Melegen adjuk a húshoz


Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

165 találat

Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Földimogyorókrém
Földimogyorókrém
Földimogyorós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.
2. Bele...
Currys tejszín
Currys tejszín
Currymártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, és a lehető legapróbbra vágjuk. Egy nagy lábosban vagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Ebben a hagymát kis lángon üvegesre pároljuk.
2. Ezután belekeverjük a currypasztát...
Földimogyorós mártás
Földimogyorós mártás
Földimogyorós mártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját leszedjük, és feldaraboljuk. A paprikát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, és kis kockákra vágjuk. A ...
Almamártás
Almamártás
Almamártás | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kockákra vágott, kemény húsú almát közepes lábasba tesszük, és vízzel meg citromlével leöntjük, csipetnyi sóval ízesítjük. Lefedve, az alma keménységétől függően 10-20 perc alatt puhára főzzük, m...
Édes-savanyú mártás
Édes-savanyú mártás
Édes-savanyú mártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1 . A sherryt az ananászlével, az ecettel, a szójaszósszal, a barna cukorral meg a paradicsomlével közepes lábasban összekeverjük, és takaréklángon, állandóan kevergetve, a cukrot felolvasztjuk.
2. U...
Almamártás
Almamártás
Almamártás | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A felszeletelt almát a vajjal, a cukorral, a citromlével és a vízzel összekeverjük, és lefedve, időnként megkeverve, addig főzzük, amíg az alma szét nem főtt.
Melegen sertés-, kacsa-, illetve libape...
Newburg-mártás
Newburg-mártás
Madeira boros mártás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban és pirítsuk rajta üvegesre a mogyoróhagymát.
2. Tegyünk egy hőálló tálat gyöngyöző vízzel teli fazék fölé, és tegyük bele a pirított hagymát.
3. Adjuk hozzá a c...
Kenyérmártás
Kenyérmártás
Kenyérmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szegfűszeget a hagymába szúrjuk, majd serpenyőbe téve a tejjel leöntjük, a babérlevelet belerakjuk. Felforraljuk, majd a tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk. Utána a hagymát és a babérlevelet k...
Hagyma- és gombaszósz
Hagyma- és gombaszósz
Gombamártás, Hagymamártás | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Két mogyoróhagymát feldarabolunk, olívaolajon aranyszínűre pirítunk. Hozzáadjuk a bort, és addig főzzük gyöngyözve, amíg 2 evőkanálnyi nem lesz.
2. Hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát és 3 perc...
Mole verde
Mole verde
Mexikói salsa | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pirított tökmagot robotgépben megdaráljuk. Felöntjük a leves felével, beletesszük a szegfűszeget, a tomatillát, a vöröshagymát, a chilit, a fokhagymát, a kakukkfüvet meg a majorannát, és pürésí...
Paprikamártás
Paprikamártás
Paprikamártás | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldpaprikát parázson, grillben vagy sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A héját lehúzzuk, csutkáját kivesszük.
2. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá. Cukorral, ecettel, sóval ízesítjük, f...
Szezámos szója-dip
Szezámos szója-dip
Szójamártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fehér bor- vagy rizsecetbe cukrot szórunk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
2. A szójaszósszal, a sóval, a pirított szezámmaggal és a mézzel ízesítjük.
Bármelyik...
Hagymamártás
Hagymamártás
Hagymamártás | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük.
2. Lábosban megforrósítjuk az olajat és beletesszük a hagymát. Fedő alatt pároljuk, gyakran megkeverjük.
3. Apránként felöntjük a levessel és ...
Mézszósz
Mézszósz
Mézszósz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A hámozott, félbe vágott diót mozsárban finomra törjük vagy megdaráljuk. A folyékony mézet és a mustárt kisebb tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, majd a diót is. Alaposan megkeverjük. Melegen...
Besamelmártás
Besamelmártás
Besamelmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Egy edényben forrósítsuk fel a vajat vagy margarint, és keverjük hozzá a lisztet. Öntsük fel a tejjel, és főzzük be mártássá, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és sajttal.

Paradicsommártás
Paradicsommártás
Paradicsommártás borral | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kis serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és a fokhagymát.
2. Közepes lángon pirítjuk 2 percig, vagy amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bort és az alaplét , felforral...
Vargányakrém
Vargányakrém
Gombamártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy serpenyőben az olajon, 5-7 perc alatt megpároljuk a gombát és a fokhagymát. A levét elfőzzük. A fokhagymát kidobjuk.
2. A gombához adjuk a petrezselymet és a tejszínt. Alacsony hőfokon 10 per...
Földimogyorós sataymártás
Földimogyorós sataymártás
Satay szósz | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A pörkölt, nem sózott földimogyorót robotgépben finomra aprítjuk.
2. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a felaprított vöröshagymát, és közepes hőfokon pároljuk 5 pe...
Mézes-fűszeres hagyma
Mézes-fűszeres hagyma
Hagymamártás | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy közepes lábosban, közepes lángon felforraljuk a vizet a hagymával.
2. Hozzáadjuk a ras-el-hanoutot, megsózzuk, és lefedve 20 percig főzzük. Akkor lejjebb vesszük a lángot, és további 15-20 pe...
további találatok...