tepsi
A téglalap alakú, magasabb oldalfallal rendelkező sütőlapot nevezzük tepsinek, mely a konyhai sütő eszközök leguniverzálisabb darabja. Szinte minden sütőben készülő étel készítésére alkalmas.
Anyaga szinte mindig rozsdamentes acél, zománcbevonatú fém, de kisebbek hőálló üvegből is kaphatók.
A sütőben használatos konyhai eszközök a tepsik, sütőlapok, tálak és speciális sütőedények. Anyaguk és bevonatuk ugyanaz, mint a többi konyhai edényé. Nagyságuk és formájuk rendkívül változatos és mindig az adott elvégzendő munkafolyamathoz legcélszerűbbet használjuk.
Húsostepsi
A legjobb a zománcos, de számos teflonbevonatú húsostepsi is létezik, amelyek könnyen és jól tisztíthatóak. A méretük különböző:
- Egy kisméretű néhány szelet hús vagy zöldség sütéséhez.
- Egy közepes a csirke vagy kevés hús, bélszín, esetleg vesepecsenye sütéséhez.
- Egy nagyméretű a pulyka vagy nagyobb mennyiségű hús megsütéséhez.
Süteményestepsi
Különböző formában és méretben kaphatók. A kerek formában torták süthetők, a négyszögletes vagy téglalap alakúakban sütikockák, szeletek, pogácsák vagy akár szendvics is.
Kenyérsütő tepsi
Különböző méretben és formában kapható. A legkeresettebb és legkedveltebb az, amelyben egy 90 fekás kenyér süthető.
Pite- és muffintepsi
Mindkettőben süthető aprósütemény, gyümölcsös kosárka is. A muffinsütőből kettőt ajánlunk: egyszerűbbet, illetve olyat, amelynek a kosárkája önállóan is használható.
A grillező tepsiben lábakon álló grillrács található.
Kapcsolódó receptek
Kapcsolódó könyvek

Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)
Ha a finom sütemények illata bejárja a házat, nehéz ellenállni a csábításnak. Sebaj, egy egész tepsiből...

Szerző: Greifenstein, Gina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2006)
A csodatészta legfontosabb tulajdonsága a variálhatóság. Ugyanazokból az alapvető hozzávalókból a...