Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

888 találat

Genovai bazsalikommártás
Genovai bazsalikommártás
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomleveleket, a megtisztított és összevágott fokhagymát meg a fenyőmagot összeturmixoljuk.
2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - bele...
Csicseriborsó-pástétom
Csicseriborsó-pástétom
Humusz | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap leöblítjük, friss, sós vízben 60 percig főzzük, majd leöntjük a levét, és hagyjuk kihűlni.
2. A könnyen leváló héját lehúzzuk, és a borsót pürésítjük....
Spanyol paradicsommártás
Spanyol paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás, Paradicsom-paprika mártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Kb. 1 dl vízben addig pároljuk, míg a víz elpárolog alóla.
2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk...
Rouille
Rouille
Paprikamártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikát előmelegített sütőben megsütjük, majd a héját és a magokat eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk.
2. A fokhagymát, a chilipaprikát, a sáfrányt a sóval mozsárban összetörjük.
3. A krumplit ...
Bolognai húsmártás
Bolognai húsmártás
Bolognai mártás, Húsos mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk b...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Paradicsomcsatni
Paradicsomcsatni
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hagymát és az ecetet egy nagy lábasba. A savanyúsághoz való fűszerkeveréket (például szemes bors, szegfűbors, szárított chili, szárított gyömbér és zellerszár) kötözzük muszlinkendőbe és t...
Metélőhagyma-szósz
Metélőhagyma-szósz
Hagymamártás | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyérbelet a tejbe áztatjuk.
2. A kinyomkodott kenyérbelet mixerben 2-2 nyers és főtt tojássárgájával, a mustárral, egy kortynyi citromlével, a cukorral, az olajjal, a sóval és a borssal alapos...
Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Világos alapmártás
Világos alapmártás
Borjúalaplé (2) | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet...
Kukoricás-paprikás relish
Kukoricás-paprikás relish
Paprikarelish (2), Kukoricarelish | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Ananászos csatni
Ananászos csatni
Ananászchutney | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú, nagy lábosban, közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fűszereket körülbelül 5 perc alatt illatosra.
2. A többi hozzávalót is tegyük az edénybe, forralju...
Bazsalikomos pesto
Bazsalikomos pesto
Pesto fenyőmaggal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tiszta serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot: állandó kevergetés mellett 2-3 percig hagyjuk a tűzön, amíg enyhén megpirul, de még nem barnul meg, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázat! A fenyőmag nag...
Ajolimártás
Ajolimártás
Aioli | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mozsárban összezúzzuk a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.

Földimogyorókrém
Földimogyorókrém
Földimogyorós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.
2. Bele...
Gyömbér-dip
Gyömbér-dip
Gyömbérmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A gyömbérport a dióolajjal, a szelíd chilimártással , a cukorral és a tört korianderrel kis tálban alaposan összekeverjük.
Főtt vagy sült csirkéhez vagy kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez tá...
Mandulás dip grissinivel
Mandulás dip grissinivel
Mandula-dip | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és összenyomkodjuk.
2. A chilit megtisztítjuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.
3. Az őrölt mandulát forró serpenyőben állandóan kevergetve enyhén megpirítjuk.
...
Friss mentás ízesítő
Friss mentás ízesítő
70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss mentát, az újhagymát és a zöld chilit finomra aprítjuk.
2. Összekeverjük a zúzott fokhagymával, a porcukorral, a sóval és a citromlével.
3. Lefedve legalább 60 percen át hűtjük. Vékony ...
további találatok...