Most van szezonja - március

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

891 találat

Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgaborsós-rebarbarás répaleves
Sárgarépa krémleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk a sonkahagymát és a gyömbért az olívaolaj és 1 evőkanál víz keverékén körülbelül 5 percig; ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a sárgaborsót, a cs...
Zöld tál
Zöld tál
Spenótos-borsós egytál | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld felesborsót 120 percre hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük.
2. Közben a megtisztított friss parajleveleket megmossuk és külön víz hozzáadása nélkül, nagy lábosban 3-4 percig főzzük. a kele...
Spenótos burgonya
Spenótos burgonya
Ragu vegyes zöldségből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymagerezdet.
2. Hozzáadjuk az őrölt chilit, a római köményt és az őrölt koriandert. Néhány másodpercig egy...
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenótos-pesztós tekercs sajttal
Spenóttal-sajttal töltött pesztós tortilla | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A teljes kiőrlésű búzalisztből készült tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Szá...
Spenótos gombócok
Spenótos gombócok
Spenótos gombóc | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy edényben az olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a kb. 1 cm-es kockákra vágott zsemlét.
2. A spenótot tisztítsuk meg, és forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Ezután s...
Parajos húsgombóc
Parajos húsgombóc
Fasírt vegyes húsból | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A parajt megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk.
2. A májat, a tarját és a sós baconszalonnát ledaráljuk, hozzákev...
Karácsonyi saláta
Karácsonyi saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cikóriát és a zellert külön-külön főzzük meg forró vízben. Szűrjük és csepegtessük le őket, majd hagyjuk kihűlni.
2. Forgassuk össze őket az olívaolajjal egy nagy tálban.
3. Tegyük bele a jól l...
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Mogyorós sárgarépa salátaágyon
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Citromos sárgarépasaláta, Mogyorós sárgarépasaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát reszeljük le, tegyük egy salátástálba, öntsük rá a joghurtot és a citrom levét.
2. A héjától és magjaitól megtisztított grapefruitszeleteket is vágjuk kis darabokra, maj...
Cannelloni kertészasszony módra
Cannelloni kertészasszony módra
Spenóttal töltött cannelloni, Túróval töltött cannelloni | 120 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A kétféle lisztet, a tojásokat és fél teáskanál sót összekeverjük 1 dl langyos vízzel, és sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecs...
Angolna zöld mártásban
Angolna zöld mártásban
Angolna fehérboros mártásban | 105 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Az angolnát megnyúzzuk, konyhakészre előkészítjük, és 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd a felforrósított vajon megpároljuk.
3. A halat beletesszük...
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbarás-körtés morzsasüti
Rebarbara crumble, Körtés morzsasütemény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat), légkeveréses sütő esetében 160 fokra. A gyümölcsöt kis sütőtálba rakjuk, és 2,5 deka cukorral és az őrölt fahéjjal megszórjuk. Alaposan...
Rozsos saláta
Rozsos saláta
Rozssaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Néhány órára áztassuk vízbe a rozst, hogy a szemek megduzzadjanak, majd főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Ajánlatos ezt egy nappal korábban elvégezni.
2. A megmosott almát és uborkát vágjuk kis kocká...
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Paraj mazsolával és fenyőmaggal
Fenyőmagos spenót | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A parajt kiválogatjuk, megtisztítjuk. Alaposan megmossuk, majd forrásban lévő sós vízben 10 percig pároljuk. Szitán lecsöpögtetjük és kinyomkodjuk.
2. A mazsolát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ...
Kínai zöldségtál omlettel
Kínai zöldségtál omlettel
Tojásos pirított zöldség | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban 1 evőkanál vizet, 1 evőkanál szójaszószt, 1 teáskanál kukoricalisztet és 1 teáskanál fehérbort összekeverünk. Hozzáadjuk a tofut. 10 percig pácoljuk, majd beleöntünk 1 evőkanál olajat. 1...
Halfilé parajágyon
Halfilé parajágyon
Rakott hal | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A parajt megtisztítjuk, blansírozzuk (2-3 perc főzés után hideg vízzel leöblítjük), kinyomkodjuk, felaprózzuk, edénybe helyezzük a vajjal.
2. Sóval, borssal és sze...
Zöldségleves ürühússal
Zöldségleves ürühússal
Birka raguleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontos ürühúst a fűszerekkel együtt 3 liter hideg sós vízben feltesszük főni. Lassú tűzön, lefedve puhulásig főni hagyjuk.
2. Majd kivesszük a húst, kicsontozzuk és darabokra vágjuk. Félretessz...
Fogas Gundel módra
Fogas Gundel módra
Fogas Gundel módra | 80 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A halat megmossuk, szárazra töröljük, darabokra vágjuk, megsózzuk.
2. Előbb a lisztbe, majd két felvert, kissé megborsozott tojásba, végül pedig a zsemlemorzába forgatjuk. 15 dkg felforrósított va...
Firenzei osztrigasaláta
Firenzei osztrigasaláta
Tenger gyümölcsei saláta, Osztrigasaláta | 25 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az osztrigákat nyissuk szét, a húsukat vegyük ki, a levüket tegyük félre.
2. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk finomra a száras spenótot.
3. Főzzük lassú tűzön, 2-3 percen át az osztrigákat sa...
Vegetáriánus tésztabatyuk
Vegetáriánus tésztabatyuk
Zöldséges tésztabatyu | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vargányát a csomagoláson lévő útmutató szerint vízbe áztatjuk.
2. A lisztből, 2 tojásból, az olajból, sóból, esetleg kevés víz hozzáadásával sima tésztát gyúrunk, amelyet frissen tartó fóliába ...
Gyermekláncfű-saláta
Gyermekláncfű-saláta
Pitypangsaláta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a gyermekláncfüvet.
2. Az oldalast vágjuk kockákra, főzzük keményre a tojásokat, tisztítsuk meg és vágjuk négybe.
3. Készítsük el a vinaigrette-öntetet mustárral, 5...
további találatok...