Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

883 találat

Guacamole
Guacamole
Avokádókrém | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az érett avokádót félbevágjuk, a magját egy nagyobb kés élével kiemeljük (1. kép). Meghámozzuk, a húsát, közepes méretű tálba tesszük, és villával jól összetörjük, simára keverjük (2.kép).
2. A ...
Avokádó-dip
Avokádó-dip
Avokádókrém | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk, villával pépesítjük, és a túróval simára keverjük. A citromlével, a hagymaporral meg a cayenne-borssal ízesítjük.
2. A dipet tálba töltjük, és a tetejére fo...
Satay szósz
Satay szósz
Satay szósz | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A mogyoró szemeket szárazon megpirítjuk.
2. A chilipaprika zöld szárát, ha kevésbé csípősen szeretjük a magjait is, eltávolítjuk.
3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk.
Le...
Kép nélkül
Batthyány-mártás
Batthyány-mártás | 30 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A tojásokat feltesszük főni. A keménytojásokat lehűtjük és megtisztítjuk. A kihűlt tojások sárgáját szitán áttörjük, és a majonézhez keverjük . Ízesítjük a Worcester-szósszal, a tokaji borral és a fi...
Thai fűszeres dip
Thai fűszeres dip
Chilimártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A finomra vagdalt újhagymát a chiliporral, a citromlével (ha van, az ún. halmártással) és a cukorral összekeverjük.
Sertésből, marhahúsból vagy csirkéből készült thai vagy kínai ételekhez kínáljuk.
...
Gyömbér-dip
Gyömbér-dip
Gyömbérmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A gyömbérport a dióolajjal, a szelíd chilimártással , a cukorral és a tört korianderrel kis tálban alaposan összekeverjük.
Főtt vagy sült csirkéhez vagy kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez tá...
Uborka-dip
Uborka-dip
Uborkamártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A turmixgépbe töltjük a héjastól kis kockákra vágott kígyóuborkát, a hasonlóan feldarabolt sárgarépát, a nagyobb kockákra vágott újhagymát, a kimagozott, darabokra vágott cseresznyepaprikát és a só...
Petrezselyemmártás
Petrezselyemmártás
Zöldséges besamelmártás, Fűszeres besamelmártás | 5 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A besamel-mártást elkészítjük, és a végén egy nagy csokor finomra vágott petrezselymet keverünk bele.
Más zöld-fűszerrel - így snidlinggel, kaporral vagy friss kakukkfűvel, esetleg ezek keverékéve...
Currymártás
Currymártás
Currymártás | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az olvasztott vajba finomra vágott újhagymát és curryport adva 2 percig a tűzön kevergetjük.
2. A lisztet beleszórva a továbbiakban a besamel-mártás receptje szerint készítjük el.

Padlizsános ízesítő
Padlizsános ízesítő
Padlizsán-dip | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A 0,5 cm vastagra vágott padlizsánszeleteket besózzuk, tésztaszűrőbe rakjuk, és alá tálat állítunk, hogy a leve abba csepegjen; 20 percig pihentetjük.
2. Ezalatt a hagymát meg a fokhagymát 1 evők...
Sajtmártás
Sajtmártás
Mornay mártás | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Besamelt főzünk, de 2.5 dl tejből.
2. A tűzről levesszük, a reszelt sajtot és a reszelt szerecsendiót keverünk bele. Addig keverjük, amíg a sajt el nem olvad, majd megsózzuk, megborsozzuk.

Besamelmártás
Besamelmártás
Besamelmártás | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejet serpenyőbe öntjük, és a hagymaszeletet, a babérlevelet meg a borsot belerakva felforraljuk. A tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.
2. A tejet átszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. A vajat ...
Tejszínhabos hollandi mártás
Tejszínhabos hollandi mártás
Chantilly mártás | 10 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tejszínt kemény habbá verjük, és evőkanállal, óvatosan, nehogy összetörjön, a hollandi mártásba keverjük.
2. A végén ízlés szerint megfűszerezzük.

Narancsos hollandi mártás
Narancsos hollandi mártás
Narancsmártás | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat felolvasztjuk, a tetején képződött habot leszedjük, és a vajat kihűtjük.
2. Kis serpenyőben a vizet a tojássárgával habverővel fél perc alatt simára, fehérre keverünk, majd nagyon kis láng...
Hollandi mártás
Hollandi mártás
Hollandi mártás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A vajat felolvasztjuk, a tetején képződött habot leszedjük, és a vajat kihűtjük.
2. Kis serpenyőben a vizet a tojássárgával habverővel fél perc alatt simára, fehérre keverünk, majd nagyon kis láng...
Szezámos szója-dip
Szezámos szója-dip
Szójamártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fehér bor- vagy rizsecetbe cukrot szórunk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
2. A szójaszósszal, a sóval, a pirított szezámmaggal és a mézzel ízesítjük.
Bármelyik...
Kókuszos chili-dip
Kókuszos chili-dip
Chilimártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat megforrósítjuk, és a chilimártást meg a kicsumázott, összevagdalt csípős paprikát fél percig sütjük rajta.
2. A kókusztejjel felengedjük, cukorral ízesítjük.
3. Az összevagdalt friss ...
Japán dip
Japán dip
Japán dip | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A citromlevet a szójaszósszal összekeverjük, majd a szakét és mirint, a bonito pelyhet és egy 5 cm hosszú kombu-t (tengeri algadarabot) adunk hozzá.
2. 24 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
...
Mangó-chutney
Mangó-chutney
Mangóchutney | 85 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A mangót meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.
2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük.
3. A többi hozzávalóval kb. 60 percig főzzük, id...
Kukoricás ízesítő
Kukoricás ízesítő
Ecetes kukorica | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az ecetet, a cukrot és a mustárt kevergetve 5 percig forraljuk. A többi belevalóval puhára főzzük.
2. A keményítőt a vízzel simára dolgozzuk, és állandóan keverve a zöldséghez öntjük. 5 perc alatt...
további találatok...