sushiprés

sushiprés

A formázott sushi (oshi-sushi) készítéséhez ajánlott beszerezni egy sushiprést. Választhatunk a hagyományos fából készült változat és a műanyag között. Előbbit a használat előtt 15 percre be kell áztatni, utóbbit elegendő egy tiszta vizes ruhával benedvesíteni. Különböző méretű szushiprések kaphatók. Gyakori az 5 db-os méretű sushiprés.
Ha nincs sushiprésünk, kivehető aljú, 8 cm-es tortaformát is használhatunk, amellyel egyszerre 15 sushi készíthető. A formát kibéleljük frissen tartó fóliával, majd beletesszük a tölteléket. Egy túllógó fóliával lefedjük, a tetejére teszünk egy másik formát és néhány konzervvel lenyomtatjuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
bevásárlólista