Gasztro-szótár

Írd a szövegmezőbe a keresett kifejezést, vagy kattints a mező alatt megjelenők valamelyikére és a könyvecske jobboldalán megkapod a leírást.
A leírások egy része az adott kifejezés bővebb kifejtését is tartalmazza, ebben az esetben a kék címre kattintva juthatsz a bővebb tartalomhoz.. Jó böngészést!

Ízelítőül:
attasírozás
zakuszka
enchilada
ladopita
grissini
nagyfröccs, hajtás, húzás
kenyér
kecap manis
darált borjúhús
sonkahagyma
polenta
pomelo
faire sasir
posírozás
darabolás, szeletelés
muffinforma előkészítése sütéshez
kovászolás
osztriga előkészítése
bambusztekerő
fondü készlet
kés
kenőkés
waffelsütő
bográcsláb

Könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Konyhai kifejezések kisszótára Konyhai kifejezések kisszótára
Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)

Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Cikkek