Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

883 találat

"Zöld istennő" öntet
Halmajonéz, Zöldfűszeres salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A majonézt a nagyon finomra vágott szardellával, a tört fokhagymagerezddel, a tejföllel és valamilyen összevagdalt zöld fűszerrel elkeverünk.

Áfonyamártás
Áfonyamártás
Áfonyamártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mártás elkészítéséhez a hozzávalókat egy kis serpenyőbe tesszük, és kevergetve lassan felforraljuk.
2. Óvatosan 5-10 percig pároljuk, míg az áfonya megpuhul és pépes lesz. Megkóstoljuk, és ízlé...
Aioli
Aioli
Aioli | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A tojássárgáját turmixgépben simára keverjük az ecettel vagy a citromlével, a fokhagymával, sóval és borssal.
Tovább járatva a gépet, hozzákeverjük az olívaolajat, majd a kukoricaolajat - előbb csepp...
Aioli
Aioli
Aioli | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, összenyomjuk. A tojássárgáját a sóval elkeverjük. Folyamatosan keverve az olajat belecsöpögtetjük, hogy sűrű masszát kapjunk. Végül a citromlével ízesítjük.

Aioli
Aioli
Fokhagymás majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojássárgáját közepes tálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát és 2 teáskanál citromlét; habverővel keverjük fél percig, amíg könnyű és krémes lesz.
2. Folyamatosan keverve, teáskanalanként hozzáa...
Aioli
Aioli
Aioli | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát szedjük gerezdekre, és tisztítsuk meg. Vágjuk apró darabokra, majd zúzzuk péppé fűszermozsárban, vagy pépesítsük robotgéppel.
2. Állandó keverés mellett, cseppenként adjuk hozzá az ol...
Aioli
Aioli
Aioli | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát mozsárban vagy fokhagymaprésben összezúzzuk. Egy tálban összedolgozzuk a tojássárgájával meg az ecettel.
2. Az olajat folyamatos kevergetés mellett, vékony sugárban csorgatjuk hozzá ...
Aioli
Aioli
Fokhagymás majonéz, Aioli | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A fokhagymát összetörjük, és a majonézt ezzel ízesítjük.

Aioli
Aioli
Aioli | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát lehetőleg mozsárban, összezúzzuk. Tálba rakjuk, hozzákeverjük a tojás sárgáját, fehérborecetet.
2. Az olajat állandóan kevergetve, nagyon lassan, szinte csepegtetve adjuk a mártáshoz...
Kép nélkül
Ajókás mártogató
Halkrém | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
A ringlit villával összetörjük, majd olajával és a fűszerekkel, ízesítőkkel együtt, egy tálban alaposan kikeverjük. Ujjnyi vastagra vágott, pirított fekete vagy barnakenyér hasábokkal tálaljuk.
Kemé...
Ajolimártás
Ajolimártás
Aioli | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mozsárban összezúzzuk a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.

Ajvár
Ajvár
Padlizsánkrém, Paprikakrém, Padlizsán-dip | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütőt 200 fokra (gázon 6-os fokozatra) előmelegítjük. A paprikát és a padlizsánt egészben tepsire vagy tűzálló tálba tesszük, és gyakran megforgatva 20 perc alatt egészen feketére sütjük.
2. A ...
Ajvár
Ajvár
Padlizsánkrém, Paprikakrém | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütöm, majd egy tálba teszem és néhány percre lefedem frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki és így szépen le tudjam majd húzni a héjá...
Alap barbecue-szósz
Alap barbecue-szósz
Barbecue szósz | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat, a fokhagymát, az ecetet, a sherryt, a pépesített napon szárított paradicsomot vagy paradicsompürét és a chiliszószt összekeverjük.
2. Kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a paradicsomsűrít...
Alap currykrém
Alap currykrém
Currykrém | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy kis serpenyőben, közepes lángon külön-külön pörköljük a koriandermagot, a rómaikömény-magot, a fahéjat, az édesköményt, fekete mustármagot és kardamommagot, a lepkeszegmagot és az egész fokhagy...
Kép nélkül
Alföldi snidlingmártás
Hagymamártás, Tojásos mártás | 20 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
A keményre főzött, hámozott, apróra vágott tojásokat tejföllel, finomra vágott snidlinggel, sóval, borsikával, cukorral összekeverjük, ízlés szerinti savanyúra ízesítjük tárkonyecettel.

Alioli
Alioli
Aioli | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A frissen meghámozott fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) a sóval mozsárban homogén péppé zúzzuk (2. kép).
2. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban (3....
Alma-sárgabarack-dió chutney
Alma-sárgabarack-dió chutney
Vegyes gyümölcsből készült chutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még ...
Almachutney
Almachutney
Almachutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöld főzőalmát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és a gyümölcshúst felkockázzuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, nagy kockákra vágjuk.
3. Az összes hozzávalót nagyobb edényben, együtt fölforral...
Kép nélkül
Almachutney
Almachutney | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az almát hámozzuk meg és reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, a cukorral, a mustármaggal, a citromhéjjal, az ecettel és a babérlevéllel.
2. Fedő alatt főzzük puhára.
3. Keverjük bele az ös...
további találatok...