öntöttvas lábas

öntöttvas lábas

A 18- 19. században terjedtek el a könnyen önthető vasból készített használati eszközeink. Hidak, ágyúk és többek között sokféle konyhai főző és sütő eszköz is. Olcsók és elnyűhetetlenek voltak, s a benne készülő ételek is nehezebben kozmáltak oda.
A későbbiekben kemény zománc bevonattal tették őket könnyebben tisztíthatóvá. A cserépedényekhez hasonlóan a bennük készített ételekben is kialakul a kemencehatás és ezért azok ízletesebbek lesznek. Sajnos a múltszázadban kitört alumínium edény őrület teljesen eltüntette.
Különböző rakott, töltött ételek, pörköltek és sóletek készítésére egyedülállóan alkalmas. Erős rácsra téve, szabadtéri főzésekkor egyedülállóan ízletes ételek készíthetők bennük.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció