Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

895 találat

Szezámmártás
Szezámmártás
Szezámmártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A szezámpasztát mártás állagúvá keverjük a citromlével és az apránként adagolt vízzel.
2. Hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, majd sóval ízesítjük.
Indiai mártás
Indiai mártás
Gyümölcsös paradicsommártás | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A finomra vágott hagymát az olvasztott vajon megfonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a curryt, majd jól összekeverjük.
3. Beledobjuk a meghámozott, kimagozott, összezúzott paradicsomot, föle...
Rozsdás mártás
Rozsdás mártás
Halmártás, Burgonyás mártás | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Ha burgonyát használunk hozzá, akkor héjával együtt megfőzzük, lehéjazzuk, pépesítjük, ha halat, akkor villával jól összetörjük.
2. Mozsárban alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával, a sáfránnya...
Sárgabarackmártás
Sárgabarackmártás
Barackmártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A barackot pépesítjük, a vízzel és a cukorral 5 percig forraljuk.
2. Hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőszert.
3. A tűzről levéve a cseresznyepálinkával ízesítjük.

Portugál mártás
Portugál mártás
Paradicsom dip | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk a kis kockákra vágott vöröshagymát és sárgarépát.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, és fölengedjük 7,5 dl vízzel. Beledobunk 1...
Mexikói mártás
Mexikói mártás
Paradicsom-paprika mártás | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Egy serpenyőben a kis kockákra vágott hagymát és sárgarépát a vajon kb. 10 percig fonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, jól megkeverjük, felöntjük 7,5 dl vízzel, hozzáa...
Gorgonzolamártás
Gorgonzolamártás
Kéksajtmártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy tálban habverővel keverjük össze a mascarponét az apróra vágott gorgonzolával.
2. Adjuk hozzá a konyakot is, hogy még krémesebb és ízletesebb legyen.
3. Az így kapott krémmel kenjük meg a ré...
Csicseriborsó-pástétom
Csicseriborsó-pástétom
Humusz | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap leöblítjük, friss, sós vízben 60 percig főzzük, majd leöntjük a levét, és hagyjuk kihűlni.
2. A könnyen leváló héját lehúzzuk, és a borsót pürésítjük....
Spanyol paradicsommártás
Spanyol paradicsommártás
Egyszerű paradicsommártás, Paradicsom-paprika mártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Kb. 1 dl vízben addig pároljuk, míg a víz elpárolog alóla.
2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk...
Rouille
Rouille
Paprikamártás | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikát előmelegített sütőben megsütjük, majd a héját és a magokat eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk.
2. A fokhagymát, a chilipaprikát, a sáfrányt a sóval mozsárban összetörjük.
3. A krumplit ...
Genovai bazsalikommártás
Genovai bazsalikommártás
Pesto fenyőmaggal | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A bazsalikomleveleket, a megtisztított és összevágott fokhagymát meg a fenyőmagot összeturmixoljuk.
2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - bele...
Bolognai húsmártás
Bolognai húsmártás
Bolognai mártás, Húsos mártás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk b...
Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.
2. Meghámozzuk az uborkát, és durván leresz...
Metélőhagyma-szósz
Metélőhagyma-szósz
Hagymamártás | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kenyérbelet a tejbe áztatjuk.
2. A kinyomkodott kenyérbelet mixerben 2-2 nyers és főtt tojássárgájával, a mustárral, egy kortynyi citromlével, a cukorral, az olajjal, a sóval és a borssal alapos...
Paradicsomcsatni
Paradicsomcsatni
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a hagymát és az ecetet egy nagy lábasba. A savanyúsághoz való fűszerkeveréket (például szemes bors, szegfűbors, szárított chili, szárított gyömbér és zellerszár) kötözzük muszlinkendőbe és t...
Taramasaláta
Taramasaláta
Halas mártogató | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.
2. Sózzuk és borsozzuk ízlés sz...
Világos alapmártás
Világos alapmártás
Borjúalaplé (2) | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet...
Provence-i zöldségmártás
Provence-i zöldségmártás
Zöldségmártás vegyes zöldségből | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, aztán hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. A húsát kockákra vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, kivágjuk a szártöveket, aztán föls...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Kukoricás-paprikás relish
Kukoricás-paprikás relish
Paprikarelish (2), Kukoricarelish | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig...
további találatok...