Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

883 találat

Zöldbors-mártás
Zöldbors-mártás
Borsmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Öntöttvas serpenyőben, nagyon kis lángon a borsszemeket 1-2 percig szárazon pirítjuk; vigyázzunk, hogy ne égjenek meg. Ezután egy fakanál hátával a serpenyő falán a borsszemeket durvára törjük.
2....
Milánói szósz
Milánói szósz
Milánói mártás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A feldarabolt hagymát megdinszteljük. Ha a hagyma üveges, beledobjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk.
2. Ezután a megtisztított, apróra vágott gombát adjuk h...
Carbonara mártás
Carbonara mártás
Parmezánmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szalonnaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és vastag falú lábosban, közepes lángon ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
2. Külön tálban felverjük a tojásokat, és a reszelt parme...
Narancsmártás
Narancsmártás
Málnamártás, Narancsmártás | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kis lábosban, kis lángon, a narancslevet a cukorral és a finomra reszelt narancshéjjal együtt felforraljuk, és állandóan kevergetve addig sűrítjük, amíg szirupossá válik.
2. A vajat, kis adagokba...
Vörösboros mártás
Vörösboros mártás
Vörösbormártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat a serpenyőbe tesszük, és a hagymát 5 perc alatt kevergetve puhára pároljuk benne. A lisztet és a cukrot is beleszórjuk.
2. Egy percig sütjük, majd apránként, kevergetve a borral felengedjü...
Pecsenyeszaft
Pecsenyeszaft
Pecsenyeszaft | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Sütőedénybe 5 mm-nyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beletesszük a húst, hogy minden oldalát érje az olaj, és 5 perc alatt köröskörül átsütjük, hogy a pórusai bezáruljanak, majd kivesszük az edénybő...
Vinaigrette mártás
Vinaigrette mártás
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.
2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben...
Hollandi mártás
Hollandi mártás
Hollandi mártás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Közepes méretű lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk. Előveszünk egy tűzálló tálat, amely illik a fazékra, de nem ér bele a vízbe.
2. Másik edényben a tisztított vajat felolvasztjuk. ...
Rokfortmártás
Rokfortmártás
Kéksajtmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darabokra morzsolt sajtot és a tejszínt vagy tejfölt.
3. Kis lángon, kevergetve összeolvasztjuk.
4. Frissen őrölt...
Velouté-mártás
Velouté-mártás
Bársonyos mártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bársonyos mártás is alapmártás, készítésmódja hasonló a besamel- vagy tejmártás készítéséhez, de itt tej helyett csontlevet használunk. Amennyiben nincs megmaradt csontleves vagy húsleves, a lev...
Pesztó
Pesztó
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1.A bazsalikomleveleket mossuk meg jól, szedjük ki egy szűrőedénybe, majd várjuk meg, míg lecsepeg.
2.Tegyük konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd az egészet a gép segítségé...
Klasszikus vinaigrette-mártás
Klasszikus vinaigrette-mártás
Vinaigrette-mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Kis tálkában a mustárt és az ecetet összekeverjük, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
2. Cseppenként hozzáadjuk az olajat, közben habverővel állandóan keverjük, amíg sűrű, sima masszát kapu...
Ezersziget-öntet
Ezersziget-öntet
Ezersziget salátaöntet | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagyobb tálban a házi készítésű majonézt vagy jó minőségű bolti majonézt, a paradicsommártást és a chiliport vagy -szószt jól összekeverjük. Hozzákeverjük a hagymát, a paprikát. A Worcestershir...
Pecsenyelé
Pecsenyelé
Pecsenyelé | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az 50 dkg készre sütött pecsenyehúst kivesszük a sütőtálból, és 20 percig pihentetjük. A zsír nagyját leöntjük, de annyit hagyunk benne, amennyi a zöldségek sütéséhez elegendő. A marhahúslevet va...
Satay szósz
Satay szósz
Satay szósz | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mogyoró szemeket szárazon megpirítjuk.
2. A chilipaprika zöld szárát, ha kevésbé csípősen szeretjük a magjait is, eltávolítjuk.
3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk.
Le...
Málnaöntet
Málnaöntet
Málnamártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A forró szirupba a málnát belekeverjük, de ne főzzük!

Egyszerű paradicsomszósz
Egyszerű paradicsomszósz
Egyszerű paradicsommártás | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az összevágott hagymát az olívaolajon 10 perc alatt óvatosan megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kevergetve még 10 percig együtt pároljuk, amíg nagyon pépes nem lesz.
3. Hozzáöntj...
Áfonyamártás
Áfonyamártás
Áfonyamártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mártás elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis serpenyőbe tesszük, és kevergetve lassan felforraljuk.
2. Óvatosan 5-10 percig pároljuk, míg az áfonya megpuhul és pépes lesz. Megkóstoljuk, és ízlé...
Borsmártás
Borsmártás
Borsmártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kenyeret morzsoljuk össze és öntsük rá az ecetet. Turmix-vagy robotgépben őröljük meg a borsszemeket. Adjuk hozzá a kenyeret és az olajat. Keverjük, míg a mártás egyenletes nem lesz.

Kép nélkül
Rokfortmártás
Kéksajtmártás | 15 perc | átlagos ár | kezdőknek
A sajtot egy tálban széttörjük, majd olajjal és citromlével simára keverjük. Hozzáadjuk a metélőhagymát, megsózzuk, megborsozzuk.

további találatok...