Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

906 találat

Lilahagyma-raita
Lilahagyma-raita
Joghurt-dip, Hagymás mártogató | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy kis serpenyőt forrósítsunk fel, és süssük benne szárazon a római köményt 1-2 percig, amíg kiadja aromáját és elkezd kipattogzani.
2. Mozsárban enyhén törjük meg a magokat. Úgy is csinálhatjuk,...
Szegfűszeges mustár
Szegfűszeges mustár
Mustármártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A desztillált malátaecet kivételével tegyük az összes hozzávalót keverő- vagy robotgépbe és dolgozzuk el.
2. Fokozatosan, evőkanalanként (kb. 15 ml) adjuk hozzá az ecetet, és minden adag után alap...
Sherry-szósz
Sherry-szósz
Sherry mártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A finomra vágott vöröshagymát vajon megfonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a paradicsompürét, majd húslével feleresztjük.
3. Gyenge lángon besűrítjük.
4. A végén elegyítjük hozzá...
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A padlizsánba (kisebb darabokat válasszunk a krémhez) villával többször szúrjunk bele, és süssük a sütőben 60 perc alatt puhára, majd húzzuk le a héját.
2. A fokh...
Kapribogyó-szósz
Kapribogyó-szósz
Kapribogyómártás | 20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kapribogyót átmossuk, durvára vágjuk.
2. Vajon a hagymával és a petrezselyemzölddel átforgatjuk.
3. Megszórjuk a liszttel és néhány percig pirítjuk, majd lassan, folyamatos keverés mellett fel...
Sárgabarackmártás
Sárgabarackmártás
Barackmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A barackot pépesítjük, a vízzel és a cukorral 5 percig forraljuk.
2. Hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőszert.
3. A tűzről levéve a cseresznyepálinkával ízesítjük.

Padlizsánsaláta
Padlizsánsaláta
Padlizsán-dip | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A villával megszurkált padlizsánt (kb. 10-15 perc alatt) sütőben megsütjük.
2. A sült padlizsán héját és magvait eltávolítjuk, majd megcitromozzuk és fakéssel apró darabokra vágjuk.
3. Hozzáadjuk...
Szezámmártás
Szezámmártás
Szezámmártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szezámpasztát mártás állagúvá keverjük a citromlével és az apránként adagolt vízzel.
2. Hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, majd sóval ízesítjük.
Gorgonzolamártás
Gorgonzolamártás
Kéksajtmártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban habverővel keverjük össze a mascarponét az apróra vágott gorgonzolával.
2. Adjuk hozzá a konyakot is, hogy még krémesebb és ízletesebb legyen.
3. Az így kapott krémmel kenjük meg a ré...
Csokoládémártás
Csokoládémártás
Csokoládémártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük egy lábasba a darabokra tördelt csokoládét és a tej felét, és forraljuk fel.
2. Keverjük simára a kukoricakeményítőt a maradék tejben, és adjuk a csokoládéhoz a cukorral együtt.
3. Takarék...
Portugál mártás
Portugál mártás
Paradicsom dip | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát és sárgarépát.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, és fölengedjük 7,5 dl vízzel. Beledobunk 1...
Ribiszkés-mustáros ízesítő
Ribiszkés-mustáros ízesítő
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat turmixgépbe töltjük
2. Alaposan pépesítjük, esetleg kézzel habosra keverjük.

Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Ikrasaláta
Ikrasaláta
Halmártás | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Beáztatjuk 30 percre a kenyérbelet.
2. Összedolgozzuk az ikrát a lereszelt hagymával, egy kevés citromlével és olajjal.
3. Jól kinyomkodjuk a kenyérbelet, azután majd elkeverjük az ikrás keverék...
Mandulás dip grissinivel
Mandulás dip grissinivel
Mandula-dip | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és összenyomkodjuk.
2. A chilit megtisztítjuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.
3. Az őrölt mandulát forró serpenyőben állandóan kevergetve enyhén megpirítjuk.
...
Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehú...
Gyömbér-dip
Gyömbér-dip
Gyömbérmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A gyömbérport a dióolajjal, a szelíd chilimártással , a cukorral és a tört korianderrel kis tálban alaposan összekeverjük.
Főtt vagy sült csirkéhez, kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez kínálh...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Paprikadzsem
Paprikadzsem
Paprikamártás | 55 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikát hosszában félbevágjuk, kierezzük, kicsumázzuk, majd a héjával felfelé tepsire fektetjük. A sütőben vagy grillben barnára sütjük. Alufóliával letakarva hűtjük ki, majd a barna héjat lehúz...
további találatok...