Gasztro-szótár

Írd a szövegmezőbe a keresett kifejezést, vagy kattints a mező alatt megjelenők valamelyikére és a könyvecske jobboldalán megkapod a leírást.
A leírások egy része az adott kifejezés bővebb kifejtését is tartalmazza, ebben az esetben a kék címre kattintva juthatsz a bővebb tartalomhoz.. Jó böngészést!

Ízelítőül:
cosecha
hacsapuri
empanada
Marosmenti
frappé
basmati
quinoa
cannelloni
fehér alaplé
zöld veltelini bor
eliche tricolori
prosciutto
klopfolás
dagasztás
szitálás
szűrés
italok rétegezése
tűzdelés
diszkosz
konyhai fóliák
fagyasztószekrény
spékelő kés
gyümölcsvágó
csontozókés

Könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Konyhai kifejezések kisszótára Konyhai kifejezések kisszótára
Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)

Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Cikkek