Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

883 találat

Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Metélőhagyma-szósz
Metélőhagyma-szósz
Hagymamártás | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyérbelet a tejbe áztatjuk.
2. A kinyomkodott kenyérbelet mixerben 2-2 nyers és főtt tojássárgájával, a mustárral, egy kortynyi citromlével, a cukorral, az olajjal, a sóval és a borssal alapos...
Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Ananászos csatni
Ananászos csatni
Ananászchutney | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú, nagy lábosban, közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fűszereket körülbelül 5 perc alatt illatosra.
2. A többi hozzávalót is tegyük az edénybe, forralju...
Paradicsomcsatni
Paradicsomcsatni
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hagymát és az ecetet egy nagy lábasba. A savanyúsághoz való fűszerkeveréket (például szemes bors, szegfűbors, szárított chili, szárított gyömbér és zellerszár) kötözzük muszlinkendőbe és t...
Világos alapmártás
Világos alapmártás
Borjú alaplé | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Ajolimártás
Ajolimártás
Aioli | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mozsárban összezúzzuk a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.

Kukoricás-paprikás relish
Kukoricás-paprikás relish
Paprikarelish (2), Kukoricarelish | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig...
Földimogyorókrém
Földimogyorókrém
Földimogyorós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.
2. Bele...
Bazsalikomos pesto
Bazsalikomos pesto
Pesto fenyőmaggal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tiszta serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot: állandó kevergetés mellett 2-3 percig hagyjuk a tűzön, amíg enyhén megpirul, de még nem barnul meg, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázat! A fenyőmag nag...
Tejszínes zöldborsómártás
Tejszínes zöldborsómártás
Zöldborsómártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és nagyon finomra aprítjuk. Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat (közepes hőnél), beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, közben gyakran megkeverjük...
Füstölt paprikás mártogató
Füstölt paprikás mártogató
Paprika-dip | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikát keskeny csíkokra aprítjuk, és tálba szórjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, egy evőkanál lét a befőttesüvegből vagy konzervdobozból, valamint a citromlét, sóval, borssal ízesítjük, és lazán el...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Paradicsom salsa
Paradicsom salsa
Mexikói salsa | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Az összes hozzávalót tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Chipsszel kínáljuk.

Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehú...
Gyömbér-dip
Gyömbér-dip
Gyömbérmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A gyömbérport a dióolajjal, a szelíd chilimártással , a cukorral és a tört korianderrel kis tálban alaposan összekeverjük.
Főtt vagy sült csirkéhez vagy kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez tá...
Dinnyemártás
Dinnyemártás
Dinnyemártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A dinnyét meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk. A gyümölcs húsát darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha van rúdmixerünk).
2. A hagymát meghámozzuk, darabokra vá...
Friss mentás ízesítő
Friss mentás ízesítő
70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss mentát, az újhagymát és a zöld chilit finomra aprítjuk.
2. Összekeverjük a zúzott fokhagymával, a porcukorral, a sóval és a citromlével.
3. Lefedve legalább 60 percen át hűtjük. Vékony ...
további találatok...