Mártások és ételek

Mihez milyen mártás illik

Mártások és ételek
Sokszor nem könnyű eldönteni, hogy melyik ételhez melyik mártás, szósz vagy öntet illik a legjobban. Ez a kis összefoglaló segíthet...

A cikk forrása

Mártások és öntetek Mártások és öntetek
(Kulturtrade Kiadó)
Ezt a kötetet hátulról kezdve érdemes forgatni. Ott található ugyanis az útmutató, amelyből megtudhatjuk, hogy a különböző húsfélékhez milyen mártást illik, sőt ajánlott kínálni. Ezenkívül salátákhoz és...
Bővebben...

Marhahús

Serpenyőben sült bifsztek:
Zöldbors, Béarnaise, laskagomba, vörösboros, gombakrém, paradicsom, karamellás hagyma, papa kedvence, padlizsános ízesítő, fűszervajak

Roston sült bifsztek:
Béarnaise, laskagomba, paradicsom, karamellás hagyma, padlizsános ízesítő, tormakrém

Sültek:
Béarnaise, hagyományos pecsenyelé, laskagomba, karamellás hagyma, padlizsános ízesítő, torma

Roston sültek:
Laskagomba, paradicsom, satay, amerikai, karamellás hagyma, papa kedvence, barbecue, sültparadicsom-salsa, paprika-salsa, fűszervajak

Marhahúspástétom:
Fehér, petrezselyem

Hideg sültek:
Papa kedvence, alma, padlizsános ízesítő, torma, gyümölcs-chutney, mangó-chutney, kukoricás ízesítő, őszibarack-salsa, paradicsomos ízesítő, paprikadzsem, tormakrém

Sült kolbász:
Curry, karamellás hagyma, papa kedvence, barbecue, mangó-chutney, paradicsomos ízesítő, gyümölcs-chutney

Hamburgerek, fasírtok:
Laskagomba, satay, amerikai, karamellás hagyma, taco, papa kedvence, barbecue, padlizsános ízesítő, torma, paradicsomos ízesítő, paprikadzsem, őszibarack-salsa, sültparadicsom-salsa, paprika-salsa, majonéz

Bárányhús

Serpenyőben sült kotlett, borda vagy bélszín:
Vörösboros, menta, laskagomba, papa kedvence, padlizsános ízesítő, paradicsomos ízesítő

Roston sült kotlett és borda:
Laskagomba, mustár

Roston sült:
Sültparadicsom-salsa, paprika-salsa

Egészben sült:
Hagyományos pecsenyelé, menta

Sertéshús

Serpenyőben sült szelet:
Laskagomba, kínai citrom, édes-savanyú, fűszeres áfonya, mustár, alma, őszibarack-salsa, mentás mangó-salsa, csípős mustárvaj

Roston sült szelet:
Laskagomba, alma, mustár, őszibarack-salsa, mentás mangó-salsa, csípős mustárvaj

Egészben sült:
Laskagomba, hagyományos pecsenyelé, fűszeres áfonya, alma

Borjúhús

Serpenyőben sült és rántott:
Paradicsom, angyal, gombakrém, mustár

Csirke- és pulykahús

Serpenyőben sült mellszelet:

Zöldbors, laskagomba, paradicsom, gombakrém, kínai citrom, édes-savanyú, fűszeres áfonya

Egészben sült:
Hagyományos pecsenyelé, fűszeres áfonya, kenyér

Roston sült:
Laskagomba, paradicsom, satay, amerikai, kínai citrom, édes-savanyú, őszibarack-salsa, sültparadicsom és paprika salsa

Vadszárnyasok:
Hagyományos pecsenyelé, vörösboros, karamellás hagyma

Hal, tenger gyümölcsei

Rák, homár:
Angyal, mártás a tenger gyümölcseihez, ezer sziget, mediterrán citrom, „zöld istennő"

Kagyló:

Fehér, sajt, paradicsom, angyal

Fésűkagyló:
Mártás a tenger gyümölcseihez, ezer sziget, mediterrán citrom

Lazac, serpenyőben:
Béarnaise, angyal, kapor, mediterrán citrom, őszibaracksalsa, mentás mangó-salsa

Lazac, főtt:
Béarnaise, angyal

Pisztráng, füstölt:
Torma

Tonhal, serpenyőben vagy roston sült:
Laskagomba, paradicsomos ízesítő, mindenféle salsa

Fehér húsú hal, grillben vagy serpenyőben sült:
Angyal, édes-savanyú, kapor

Grillezett:

Paradicsom-salsa, paprika, mentás mangó-salsa

Rántott:
Kínai citrom, édes-savanyú, ravigote, majonéz

Egészben sült vagy grillezett:
Kínai citrom, édes-savanyú, kapor

Füstölt:
Fehér, petrezselyem, sajt

Zöldségfélék

Articsóka:
Angyal, hollandi, majonéz, aioli

Brokkoli:
Fehér, sajt

Burgonya:
Kapor, rokfort, aioli, kukoricás ízesítő

Karfiol:
Fehér, sajt

Paradicsom:
Vinaigrette, zöldfűszeres, fokhagymás-citromos és balzsamos vinaigrette

Spárga:
Angyal, narancsos hollandi, majonéz, aioli

Zöldbab:
Angyal

Saláták

Avokádó:
Valamennyi vinaigrette, őszibarackos salsa

Ázsiai stílusú:
Szezámos narancs-vinaigrette

Burgonya:
Kapor, meleg szalonnás, valamennyi vinaigrette, majonéz

Cézár:
Cézár-öntet

Csirke:
Mediterrán citrom, majonéz

Fejes saláta:
Ezer sziget, valamennyi vinaigrette, rokfort, mediterrán citrom

Főtt tészta:
Fokhagymás-citromos vinaigrette, szezámos narancsvinaigrette, mediterrán citrom

Paraj:
Szezámos narancs-vinaigrette, meleg szalonnás, rokfort

Tojás:
Majonéz

Főtt tészták

Laskagomba, paradicsom, bolognai, sültparadicsom-salsa, paprika-salsa, valamennyi pesto

Édességek

Friss gyümölcs:
Konyakos tejszínmártás, kókusz, gyümölcs

Befőtt:
Konyakos tejszínmártás, kókusz, vanília, gyümölcs

Fagylalt:
Meleg csokoládé, mokka, karamell, gyümölcs

Palacsinták:
Meleg csokoládé, karamell, gyümölcs, alma

Felfújtak:
Konyakkrém, vanília, mokka

Gyümölcstorták:
Kókusz, vanília

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Mártások és ételek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kinyomtatom
Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
recepttár

Kapcsolódó könyvek

Szószok nagykönyve Szószok nagykönyve
Szerzők: Atkinson, Katherine, France, Christine, Mayhew, Maggie
Kiadó: Kossuth Kiadó (2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és...

Kapcsolódó cikkek