sütő

sütő

Az elektromos tűzhely és sütő újabb keletű találmány. Korábban a legelterjedtebb modern tűzhely a gáztűzhely volt.
Van aki az egyikre, van aki a másikra esküszik, bár elmondható, hogy kellő tapasztalattal mindkettő kitűnően használható.
A gázsütő gyorsabban felmelegszik, de talán könnyebben is éget, míg az elektromos nem olyan gyorsan felfűthető, de alkalmasabbnak tűnik lassabb étel készítésre. Ez utóbbi gyakran grillezővel is ellátott, esetenként légkeverős, melyben egyszerre több tepsiben is süthetünk.
A légkeverős elektromos sütőben kitűnően lehet gyümölcsöt, sőt paradicsomot, padlizsánt, gombát aszalni, szárítani.

Tippek, fortélyok

Mit nem szabad elmulasztanunk az omlós tészta sütése előtt?
Omlós tészták tetejét sütés előtt mindig felvert tojással kell megkenni.
Miért kell megszárítani a húsokat sütés előtt?
A nedves vagy áztatott hús nem sül barnára, sistereg és szétcsap a serpenyőben. Mindig szárítsuk meg konyhai itatóssal mielőtt a forró zsiradékba tennénk.
Hogyan süssünk fasírtot zsiradék nélkül?
A húspogácsákat nemcsak forró olajban, hanem kizsírozott tepsiben, bepanírozva, sütőben is megsüthetjük.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Modern mézeskalácsok Modern mézeskalácsok
Szerző: Tószegi Judit
Kiadó: Cser Kiadó (2015)

A mézeskalács az ízek, illatok, formák különleges találkozása. A könyvben szereplő darabokat úgy...

1 szelet hús - 50 recept 1 szelet hús - 50 recept
Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Hússzeletek csúcsformában! Ropogós bundában - klasszikus és finom! Ám a hússzeletek valódi sztárok lehetnek...

155 wokban készült étel 155 wokban készült étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

55 finom sütemény 55 finom sütemény
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2002)

Azt hihetnénk, hogy felgyorsult világunkban eltűnnek az otthon sütött édességek, s átveszik helyüket a...

Az első süteményeskönyvem Az első süteményeskönyvem
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2002)

A kezdő cukrászinasnak nagy büszkeség az, ha Anyu születésnapjára maga készíti el a tortát, vagy saját...

Receptek - marhához, sertéshez Receptek - marhához, sertéshez
Szerző: Tobai Róbert
Kiadó: MediaM Kiadó (2008)

"Olyan alapanyagok ezek, amelyeket mindig is szerettünk - ha bevalljuk, ha nem. Mind a marha, mind pedig a sertés -...

Csemegék könyve Csemegék könyve
Szerző: Pelle Józsefné
Kiadó: Kossuth Kiadó (1988)

Úgy ennék valami finomat, valami "csemegét"... Ugyan ki nem sóhajtotta, mondta, vagy legalábbis gondolta ezt...

Piskóták és más sütemények Piskóták és más sütemények
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A piskótafélék bármelyike lehet ebéd, vacsora nagyszerű zárófogása, de a minden alkalomra kiváló...

Mézeskalács csodaország Mézeskalács csodaország
Szerző: Sinclair, Mima
Kiadó: Central Médiacsoport (2015)

Ebben a receptgyűjteményben mindenki talál valami kedvére valót, és a legkülönbözőbb sütési...

Gyümölcsös sütemények Gyümölcsös sütemények
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

Mi lehetne csábítóbb a gyümölcsös süteményeknél? Lédúsak, üdítőek, vagyis ellenállhatatlanul finomak....

55 fogás krumpliból 55 fogás krumpliból
Szerző: Halmos Mónika
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Barackos gombóc Burgonyás császármorzsa Burgonyás tekercs Burgonyasaláta, ahogy mi szeretjük Cseh fánk...

Torták és más édességek Torták és más édességek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

Muffin Muffin
Kiadó: Grafo Kiadó (2007)

A muffin a változatosság híveinek kedvenc süteménye. Gyorsan elkészülnek, mindig mások és csábításuknak...

Pompás pecsenyék Pompás pecsenyék
Szerkesztők: Eperjessy László, F. Nagy Angéla, Medgyesy Zsófia
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

A zamatos páclével és különleges töltelékkel gazdagított egybesült húsok az ünnepi ebéd vagy vacsora...

Sütés, párolás burokban Sütés, párolás burokban
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2006)

Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek. Semmi kétség, ezek alufóliában...

Sütemények enciklopédiája Sütemények enciklopédiája
Szerzők: Bardi, Carla, Dettore, Mariapaola, Gioffré, Rosalba, Vignozzi, Sarah
Kiadó: Kossuth Kiadó (2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a...

Süssünk zsírszegényen Süssünk zsírszegényen
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2003)

Ismerős mindannyiunk számára a látvány: az asztalon pompás, finom torták, sütemények csábítanak. Ki tud...

A legfinomabb tepsis ételek A legfinomabb tepsis ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Kapcsolódó cikkek