mikrohullámú készülék

mikrohullámú készülék

Mélyhűtött élelmiszerek kiolvasztására és ételek melegítésére egyedülállóan alkalmas. Gyakran a grillezőt is tartalmaz, ami a konyhai helykihasználás szempontjából fontos lehet.
Működési alapelve az, hogy az ételekben lévő vízmolekulákat a készülék által létrehozott mikrohullámok erős rezgésbe hozva felmelegítik, felforralják és akár gőzzé is alakítják.
Nagyon fontos tudnivalók: soha se tegyük zárt edénybe a melegíteni kívánt ételt, mert a képződő gőz felrobbantja. Még a tojás sárgáját is szurkáljuk fel. A benne melegítendő virslit és a hozzá hasonló töltött készítményeket hosszában hasítsuk fel.
Célszerű melléjük, alájuk valamilyen hőálló edénybe vizet tenni, hogy melegítés közben a felszínük ne száradjon gusztustalanra. Ezt kisebb mennyiségű ételek melegítésekor, sőt mélyhűtöttek kiolvasztásakor is célszerű megtenni.
A mikrohullámú készülékben műanyag edényt ne használjunk, mert egészségkárosító anyagok képződhetnek. A csorba, megrepedt edények mélyébe szivárgott víz gőzzé válva szétrepeszti azokat.
Lehetőleg hőálló üveg, mázas kerámia vagy porcelánedényeket, tányérokat használjunk. Mivel a mikrohullámú sugárzás erősen károsíthatja egészségünket csak biztonsági zárral ellátott készüléket tanácsos használni.
Fém edényt, vagy fémet is tartalmazó festékkel festett porcelánt a készülékben használni nem tanácsos, mert rendkívül balesetveszélyes és tönkre is teszi a készüléket. A fémet tartalmazó festék onnan ismerhető meg, hogy a készülék bekapcsolásakor azonnal sercegő szikrasor jelenik meg az edény felszínén. A készüléket azonnal kapcsoljuk ki!
Tisztításának gyors és célszerű módja, hogy szódabikarbónás vizet forralunk néhány percig a készülékben, majd egy nedves szivaccsal könnyedén letörölhetjük az így már fellazult odaégett ételmaradékokat. Kényelmes, gyors és nagyon hatékony megoldás és ráadásul teljesen szagtalanná teszi a készüléket.
A „mikró „kezelése könnyen megtanulható és használata nélkülözhetetlen, sok előnyös tulajdonsága nagy kényelmet adó konyhai eszközzé teszi.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció