Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Karfiolleves
Karfiolleves
Karfiolleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A karfiolt rózsáira szedjük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A karfiolt az enyhén sós vízben félpuhára főzzük, a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ízesítjük a pirospa...
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbásszal rakott burgonya
Kolbászos, tojásos rakott burgonya | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, a kolbásszal együtt karikára vágjuk.
3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemle...
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított céklát finomra reszeljük, összekeverjük kevés sóval, és ízlés szerint ecettel.
2. Legalább egy napig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a tormát (hozzáadunk kevés cukrot), és szoro...
Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Töltött karalábé
Töltött karalábé
Töltött karalábé | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karalábékat megtisztítjuk, és miután belsejüket kivájtuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
2. A petrezselyemzöldet (kaprot) finomra aprítjuk. A zsemlét vízben megáztatjuk...
Kifli smarn
Kifli smarn
Felfújt péksüteményből | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A cukor felével, a sóval, és a vaníliával felforraljuk a tejet, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaj ké...
Csörögefánk
Csörögefánk
Csörögefánk | 75 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A cukrot, a tojássárgákat, az egész tojást, a tejfölt, a rumot, a sót egy tálban összekeverjük, majd a liszttel alaposan kidogozott tésztát gyúrunk belőle. Két cipóra osztjuk, lisztezett deszkára t...
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves | 40 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A zöldborsót kifejtjük, esetleg 2-3 nagyon zsenge hüvely héját félretesszük. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a borsószemeket, sózzuk, rövid ideig, időn...
Gránátoskocka
Gránátoskocka
Krumplis tészta | 45 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított krumplit kis kockákra vágjuk, és úgy készítjük el, mint egy rövid lére főzött paprikás krumplit .
2. Amikor megpuhult, villával megtörjük (kissé darabos maradjon).
3. A tésztát ...
Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Zöldségleves
Zöldségleves
Vegyes zöldségleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megtisztított sárgarépát és gyökeret karikára vágjuk; a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
2. A zsíron megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldséget, egy-két percig kevergetjük, majd...
Sült mázas kolbász
Sült mázas kolbász
Grillezett kolbász | 30 perc | átlagos ár | kezdőknek
1. A kolbászokat olajjal megkent, forró rostra vagy faszenes grillező rostélyára fektetjük, és alufóliával letakarjuk.
2. A vastag kolbászt 15-20 percig, a vékonyat 10-15 percig sütjük.
3. A mázho...
Palócleves
Palócleves
Palócgulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Pörköltalapot készítünk, a húst beletesszük, és kavargatva, nagy lángon 1-2 percig pörköljük; sózzuk, majd mér...
Túrós palacsinta
Túrós palacsinta
Túrós palacsinta | 50 perc | olcsó | könnyen elkészíthető
A lisztből, egy tojásból és a tejből a szokásos módon megsütünk 8 darab palacsintát.
A túróhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a mazsolát, egy tojássárgáját, és belereszeljük egy fél citrom héját...
Rántott csirke
Rántott csirke
Rántott csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A megmosott, leszárított csirkét nyolc darabra vágjuk: 2 comb, 2 szárny (a szárnyvégek nélkül), valamint a melle és a háta 2-2 darabban.
2. Az egyik szárnyba bedugjuk a megszurkált májat, a másik...
Karottás sertéstokány
Karottás sertéstokány
Sertéstokány | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott húst.
Zsírjára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor átforgatva me...
Gulyásleves
Gulyásleves
Gulyásleves marhahúsból | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a vajon kiolvasztjuk. A hagymát meg a fokhagymát hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a szalonna ropogós, a hagyma üveges nem lesz.
2. Paprikával megszórjuk, a hús...
Galuska
Galuska
Egyszerű galuska | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A munkalapon előkészítjük a hozzávalókat (1. kép). A tojásokat mély tálba ütjük, sózzuk, 2 dl vízzel felöntjük (2. kép), majd összekeverjük annyi fokozatosan adagolt liszttel (3. kép), hogy lágy ma...
Barackos gombóc
Barackos gombóc
Barackos gombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.
2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk...
Húsgolyócskák
Húsgolyócskák
Fasírt sertéshúsból | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
A húst daráljuk le, a hagymát vágjuk apróra, és egy kis olajban pároljuk meg.
A zsemléket áztassuk be vízbe vagy tejbe (száraz zsemle is jó). Ha megpuhult, jól kinyomkodjuk, és tálba tesszük.
Hozz...
további találatok...