Most van szezonja - április

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1498 találat

Rizottó zöld spárgával
Rizottó zöld spárgával
Spárgás rizottó | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húsalaplevet felforrósítjuk. A spárgát meghámozzuk, a fejét levágjuk és félretesszük, a szárakat 2 cm-es darabokra aprítjuk.
2. A hagymát nagyobb edényben a forró vajon üvegesre pároljuk. A sp...
Milánói minestrone
Milánói minestrone
Lombardiai minestrone, Rizses minestrone | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.
2. A zellert, a sárgarépát, a bu...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Angolna zöld mártásban
Angolna zöld mártásban
Angolna fehérboros mártásban | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.
3. A halat beletesszük...
Epres túró
Epres túró
Gyümölcsös túró | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az epret megmossuk, pár darabot egészben félreteszünk, a többit négybe vágjuk.
2. A túrót, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját simára keverjük.
3. Az epret pürésítjük, és belekeverjük a túrókeve...
Parajos-ricottás gnocchi
Parajos-ricottás gnocchi
Spenótos gnocchi | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk, megmossuk és még nedvesen, egy serpenyőben, közepes lángon addig melegítjük, míg a levelek összeesnek. Szitába tesszük, alaposan lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, majd felaprítj...
Erdeiszamóca-hab
Erdeiszamóca-hab
Eperhab | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A gyümölcsöket megmossuk, és a díszítésre szántak kivételével finom szitán átpasszírozzuk.
2. A gyümölcsmasszába apránként belekeverjük a cukrot.
3. A tojásfehérjét a sóval addig keverjük, amíg ...
Hirtelensült sonka spárgával
Hirtelensült sonka spárgával
Vajas zsemlemorzsás spárga | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vaj egyharmadán megpirítjuk a vastagra szelt sonkaszeleteket.
2. Tűzálló edénybe tesszük, és a spárgával körberakjuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával és a sajttal.
...
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbara crumble, Körtés morzsasütemény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeveréses sütő esetében 160 fokra. A gyümölcsöt kis sütőtálba rakjuk, és 2,5 deka cukorral és az őrölt fahéjjal megszórjuk. Alaposan...
Fogas Gundel módra
Fogas Gundel módra
Fogas Gundel módra | 80 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megmossuk, szárazra töröljük, darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Előbb a lisztbe, majd két felvert, kissé megborsozott tojásba, végül pedig a zsemlemorzába forgatjuk. 15 dkg felforrósított va...
Lipcsei zöldséges vegyestál
Lipcsei zöldséges vegyestál
Párolt vegyes zöldség | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kucsmagombát 30 percre beáztatjuk a langyos tej és egy kis víz keverékébe, majd többször leöblítjük, kinyomkodjuk.
2. Kevés vajjal dúsított húsalaplében 10 percig főzzük.
3. A zöldségeket meg...
Halfilé parajágyon
Halfilé parajágyon
Rakott hal | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A parajt megtisztítjuk, blansírozzuk (2-3 perc főzés után hideg vízzel leöblítjük), kinyomkodjuk, felaprózzuk, edénybe helyezzük a vajjal.
2. Sóval, borssal és sze...
Kínai zöldségtál omlettel
Kínai zöldségtál omlettel
Tojásos pirított zöldség | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban 1 evőkanál vizet, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál kukoricalisztet és 1 teáskanál fehérbort összekeverünk. Hozzáadjuk a tofut. 10 percig pácoljuk, majd beleöntünk 1 evőkanál olajat. 1...
Zöldségleves ürühússal
Zöldségleves ürühússal
Birka raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontos ürühúst a fűszerekkel együtt 3 liter hideg sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön, lefedve puhulásig főni hagyjuk.
2. Majd kivesszük a húst, kicsontozzuk és darabokra vágjuk. Félretessz...
Firenzei osztrigasaláta
Firenzei osztrigasaláta
Tenger gyümölcsei saláta, Osztrigasaláta | 25 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigákat nyissuk szét, a húsukat vegyük ki, a levüket tegyük félre.
2. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk finomra a száras spenótot.
3. Főzzük lassú tűzön, 2-3 percen át az osztrigákat sa...
Rozsos saláta
Rozsos saláta
Rozssaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Néhány órára áztassuk vízbe a rozst, hogy a szemek megduzzadjanak, majd főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Ajánlatos ezt egy nappal korábban elvégezni.
2. A megmosott almát és uborkát vágjuk kis kocká...
Vegetáriánus tésztabatyuk
Vegetáriánus tésztabatyuk
Zöldséges tésztabatyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vargányát a csomagoláson lévő útmutató szerint vízbe áztatjuk.
2. A lisztből, 2 tojásból, az olajból, sóból, esetleg kevés víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába ...
Orosz burgonyasaláta
Orosz burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta, Zöldfűszeres burgonyasaláta | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
2. A hagymával, az összevágott kaporral, a kockára vágott uborkával és tormával óvatosan összevegyítjük.
3...
Rántott spenót
Rántott spenót
Burgonyakrokett, Zöldségkrokett | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában forró, sós vízben 25 percig főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, összetörjük.
2. A friss spenótot forró, sós vízben 8-10 percig főzzük, a mirelit spenótot pedig felengedjük. Leszűrj...
Izraeli citromos tészta
Izraeli citromos tészta
Citromos vékonymetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A spárgát meghámozzuk, az alsó végét levágjuk, majd 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A citromot megmossuk és 4 vékony karikát vágunk belőle. A maradék citrom héjából vékony csíkokat vágunk le. A citro...
további találatok...