Majonézzel készítjük

Feltételek: saláták majonéz

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
salátafajták
népek tájak salátái
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

35 találat

Saláta grillezett burgonyából
Saláta grillezett burgonyából
Majonézes burgonyasaláta, Meleg burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Félig főzzük meg a burgonyát forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt, majd csöpögtessük le. Vágjuk 2,5 cm-es kockákra a burgonyát, és tegyük egy tálba.
2. Keverjük össze az olajat és a fokhagymá...
Articsókás burgonyasaláta
Articsókás burgonyasaláta
Articsókás burgonyasaláta | 65 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Ha friss articsókát használunk, főzzük puhára sós vízben 10-15 perc alatt. Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni kb. 30 percig.
2. Főzzük meg a burgonyát sós, forrásban lévő vízben kb. 15-20 perc al...
Orosz burgonyasaláta
Orosz burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta, Zöldfűszeres burgonyasaláta | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
2. A hagymával, az összevágott kaporral, a kockára vágott uborkával és tormával óvatosan összevegyítjük.
3...
Kéksajtos burgonyasaláta
Kéksajtos burgonyasaláta
Hagymás burgonyasaláta, Zelleres burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük az újhagymát, a zellert, a petrezselymet, a majonézt, a tejfölt, a citrom levét, a sót és a borsot egy tálba, és keverjük jól össze. Keverjük bele a kéksajtot is, és letakarva hagyjuk állni ...
Cékla kétféle mártással
Cékla kétféle mártással
Mustáros céklasaláta, Majonézes céklasaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A jól megmosott céklát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, és a reszelő durva fokán lereszeljük, vagy gyufaszálnyi darabokra vágjuk; salátástálba töltjük.
2. A tejfölt a mustárral m...
Majonézes burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Nagy fazékban, forrásban lévő, enyhén sózott vízben kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Szűrőtálban leszűrjük, és hideg folyó víz alatt hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ismét leszűrjük,...
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta
Majonézes burgonyasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a burgonyát, 10-15 percig főzzük, míg megpuhul.
2. A burgonyát egy szűrőben leszűrjük, hideg vizet folyatunk rá, míg teljesen kihűl. Ismét jól le...
Káposztasaláta
Káposztasaláta
Fehérkáposzta saláta | több mint 2 óra | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A zöld félét nagy salátástálban összekeverjük.
2. Egy másik tálban a mártáshoz valót elkeverjük a majonézzel , a salátára öntjük, és néhány óráig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Mesebeli tojáserdő
Mesebeli tojáserdő
Tojássaláta | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tojás alját egyenesre vágjuk.
2. A Lucullus paradicsomot keresztben félbevágjuk, belsejét kikaparjuk. Tálra kenjük a majonézt , és beleültetjük a tojásokat. Ráhúzzuk a „kalapot”, tetejét egy-e...
Floridai saláta
Floridai saláta
Gyümölcsös-zöldséges saláta, Floridai saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. A jégsalátát megmossuk, lecsurgatjuk, és leveleire szedjük szét.
2. A salátauborkát és a hónapos retket vékony ...
Majonézes salátakeverék
Majonézes salátakeverék
Majonézes vegyessaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldbabot megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát is megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
2. Vizet forralunk, beleöntünk evőkanálnyi fehérborecetet. Ebben a vízben 5 pe...
Ráksaláta
Ráksaláta
Ráksaláta | 15 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A salátaöntethez összekeverjük a majonézt és a tejfölt, beledolgozzuk a citromlevet.
2. Hozzáadjuk a cukrot és a ketchupot, sóval, borssal és a cayenne-borssal fűszerezzük.
3. Végül belekeverjü...
Burgundi zsázsasaláta
Burgundi zsázsasaláta
Zsázsasaláta | 35 perc | átlagos ár | kezdőknek
Főzzük keményre a tojásokat, a sonkát vágjuk vékony csíkokra. A kemény tojásokat vágjuk negyedekbe, és ha kihűltek, salátástálban vegyítsük össze a kiválogatott, több vízben megmosott és jól lecsöpögt...
Waldorf-saláta csirkehússal
Waldorf-saláta csirkehússal
Waldorf saláta | 85 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A citromlével meglocsolt almát egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál majonézzel (1. kép) és 40 percig pihentetjük.
2. Éles késsel egészen vékonyra metéljük a szárzellert (2. kép).
3. A zell...
Waldorf-saláta
Waldorf-saláta
Waldorf saláta | 100 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a zellert is megtisztítjuk, és mindkettőt gyufaszál nagyságúra felvágjuk (almareszelőn is lereszelhetjük, akkor kicsit "pépesebb" lesz).
2. Salátástá...
Káposztasaláta
Káposztasaláta
Fehérkáposzta saláta | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az öntethez egy kis tálban összekeverjük a majonézt , a joghurtot, a Tabasco-szószt, a sót, borsot (1. kép). Felhasználásig a hűtőben hagyjuk hűlni.
2. A káposztát először félbe, aztán negyedekbe...
Capricciosa saláta
Capricciosa saláta
Capricciosa saláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Vágjuk vékony csíkokra a sonkát és nyelvet. A gombát vékonyan szeleteljük fel. Hámozzuk meg a zellergumót, vágjuk nagyon vékony csíkokra, és öntözzük meg a citromlével, hogy ne színeződjön el. Nagy tá...
Koronázási csirke
Koronázási csirke
Gyümölcsös-zöldséges csirkesaláta, Majonézes csirkesaláta | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csirkét a répával, a hagymával, a bouquet garnival lábasba rakjuk, és csipetnyi sóval meg a borsszemekkel fűszerezzük. Annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és lefedve, takaréklángon kb. 40 per...
Tejszínes ráksaláta
Tejszínes ráksaláta
Tésztasaláta tenger gyümölcseivel | 40 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Nagy fezék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és ismét lecsepegtetjük. Nagy tálba tesszük, és hozzákeverünk 1-2 evőkan...
Orosz saláta
Orosz saláta
Franciasaláta, Majonézes vegyessaláta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát kis kockákra vágjuk.
2. A zöldségeket jól lecsepegtetjük. Az egészet egy salátástálba tesszük.
3. A majonézt a salátára öntjük, és jól összekeverjük.
Tálalásig hideg helyre tess...
további találatok...