogyót, a szardellát és az oregánót egy nagy salátástálba. Ízesítsük sóval, borssal, és keverjük jól össze.
2...
Nyári kuszkusz
Nyári kuszkusz
Zöldséges kuszkusz | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat), a légkeveréses sütőt 210 fokra. A zöldségeket és a fokhagymát egy nagy sütőtálba rakjuk, 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk, sóval és őröl...
Párolt gomba wokban
Párolt gomba wokban
Párolt gomba | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gombákat vízben megmossuk, majd felitatjuk róluk a nedvességet.
2. A wokban felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és kb. 10 másodpercig futtatjuk benne az újhagymát és a fokhagymát.
3. Hozzáad...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Mandulával töltött őszibarack
Mandulával töltött őszibarack
Töltött sült őszibarack | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kevéssé érett őszibarackokat válasszunk. Hegyes végű késsel vágjuk őket félbe, magozzuk ki, és a késsel óvatosan vágjunk ki kevés gyümölcshúst a mag körüli részről, hogy nagyobb helye legyen a tölt...
Articsóka velencei módra
Articsóka velencei módra
Párolt articsóka | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az articsókaszíveket citromlébe áztatjuk, hogy ne színeződjenek el.
2. A megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
3. Mélyebb serpenyőben, a felforrósított...
további találatok...