Most van szezonja - augusztus

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

3564 találat

Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Zöldséges orsótészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.
2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben köze...
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Zöldséges tésztapástétom | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.
2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rá...
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett
Padlizsánkrokett | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk félbe, majd tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Forraljuk fel, főzzük, kb. 45 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. Készítsük elő a zsem...
Spagetti húsgombóccal
Spagetti húsgombóccal
Spagetti húsgombóccal | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szósz elkészítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a hagymát és a répát 3 percig, míg azok megpuhulnak.
2. Adjuk hozzá az egy darabban lévő ...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Cukkinis búza dióval és parmezánnal
Cukkinis búza dióval és parmezánnal
Búzasaláta (4) | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A búzát tálba szórjuk, hideg vízzel leöntjük, és 12 óráig áztatjuk.
2. A leszűrt, lecsöpögtetett búzát egy magas serpenyőbe öntjük, és kétszer annyi forró vizet öntünk rá, mint amennyi a mag. Felf...
Ricottás, cukkinis, narancsos penne
Ricottás, cukkinis, narancsos penne
Túrós penne | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a lecsöpögtetett ricotta sajtot, a narancshéjat és a narancs levét a vízzel együtt egy kis tálba. Keverjük bele az olajat és sóval, borssal ízesítsük.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrás...
Toszkán kenyérsaláta
Toszkán kenyérsaláta
Kenyérsaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk a kenyeret szeletekre, és áztassuk hideg vízbe pár percre. Ha jól átázott, vegyük ki (egyszerre egy szeletet) és kézzel nyomjuk ki belőle a felesleges vizet. Morzsoljuk szét kisebb darabokra...
Bundázott karfiol borecetes páccal
Bundázott karfiol borecetes páccal
Rántott karfiol | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karfiolt forró, sós vízben 4-5 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és tiszta konyharuhán megszárítjuk.
2. A felvert tojást és a sört összekeverjük.
3. Egy serpenyőben, közepes ...
Sertésborda litván módra
Sertésborda litván módra
Grillezett sertéskaraj | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hússzeleteket roston megsütjük.
2. A hagymát zsiradékban megpirítjuk, összekeverjük a fejes káposztával, a kristálycukorral, a fehérborral, kevés ecettel, a sóval, a köménymaggal és a szegfűszeg...
Sűrű lencsesaláta
Sűrű lencsesaláta
Lencsesaláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a lencsét enyhén sós, forrásban lévő vízben (körülbelül 30 perc alatt).
2. Szárítsuk meg úgy, hogy egy tiszta konyharuhába göngyölve kicsavarjuk belőle a lehető le...
Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Keréktészta pestóval és koktélparadicsommal
Pesztós keréktészta | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Pirítsuk meg a fenyőmagot egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött 3 perc alatt, majd tegyük félre.
2. Pörköljük meg az előzőleg leforrázott mandulát is egy serpenyőben közepes tűz fölött világos b...
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta
Karfiolos tészta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítsük. Pároljuk további 20 percig alacsony tűz fölött.
2. Forralj...
Arab bulgursaláta
Arab bulgursaláta
Bulgursaláta | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bulgurt egy tálba szórjuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, és kb. 60 percig hagyjuk dagadni, míg a magok megpuhulnak, de még tömörek maradnak.
2. Megmossuk az újhagymát, és finomr...
Őszibarack szirupban
Őszibarack szirupban
Barackkompót | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sziruphoz a cukrot a vízzel óvatosan forrásig hevítjük, és 1-2 percig forraljuk egy nyeles lábasban. Ne fedjük le! A gyümölcstől függően, illetve annak megfelelően, hogy mennyire szeretjük édesen...
Paradicsomos penne kecskesajttal
Paradicsomos penne kecskesajttal
Sajtos penne, Paradicsomos penne | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).
2. Amíg a tészta fő, forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre....
Paradicsomcsatni
Paradicsomcsatni
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hagymát és az ecetet egy nagy lábasba. A savanyúsághoz való fűszerkeveréket (például szemes bors, szegfűbors, szárított chili, szárított gyömbér és zellerszár) kötözzük muszlinkendőbe és t...
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Bárányburger padlizsánnal és fetával
Bárányburger | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A húspogácsához egy nagy tálban kézzel jól dolgozzuk össze a darált húst a korianderrel, a római köménnyel, ízlés szerint sóval és borssal.
2. Formáljunk a masszából négy, azonos méretű húspogácsá...
Galuskával töltött paprika
Galuskával töltött paprika
Töltött paprika tésztás töltelékkel | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk és csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, curryporral fűszerezzük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük és a húscsíkokat kb. 5-8 perc alatt egyenletesen megpirítju...
további találatok...