Mártások
Feltételek: mártás


- hideg mártások kerti partikra (327)
- hús is legyen a tésztán (24)
- melegen adjuk a húshoz (166)
- majonéz az alapja (73)
- olasz tésztákhoz (84)
- húsokhoz francia stílusban (67)
- édes is lehet (52)
- magyaros mártások (8)
- mártások tésztára (184)
886 találat
Spanyol paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás, Paradicsom-paprika mártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Kb. 1 dl vízben addig pároljuk, míg a víz elpárolog alóla.
2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk...
2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk...
Genovai bazsalikommártás
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomleveleket, a megtisztított és összevágott fokhagymát meg a fenyőmagot összeturmixoljuk.
2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - bele...
2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - bele...
Bolognai húsmártás
Bolognai mártás, Húsos mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk b...
2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk b...
Rouille
Paprikamártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikát előmelegített sütőben megsütjük, majd a héját és a magokat eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk.
2. A fokhagymát, a chilipaprikát, a sáfrányt a sóval mozsárban összetörjük.
3. A krumplit ...
2. A fokhagymát, a chilipaprikát, a sáfrányt a sóval mozsárban összetörjük.
3. A krumplit ...
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Metélőhagyma-szósz
Hagymamártás | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyérbelet a tejbe áztatjuk.
2. A kinyomkodott kenyérbelet mixerben 2-2 nyers és főtt tojássárgájával, a mustárral, egy kortynyi citromlével, a cukorral, az olajjal, a sóval és a borssal alapos...
2. A kinyomkodott kenyérbelet mixerben 2-2 nyers és főtt tojássárgájával, a mustárral, egy kortynyi citromlével, a cukorral, az olajjal, a sóval és a borssal alapos...
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Paradicsomcsatni
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hagymát és az ecetet egy nagy lábasba. A savanyúsághoz való fűszerkeveréket (például szemes bors, szegfűbors, szárított chili, szárított gyömbér és zellerszár) kötözzük muszlinkendőbe és t...
Világos alapmártás
Borjúalaplé (2) | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet...
Ananászos csatni
Ananászchutney | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy vastag aljú, nagy lábosban, közepes lángon. Pirítsuk a hagymát és a fűszereket körülbelül 5 perc alatt illatosra.
2. A többi hozzávalót is tegyük az edénybe, forralju...
2. A többi hozzávalót is tegyük az edénybe, forralju...
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Kukoricás-paprikás relish
Paprikarelish (2), Kukoricarelish | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig...
Bazsalikomos pesto
Pesto fenyőmaggal | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tiszta serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot: állandó kevergetés mellett 2-3 percig hagyjuk a tűzön, amíg enyhén megpirul, de még nem barnul meg, majd lehúzzuk a tűzről. Vigyázat! A fenyőmag nag...
Ajolimártás
Aioli | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mozsárban összezúzzuk a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.
Tejszínes zöldborsómártás
Zöldborsómártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és nagyon finomra aprítjuk. Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat (közepes hőnél), beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, közben gyakran megkeverjük...
Földimogyorókrém
Földimogyorós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.
2. Bele...
2. Bele...
Gyömbér-dip
Gyömbérmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A gyömbérport a dióolajjal, a szelíd chilimártással , a cukorral és a tört korianderrel kis tálban alaposan összekeverjük.
Főtt vagy sült csirkéhez vagy kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez tá...
Főtt vagy sült csirkéhez vagy kacsához, illetve bármilyen kínai ételhez tá...
Füstölt paprikás mártogató
Paprika-dip | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikát keskeny csíkokra aprítjuk, és tálba szórjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, egy evőkanál lét a befőttesüvegből vagy konzervdobozból, valamint a citromlét, sóval, borssal ízesítjük, és lazán el...
Friss mentás ízesítő
70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss mentát, az újhagymát és a zöld chilit finomra aprítjuk.
2. Összekeverjük a zúzott fokhagymával, a porcukorral, a sóval és a citromlével.
3. Lefedve legalább 60 percen át hűtjük. Vékony ...
2. Összekeverjük a zúzott fokhagymával, a porcukorral, a sóval és a citromlével.
3. Lefedve legalább 60 percen át hűtjük. Vékony ...