Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Bundás kenyér
Bundás kenyér
Bundáskenyér | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A középvastag kenyérszeleteket sóval ízesített, esetleg kevés tejjel szaporított felvert tojásba mártjuk.
2. Bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Töltött paprika
Töltött paprika
Töltött paprika paradicsom szószban, Töltött paprika rizses-húsos töltelékkel | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikákat kicsumázzuk.
2. A hagyma egynegyedét finomra aprítjuk és megfuttatjuk egy kis lábasban zsíron. Rátesszük a rizst, enyhén sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig párolju...
Gombás libamáj
Gombás libamáj
45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Az ereitől gondosan megtisztított májat kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, a gombát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. A hagymát a zsíron meg...
Kifli smarn
Kifli smarn
Felfújt péksüteményből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A cukor felével, a sóval, és a vaníliával felforraljuk a tejet, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaj ké...
Túrógombóc
Túrógombóc
Túrógombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túróba csipetnyi sót teszünk (hozzáadjuk a cukrot), a tojásokat, a darát, és villával vagy fakanállal jól eldolgozzuk.
2. Legalább 60 perc hosszat, de akár néhány órán át a hűtőszekrényben pihe...
Karfiolleves
Karfiolleves
Karfiolleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A karfiolt az enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ízesítjük a pirospa...
Sült csirke
Sült csirke
Fűszeres sült csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aprólékjától megszabadított csirkét kívül-belül besózzuk (hasüregébe szórjuk a majoránnát vagy tesszük a petrezselyemzöldet).
2. Tepsibe fektetjük, leöntjük a megforrósított zsírral, forró süt...
Magyaros spárga
Magyaros spárga
Csőben sült spárga | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk. A fás részeitől megtisztított spárgát forró, sós, cukros vízben 6-7 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félr...
Barackos gombóc
Barackos gombóc
Barackos gombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.
2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk...
Káposztás kocka
Káposztás kocka
Káposztás tészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.
2. A zsírt megolvasztjuk, megpirítjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve addig pirítjuk, ...
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Töltött kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezu...
Húsgolyócskák
Húsgolyócskák
Fasírt sertéshúsból | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A húst daráljuk le, a hagymát vágjuk apróra, és egy kis olajban pároljuk meg.
A zsemléket áztassuk be vízbe vagy tejbe (száraz zsemle is jó). Ha megpuhult, jól kinyomkodjuk, és tálba tesszük.
Hozz...
Káposztabomba
Káposztabomba
Töltött káposzta | több mint 2 óra | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. A káposztát külső leveleitől megszabadítjuk, és 20 percig gyengén fövő sós vízben főzzük. 2. Szűrőlapáttal kiemeljük a vízből, jól lecsurgatjuk, és a megpuhult külső leveleit (kb. 10-12 levelet) sz...
Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
Gyümölcsös piskóta | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A kimagozott meggyet szűrőkanálban lecsurgatjuk. A sütőport a lisztbe vegyítjük. A vajat simára keverjük a kristálycukorral, majd a tojások sárgájával és az adagonként a masszához adott 18 dkg lisz...
Palócleves
Palócleves
Palócgulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Pörköltalapot készítünk, a húst beletesszük, és kavargatva, nagy lángon 1-2 percig pörköljük; sózzuk, majd mér...
további találatok...