Majonéz az alapja

Feltételek: majonézes mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

73 találat

Paradicsommártás
Paradicsommártás
Golf mártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A majonézt keverjük össze a ketchuppal és a joghurttal, majd ízesítsük erőteljesen a sóval, a cayenne-borssal (vagy a csípős pirospaprikával) és cukorral.
2. A konyakot csak közvetlenül tálalás ...
Zöldmártás
Zöldmártás
Zöldmártás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden fűszernövényt megmosunk, és szárazra rázogatunk, a kemény szárakat levágjuk. A növényeket egy nagy késsel széles deszkán finomra aprítjuk. Ne a mixerben aprítsuk, mert ott keserű lesz.
2. A...
Almamártás uborkával
Almamártás uborkával
Almamártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. A hagymát és az uborkát finomra kockázzuk.
2. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a tormával (üvegest vál...
Kapris-tonhalas mártás
Kapris-tonhalas mártás
Halmártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tonhalról leöntjük a levet, és a hal húsát 1 citrom levével a turmixgépben vagy kézi mixerrel pépesítjük.
2. A mustárt összekeverjük a tojássárgájával. Az olajat erőteljes keverés közben lassank...
Citromos majonéz
Citromos majonéz
Citromos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojássárgáját a mustárral simára keverjük.
2. Kézi mixerrel vagy habverővel az olajat lehetőleg cseppenként beleforgatjuk, míg homogén masszát nem kapunk.
3. A majonézt megsózzuk-borsozzuk, és...
Citrommártás
Citrommártás
Citromos mártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Reszeljük finomra a hagymát.
2. Verjük habosra a tejfölt a majonézzel meg a citromlével.
3. Metéljük finomra a citromfüvet és keverjük a mártásba. Végezetül ízesítsük a cukorral, sóval és borssal...
Korianderes majonéz
Korianderes majonéz
Majonézmártás | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojást robotgépben vagy turmixgépben és a mustárral, sóval fél percig turmixoljuk.
2. Hozzáöntjük a citromlét, beletesszük a korianderzöldét és a paprikát, majd gyorsan pürésítjük.
3. Miközben ...
Koktélmártás
Koktélmártás
Koktélmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük simára a majonézt a joghurttal, a ribizlizselével meg a ketchuppal.
2. Ízesítsük erőteljesen a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az aromaadó citromlevet és a konyakot.

Mustármártás
Mustármártás
Mustármártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Verjük habosra a tejfölt a majonézzel , a mustárral, valamint a citromlével.
2. Az így elkészített mártást ízesítsük erőteljesen, majd keverjük bele a snidlinget.

Tojásmártás
Tojásmártás
Tojásos mártás | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Keverjük simára a majonézt a tejszínnel, a mustárral, a mézzel, a citromlével, az ecettel meg a Worchestershire-szósszal.
2. Metéljük finomra a tojást és adjuk a mártáshoz, majd az egészet ízes...
Currymártás
Currymártás
Currymártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Verjük fel a tejfölt a majonézzel , a fehérborral, a citromlével, a szójaszósszal, a mézzel, meg Worcestershire szósszal.
2. Ízesítsük erőteljesen curryvel, sóval, borssal és cukorral.

Majonéz
Majonéz
Hagyományos majonéz | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Feltörjük a tojást (egészen frisset használjunk, és lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), a sárgáját egy tálba csúsztatjuk (a fehérjét félretesszük). Megsózzuk, és alaposan belekeverjük a mustárt és...
Mártás a tenger gyümölcseihez
Mártás a tenger gyümölcseihez
Majonézmártás | 5 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
Valamennyi hozzávalót simára keverjük a majonézzel , megsózzuk-borsozzuk.
Kínálhatjuk mindenfajta főtt rákhoz, illetve kagylóhoz.

Majonéz
Majonéz
Hagyományos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A tojássárgát egy mély tálban ízesítjük a sóval, rálocsoljuk a citromlevet, majd állandó keverés közben, kezdetben cseppekben, amikor pedig a majonéz álla...
Aioli
Aioli
Fokhagymás majonéz, Aioli | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A fokhagymát összetörjük, és a majonézt ezzel ízesítjük.

Majonéz
Majonéz
Hagyományos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojássárgát közepes nagyságú tálba ütjük. Díjoni (csípős) mustárt és 2 kiskanál citromlét adunk hozzá, és fél perc alatt habosra keverjük.
2. Az olívaolajat, eleinte csak cseppenként, majd nagy...
Majonéz
Majonéz
Hagyományos majonéz | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és az ecetet egy közepes méretű keverőtálba, és kézi habverővel keverjük el. Miközben tovább verjük, fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, amí...
Aioli
Aioli
Aioli | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A fokhagymát lehetőleg mozsárban, összezúzzuk. Tálba rakjuk, hozzákeverjük a tojás sárgáját, fehérborecetet.
2. Az olajat állandóan kevergetve, nagyon lassan, szinte csepegtetve adjuk a mártáshoz...
"Zöld istennő" öntet
Halmajonéz, Zöldfűszeres salátaöntet | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A majonézt a nagyon finomra vágott szardellával, a tört fokhagymagerezddel, a tejföllel és valamilyen összevagdalt zöld fűszerrel elkeverünk.

Majonéz
Majonéz
Hagyományos majonéz | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a...
további találatok...