Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Karfiolleves
Karfiolleves
Karfiolleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A karfiolt az enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ízesítjük a pirospa...
Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbászos, tojásos rakott burgonya | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, a kolbásszal együtt karikára vágjuk.
3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemle...
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított céklát finomra reszeljük, összekeverjük kevés sóval, és ízlés szerint ecettel.
2. Legalább egy napig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a tormát (hozzáadunk kevés cukrot), és szoro...
Kifli smarn
Kifli smarn
Felfújt péksüteményből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A cukor felével, a sóval, és a vaníliával felforraljuk a tejet, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaj ké...
Töltött karalábé
Töltött karalábé
Töltött karalábé | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karalábékat megtisztítjuk, és miután belsejüket kivájtuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
2. A petrezselyemzöldet (kaprot) finomra aprítjuk. A zsemlét vízben megáztatjuk...
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves | 40 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A zöldborsót kifejtjük, esetleg 2-3 nagyon zsenge hüvely héját félretesszük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a borsószemeket, sózzuk, rövid ideig, időn...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót egy tálban összekeverjük, majd a liszttel alaposan kidogozott tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztjuk, lisztezett deszkára t...
Zöldségleves
Zöldségleves
Vegyes zöldségleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát és gyökeret karikára vágjuk; a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. A zsíron megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldséget, egy-két percig kevergetjük, majd...
Gránátoskocka
Gránátoskocka
Krumplis tészta | 45 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és úgy készítjük el, mint egy rövid lére főzött paprikás krumplit .
2. Amikor megpuhult, villával megtörjük (kissé darabos maradjon).
3. A tésztát ...
Gulyásleves
Gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a vajon kiolvasztjuk. A hagymát meg a fokhagymát hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a szalonna ropogós, a hagyma üveges nem lesz.
2. Paprikával megszórjuk, a hús...
Barackos gombóc
Barackos gombóc
Barackos gombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.
2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk...
Palócleves
Palócleves
Palócgulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Pörköltalapot készítünk, a húst beletesszük, és kavargatva, nagy lángon 1-2 percig pörköljük; sózzuk, majd mér...
Sült csirke
Sült csirke
Fűszeres sült csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aprólékjától megszabadított csirkét kívül-belül besózzuk (hasüregébe szórjuk a majoránnát vagy tesszük a petrezselyemzöldet).
2. Tepsibe fektetjük, leöntjük a megforrósított zsírral, forró süt...
Kolbászos párna
Kolbászos párna
Kolbászos empanada | 45 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A kolbász héját lehúzzuk . A húsból – a formáját megtartva – körülbelül 5 centis darabokat vágunk.
2. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Mintegy 10 x 8 ce...
Falusi kolbász cseréptálban
Falusi kolbász cseréptálban
Kolbásszal készült fogás | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a kolbászt is.
2. Ha a kolbász szép barnára sült, a serpenyőből kivesszük és dara...
Galuska
Galuska
Egyszerű galuska | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A munkalapon előkészítjük a hozzávalókat (1. kép). A tojásokat mély tálba ütjük, sózzuk, 2 dl vízzel felöntjük (2. kép), majd összekeverjük annyi fokozatosan adagolt liszttel (3. kép), hogy lágy ma...
Diós bejgli
Diós bejgli
Bejgli | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A felfuttatott élesztővel összegyúrjuk a többi hozzávalót, a tésztát lisztezett deszká...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
további találatok...