Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Kifli smarn
Kifli smarn
Felfújt péksüteményből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A cukor felével, a sóval, és a vaníliával felforraljuk a tejet, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaj ké...
Karfiolleves
Karfiolleves
Karfiolleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A karfiolt az enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ízesítjük a pirospa...
Bundás kenyér
Bundás kenyér
Bundáskenyér | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A középvastag kenyérszeleteket sóval ízesített, esetleg kevés tejjel szaporított felvert tojásba mártjuk.
2. Bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Káposztás kocka
Káposztás kocka
Káposztás tészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.
2. A zsírt megolvasztjuk, megpirítjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve addig pirítjuk, ...
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított céklát finomra reszeljük, összekeverjük kevés sóval, és ízlés szerint ecettel.
2. Legalább egy napig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a tormát (hozzáadunk kevés cukrot), és szoro...
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Töltött kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezu...
Káposztabomba
Káposztabomba
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A káposztát külső leveleitől megszabadítjuk, és 20 percig gyengén fövő sós vízben főzzük. 2. Szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, jól lecsurgatjuk, és a megpuhult külső leveleit (kb. 10-12 levelet) sz...
Palócleves
Palócleves
Palócgulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Pörköltalapot készítünk, a húst beletesszük, és kavargatva, nagy lángon 1-2 percig pörköljük; sózzuk, majd mér...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót egy tálban összekeverjük, majd a liszttel alaposan kidogozott tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztjuk, lisztezett deszkára t...
Gombás libamáj
Gombás libamáj
45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ereitől gondosan megtisztított májat kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a gombát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. A hagymát a zsíron meg...
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbászos, tojásos rakott burgonya | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, a kolbásszal együtt karikára vágjuk.
3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemle...
Húsvéti báránycomb
Húsvéti báránycomb
Szalonnás báránysült, Paradicsomos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sonkaszalonnát keskeny csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, melyet, ha szükséges, zsineggel körülhurkolva formázunk is.
2. Tepsibe tesszük, megsózzuk. A zsírt megforrósítjuk, a húsra ö...
Falusi kolbász cseréptálban
Falusi kolbász cseréptálban
75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a kolbászt is.
2. Ha a kolbász szép barnára sült, a serpenyőből kivesszük és dara...
Sült csirke
Sült csirke
Fűszeres sült csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aprólékjától megszabadított csirkét kívül-belül besózzuk (hasüregébe szórjuk a majoránnát vagy tesszük a petrezselyemzöldet).
2. Tepsibe fektetjük, leöntjük a megforrósított zsírral, forró süt...
Burgonyaleves
Burgonyaleves
Burgonyaleves vegyeszöldséggel | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A meghámozott burgonyát karikára vagy kockára vágjuk, és sós vízben vagy csontlében megfőzzük.
A zsírból és lisztből világos zsemleszínű hagymás, paprikás rántást készítünk. Főzhetünk bele ízesítőne...
Húsgolyócskák
Húsgolyócskák
Fasírt sertéshúsból | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A húst daráljuk le, a hagymát vágjuk apróra, és egy kis olajban pároljuk meg.
A zsemléket áztassuk be vízbe vagy tejbe (száraz zsemle is jó). Ha megpuhult, jól kinyomkodjuk, és tálba tesszük.
Hozz...
további találatok...