Most van szezonja - november

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3746 találat

Genfi körtetorta
Genfi körtetorta
Körtetorta | 100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal elmorzsoljuk, majd - fokozatosan adagolva a vizet - tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne dagasszuk! Takarjuk le frissentartó fóliával, és pihentessük 30 perci...
Karácsonyi saláta
Karácsonyi saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cikóriát és a zellert külön-külön főzzük meg forró vízben. Szűrjük és csepegtessük le őket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk össze őket az olívaolajjal egy nagy tálban.
3. Tegyük bele a jól l...
Avokádó és csirkesaláta fekete kenyéren
Avokádó és csirkesaláta fekete kenyéren
Húsos szendvics | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a héjától megtisztított és kimagozott avokádót 12 szeletre, majd locsoljuk meg a citromlével.
2. A csirkesalátához keverjük össze egy tálban az apró darabokra vágott csirkét, a mogyoróhagym...
Currys sütőtökkrémleves
Currys sütőtökkrémleves
Sütőtökleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk meg az olajat egy lábasban. Pároljuk benne puhára a korianderrel, a köménnyel és a chiliporral megszórt vöröshagymát.
2. Vágjuk a sütőtököt kockákra, és tegyük a párolt hagymához a hú...
Naranccsal pácolt steak
Naranccsal pácolt steak
Narancsos marharagu | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy tálban összekeverjük a pác alapanyagait. A húst egyforma hasábokra vágjuk, és 30 percen keresztül pácoljuk.
2. Felaprítjuk a hagymát. Késsel meghámozzuk a narancsot. A fehér héját eltávolítjuk...
Lágyra párolt póréhagyma
Lágyra párolt póréhagyma
Párolt póréhagyma | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a póréhagyma sötétzöld részét. Vágjuk le a gyökér felőli részét is, majd hosszában hasítsuk ketté. Szedjük le a külső leveleket, majd hideg vízben alaposan mossuk meg, hogy a rátapadt föl...
Sárgaborsókrém
Sárgaborsókrém
Sárgaborsópüré | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgaborsót egy egész hagymával együtt igen kevés vízben az olívaolajjal puhára főzzük, majd átpasszírozzuk.
2. Megsózzuk, megborsozzuk majd ismét feltesszük főni, miközben állandóan kavargatjuk...
Egzotikus gyümölcsös koktél
Egzotikus gyümölcsös koktél
Alkoholmentes koktél | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy narancs és egy citrom héját bordázzuk, 8-8 vékony szeletre vágjuk.
2. A többinek a levét kifacsarjuk.
3. Az ananász héját levágjuk, a húsából 8 vékony félkarikát vágunk, a többit turmixgépb...
Görög lencseleves
Görög lencseleves
Lencseleves | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított lencsét hideg vízben kb. 5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
2. Ismét hideg vizet adunk hozzá, beletesszük az olívaolajat, a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott vöröshag...
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli
Tökkel töltött ravioli | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztet a sóval és a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk össze, amelyet letakarva kb. 30 percig hűvös helyen tárolunk.
2. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. Felhevítjük az olaj...
Elefántcsontparti gyümölcssaláta
Elefántcsontparti gyümölcssaláta
Töltött ananász | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ananászt hosszában kettévágjuk, a levelét rajta hagyjuk. A belsejét kivájjuk és kockára vágjuk.
2. A gyümölcsöket meghámozzuk, a kivit és a banánt felkarikázzuk, a narancsot és a grapefuit-ot g...
Klementin karamellás szirupban
Klementin karamellás szirupban
Mandarindzsem | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot 1 dl hideg vízzel jól elkeverjük egy nyeles lábosban. Kis lángon melegítjük, keverés nélkül, amíg a cukor fel nem olvad.
2. Nagyobb lángon, gyorsan, 5-8 percig forraljuk, vagy addig, amíg...
Csirkés, kínai keles metélt tészta
Csirkés, kínai keles metélt tészta
Pirított zöldséges tészta, Pirított csirkehúsos tészta | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára.
2. Csíkokra vágjuk a csirkehúst, a kínai kelt és az újhagymát.
3. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és 2-3...
Angol almatorta
Angol almatorta
Fordított almatorta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Béleljünk ki egy jénai tálat a meghámozott, kimagozott és negyedekre vágott almával. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot.
2. A tál oldalát körben béleljük ki tésztával, és rakjunk a tetejére is egy vé...
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök meleg káposztasalátával
Sült csülök | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy megfelelő nagyságú sütőformába annyi vizet (kb. 2 ujjnyit) teszünk, hogy a csülkök szép oldalán a bőrt jól befedje. A vizet megsózzuk és fölforraljuk.
2. A csü...
Mandarinos piskóta
Mandarinos piskóta
100 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy kerek, 18 cm átmérőjű tortaformát.
2. A mandarint meghámozzuk, a héját finomra vágjuk, vajjal és a cukorral habosra keverjük. (A mandarinhéjat és a cukrot...
Almás-magvas zellersaláta
Almás-magvas zellersaláta
Zellersaláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a kockára vágott almát egy nagy salátástálba, és locsoljuk meg a citromlé felével, hogy ne barnuljon meg.
2. Adjuk hozzá a zellert, a fokhagymát, a mazsolát, a köményt, a petrezselymet és a...
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Sárga lencse rizzsel és paradicsomszósszal
Lencsés egytál | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lencsét egy magas falú serpenyőbe szórjuk. Forró vízzel felöntjük, és alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük.
2. A rizst, sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük.
3. A szószhoz a hagymát...
Mandulával töltött őszibarack
Mandulával töltött őszibarack
Töltött sült őszibarack | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kevéssé érett őszibarackokat válasszunk. Hegyes végű késsel vágjuk őket félbe, magozzuk ki, és a késsel óvatosan vágjunk ki kevés gyümölcshúst a mag körüli részről, hogy nagyobb helye legyen a tölt...
Bulguros-babos vegaburger
Bulguros-babos vegaburger
Zöldségburger | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bulgurt áztassuk forró vízbe 15 percre. Szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy kis serpenyőben közepes l...
további találatok...